GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αύξηση των συναλλαγών με κάρτες αναμένεται το 2019

Περαιτέρω μείωση στη χρήση μετρητών στις συναλλαγέςτων πολιτών αναμένεται το νέο έτος, εφόσον υλοποιηθούν τα δύο μέτρα που εξετάζε...

Περαιτέρω μείωση στη χρήση μετρητών στις συναλλαγέςτων πολιτών αναμένεται το νέο έτος, εφόσον υλοποιηθούν τα δύο μέτρα που εξετάζει η κυβέρνηση για την πάταξη της φοροδιαφυγής.

Το πρώτο μέτρο αφορά στη μείωση του ορίου για συναλλαγές με μετρητά από τα 500 ευρώ στα 300 ή ακόμη και στα 200 ευρώ, ενώ το δεύτερο αφορά στην αύξηση των δαπανών των φορολογουμένων που γίνονται με κάρτες ή ηλεκτρονικά, προκειμένου να κτίσουν αυτοί το αφορολόγητο.

Για το κτίσιμο του αφορολόγητου, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν δύο σενάρια. Το πρώτο προβλέπει δαπάνες με κάρτα ή ηλεκτρονικά για το 15% των εισοδημάτων έως 10.000 ευρώ το έτος, για το 20% για εισοδήματα από 10.001 ευρώ έως 20.000 ευρώ και το 25% για εισοδήματα από 20.000 ευρώ και πάνω.

Το δεύτερο σενάριο προβλέπει την αύξηση των παραπάνω ποσοστών στο 20%, 25% και 30% αντίστοιχα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση