GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τη σύσταση ειδικής επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας ζητά η Γεννηματά

Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα συζητήσει και θα γνωμοδοτήσει για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησ...

Τη σύσταση Ειδικής Επιτροπής της Βουλής, η οποία θα συζητήσει και θα γνωμοδοτήσει για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις Εκκλησίας-Πολιτείας, ζητά με επιστολή της προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, η Φώφη Γεννηματά. «Έχω δηλώσει από την αρχή ότι η Βουλή είναι ο φυσικός χώρος συζήτησης, προβληματισμού αλλά και επιδίωξης των ευρύτερων δυνατών συναινέσεων για την επίλυση τόσο σημαντικών ζητημάτων», σημειώνει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής ασκεί έντονη κριτική για τη δήθεν «ιστορική συμφωνία», όπως αναφέρει, με την Εκκλησία της Ελλάδος, η οποία «όχι μόνο παραμένει εκκρεμής και αβέβαιη, αλλά δημιούργησε μια βαθιά κρίση στη σχέση Πολιτείας και Εκκλησίας, καθώς και σοβαρά προβλήματα στο εσωτερικό του κλήρου».

Έχουμε την άποψη ότι στις σχετικές συζητήσεις θα ήταν σκόπιμο και χρήσιμο να κληθούν να ενημερώσουν την Εθνική Αντιπροσωπεία και οι εκπρόσωποι των λοιπών θρησκευτικών κοινοτήτων που υπάγονται σε ειδικό καθεστώς στη χώρα για τα ισχύοντα ως προς αυτές -ώστε οι βουλευτές να έχουν πλήρη εικόνα», αναφέρεται στο κείμενο της επιστολής.

Στην συνάντηση με τους δημοσιογράφους, η επικοινωνιακή ομάδα του Κινήματος Αλλαγής υποστήριξε ότι δεν είναι ξεκάθαρο τι εννοεί ο ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο 3 που προτείνει στην αναθεώρηση του Συντάγματος η οποία αφορά τα περί θρησκευτικής ουδετερότητας του Κράτους και πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία με την Εκκλησία, όπως διαπιστώθηκε στη συνάντηση της Φώφης Γεννηματά με τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση