GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

O Μητσοτάκης στο Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης για τον HIV, Checkpoint - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint, όπου είχε την ευκαιρί...

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Κέντρο Πρόληψης και Εξέτασης Checkpoint, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με μέλη της διοίκησης και με εθελοντές του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος “Θετική Φωνή”, οι οποίοι του παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις των εξεταστηρίων και του έδειξαν πώς γίνεται -δωρεάν και ανώνυμα- το γρήγορο τεστ για τον HIV και τις ηπατίτιδες Β και C, με μια σταγόνα αίμα από το δάχτυλο.

Επίσης, τού έδειξαν μία κινητή μονάδα πρόληψης και εξέτασης, με την οποία προσεγγίζουν πολίτες σε περιοχές εκτός των μεγάλων αστικών κέντρων που δεν έχουν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες εξέτασης.

Τα μέλη του συλλόγου εξέθεσαν στον κ. Μητσοτάκη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα οι οροθετικοί σχετικά με την ιατροφαρμακευτική τους κάλυψη, όμως του μίλησαν επίσης και για ζητήματα κοινωνικού αποκλεισμού.

Όπως ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε στη συνέχεια: «Χαίρομαι ιδιαίτερα που μου δόθηκε η ευκαιρία σήμερα να επισκεφθώ το Checkpoint. Θέλω να συγχαρώ όλες και όλους όσοι εργάζονται σε αυτήν την εξαιρετικά σημαντική δομή, η οποία τόσα έχει προσφέρει στην έγκαιρη διάγνωση του ιού του HIV και έχει με τον τρόπο της βοηθήσει χιλιάδες ανθρώπους. Είμαι εδώ για να στείλω με τον πιο εμφατικό τρόπο το μήνυμα ότι η νόσος που προκαλεί ο ιός του HIV όχι απλά θεραπεύεται, αλλά όταν κάποιος πάρει τη σωστή θεραπεία, σταματά και να τον μεταδίδει. Γι’ αυτό και η έγκαιρη, δωρεάν και ανώνυμη διάγνωση, είναι τόσο σημαντική. Και γι’ αυτό και η δουλειά που γίνεται και εδώ στο Checkpoint, έχει πάρα πάρα πολύ μεγάλη σημασία.

Είμαι, όμως, εδώ για να στείλω και ένα μήνυμα ότι στην Ελλάδα του 2018 -μπαίνουμε σε λίγο στο 2019- πρέπει να σπάσουμε στερεότυπα και διακρίσεις που έρχονται από το παρελθόν. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από τη σωστή ενημέρωση. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι μια καλά ενημερωμένη κοινωνία, είναι η κοινωνία η οποία δίνει σε όλες και σε όλους ίσες ευκαιρίες, είναι η κοινωνία η οποία τελικά δεν κάνει διακρίσεις.

Η επένδυση για το παρόν, είναι η έγκαιρη διάγνωση και η έγκαιρη λήψη της σωστής θεραπείας, που όχι απλά θεραπεύει όσους έχουν τον ιό, αλλά τους επιτρέπει και να μην τον μεταδίδουν σε άλλους συμπολίτες τους.

Η επένδυση για το μέλλον, για την επόμενη γενιά, είναι η υποχρεωτική ένταξη του μαθήματος της σεξουαλικής αγωγής, της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης, στα σχολεία. Έτσι ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να είναι σωστά ενημερωμένα, να μην είναι θύματα προκαταλήψεων και να μπορούν και αυτά με τον τρόπο τους να διαχειρίζονται τις δικές τους σεξουαλικές προτιμήσεις με τρόπο που δεν θα τα κάνει να αισθάνονται ενοχικά.

Και πάλι συγχαρητήρια για τη δουλειά την οποία κάνετε εδώ στο Checkpoint και εύχομαι, με την ευκαιρία και της 1ης Δεκεμβρίου, Παγκόσμιας Ημέρας κατά του AIDS, που είναι σε δύο μέρες από τώρα, κάθε χρόνο τα περιστατικά του ιού να βαίνουν μειούμενα. Kαι εμείς θα είμαστε κοντά σας ώστε να κάνουμε αυτόν τον στόχο πράξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση