GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wall Street: Έκλεισε με απώλειες - Βουτιά των ενεργειακών μετοχών

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street σήμερα, σε μία μικρότερης διάρκειας συνεδρίαση μετά τη χθεσινή αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών,...

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street σήμερα, σε μία μικρότερης διάρκειας συνεδρίαση μετά τη χθεσινή αργία της Ημέρας των Ευχαριστιών, καθώς ο ενεργειακός τομέας έκανε βουτιά λόγω της συνεχιζόμενης εξασθένισης των τιμών του πετρελαίου.

Ο Dow Jones υποχώρησε 178,74 μονάδες ή 0,73% στις 24.285,95 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημείωσε απώλειες 17,37 μονάδων ή 0,66% στις 2,632,56 μονάδες και ο Nasdaq απώλειες 33,27 μονάδων ή 0,48% στις 6.938,98 μονάδες.

Οι τρεις μεγαλύτεροι δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου μειώθηκαν πάνω από 3% μέσα στην εβδομάδα, με τον Dow και τον Nasdaq να σημειώνουν τις μεγαλύτερες εβδομαδιαίες απώλειες από τον Μάρτιο.

Ο S&P 500 έκλεισε περίπου 10,2% χαμηλότερα από το υψηλό επίπεδο – ρεκόρ που είχε σημειώσει στις 20 Σεπτεμβρίου, επιβεβαιώνοντας ότι έχει εισέλθει σε φάση διόρθωσης.

Ο δείκτης είχε εισέλθει σε διόρθωση και νωρίτερα φέτος, μετά το υψηλό επίπεδο που είχε φθάσει στα τέλη Ιανουαρίου, υποχωρώντας πάνω από 10% στις αρχές Φεβρουαρίου. Η διόρθωση εκείνη διήρκεσε σχεδόν επτά μήνες, μέχρι ο S&P να καταγράψει νέο υψηλό ρεκόρ στα τέλη Αυγούστου.

Σήμερα, ο ενεργειακός δείκτης του S&P υποχώρησε 3,3% υπό το βάρος της βουτιάς που έκαναν οι τιμές του πετρελαίου, εν μέσω φόβων μίας πλεονάζουσας προσφοράς , παρά το ότι μεγάλες πετρελαιοπαραγωγές χώρες εξετάζουν τη μείωση της παραγωγής τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση