GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Υπόθεση C4i: Ποιος είναι ο μάρτυρας "κλειδί" που "καρφώνει" τον Παπαντωνίου...

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο τ...

Ο πρώην Γενικός Διευθυντής στη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) από τον Απρίλιο του 2006 μέχρι τον Οκτώβριο του 2010, Ευάγγελος Βασιλάκος, είναι ο μάρτυρας «κλειδί» στην υπόθεση για το C4I.
Ο κ. Βασιλάκος στην κατάθεσή του στον αρμόδιο ανακριτική στις 5 Νοεμβρίου 2018 εκτιμά ότι ο πρώην υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου έχει πάρει μίζες ενώ σε εκτιμήσεις στηρίζεται και η αναφορά του στον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη.
Ο μάρτυρας επισημαίνει στην κατάθεσή του: «Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι ειδικά οι Υπουργοί Εθνικής Άμυνας διακατέχονται από την νοοτροπία του επιχειρηματία. Δηλαδή, θεωρούν ότι αφού από την υπογραφή τους σε μία σύμβαση μία εταιρεία ή ένας επιχειρηματίας αποκομίζει κέρδη εκατομμυρίων ευρώ θεωρούν ότι πρέπει και αυτοί να πάρουν ένα κομμάτι αυτών των κερδών».
Σε άλλο σημείο επισημαίνει: «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου».
Κλείνοντας την κατάθεσή του ο κ. Βασιλάκος αναφέρει: «Η εκτίμησή μου είναι ότι κατά πάσα πιθανότητα έχει δωροδοκηθεί ο κ. Παπαντωνίου. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την συγκεκριμένη προμήθεια, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο».





Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση