GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιερώνυμος: Όταν μιλήσω τελευταίος θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα

«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος κι όταν μιλήσω τελευταίος θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα», δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσ...

«Εγώ θα μιλήσω τελευταίος κι όταν μιλήσω τελευταίος θα δείτε ότι όλος αυτός ο θόρυβος ήταν ένας θόρυβος φούσκα», δήλωσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος μετά τα εγκαίνια της νέας δομής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων, της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όταν ρωτήθηκε για την επίσκεψη του υπουργού Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, στο Φανάρι.
Παράλληλα, αναφορικά με το έργο που εγκαινίασε, εστίασε στην ανταπόκριση των πιστών και τόνισε ότι έργα τα οποία κάνει η Εκκλησία δεν θα γίνονταν χωρίς την ανταπόκριση του κόσμου και κυρίως των φτωχών. «Με λίγη προσπάθεια και καλή διαχείριση, με προσέγγιση των φτωχών και των πλουσίων θα έχουμε πάντα τέτοια αποτελέσματα», σημείωσε και πρόσθεσε: «Με συνεργασία και της Πολιτείας, τα έργα παίρνουν σάρκα και οστά. Με τη συνεργασία ξεπερνάμε τη γραφειοκρατία, διότι χρειάζονται πολλές πιέσεις και δουλειά. Πρέπει κάποια στιγμή να μπορέσουμε να δείξουμε όλο αυτό το έργο που έχει γίνει από την Εκκλησία».
Νωρίτερα, ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, τέλεσε τον αγιασμό στη Στέγη Κατακοίτων Γερόντων, παρουσία διευθυντών υπηρεσιών της Αρχιεπισκοπής, πολιτικών, εκπροσώπων των τοπικών αρχών, κλήρου και πιστών. Ο αρχιμανδρίτης Φιλόθεος Ορφανουδάκης, διευθυντής της Στέγης, ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο για τη στήριξη του και μίλησε για την ιστορία της δομής, το έργο και τις δραστηριότητές της.
Ακολούθως, ο Αρχιεπίσκοπος, από την πλευρά του, αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τον π. Φιλόθεο, καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους στο «σπιτικό», όπως το χαρακτήρισε, γιατί «έτσι πρέπει να προσπαθούμε να είναι αυτά τα κέντρα». Επιπλέον, υπογράμμισε πως «όσοι φιλοξενούνται εδώ πρέπει να αισθάνονται τη ζεστασιά, διότι εδώ δεν είναι αποθήκες ανθρώπων» και κάλεσε όσους εργάζονται σε αντίστοιχες δομές «να υπηρετούν την εικόνα του Θεού». Εξάλλου, μίλησε για την αξία του εθελοντισμού, με ιδιαίτερη αναφορά στις εκατοντάδες γυναίκες που βοηθούν και στηρίζουν το έργο των συσσιτίων. Η νέα αυτή δομή της Αρχιεπισκοπής βρίσκεται σε ανακαινισμένο κτήριο της οδού Φυλής, στον 'Αγιο Παντελεήμονα, και εσωτερικά διαθέτει εκκλησάκι αφιερωμένο στον άγιο.
Το Φιλανθρωπικό Εκκλησιαστικό Ίδρυμα Στέγη Κατακοίτων Γερόντων ιδρύθηκε με την υπ' αριθμ. 1374/26-09-1974 πράξη του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Σεραφείμ. Είναι ΝΠΙΔ μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα και λειτουργεί υπό την εποπτεία του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Ο σκοπός ίδρυσης του Ιδρύματος είναι: α) να προσφέρει στέγη, τροφή, θέρμανση, προστασία, περιποίηση, φροντίδα και πρωτοβάθμια νοσηλεία σε γέροντες/σσες κατάκοιτους άνω των 65 ετών οι οποίοι αδυνατούν να φροντίσουν τους εαυτούς τους λόγω των προβλημάτων υγείας τους, απουσία συγγενικού περιβάλλοντος, ως επί το πλείστον χαμηλοσυνταξιούχους ή χωρίς οικονομικούς πόρους και β) Να φροντίσει μέσω θρησκευτικής διαπαιδαγώγησης όσους το επιθυμούν και έχουν ανάγκη ώστε να έχουν «Χριστιανά τα τέλη της ζωής».
Το Ίδρυμα διοικείται από τριμελές ΔΣ, το οποίο αποφασίζει για οργανωτικά και λειτουργικά θέματα της Στέγης και το εκπροσωπεί δικαστικώς και εξωδίκως. Κατέχει άδεια ίδρυσης (αρ. Πρωτ.8737/22-07-2008) και άδεια λειτουργίας (αρ. πρωτ. 5291/15-04-2009) από την Περιφέρεια Αθηνών, από την οποία εποπτεύεται δύο φορές ανά έτος και πληροί όλες τις προϋποθέσεις εκ του νόμου για επαρκή και ασφαλή διαβίωση των περιθαλπομένων.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση