GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το Κατάρ αποχωρεί από τον ΟΠΕΚ έπειτα από 57 χρόνια

Το Κατάρ θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) τον Ιανουάριο του 2019, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της...

Το Κατάρ θα αποχωρήσει από τον Οργανισμό Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών (ΟΠΕΚ) τον Ιανουάριο του 2019, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Ενέργειας της χώρας Σάαντ αλ-Κάμπι.
Η απόφαση για την αποχώρηση από τον ΟΠΕΚ ελήφθη αφού το Κατάρ εξέτασε τρόπους για να ενισχύσει τον διεθνή του ρόλο και να σχεδιάζει τη μακροπρόθεσμη στρατηγική του, δήλωσε ο αλ-Κάμπι σε συνέντευξη Τύπου.
Το Κατάρ είναι μέλος του ΟΠΕΚ από το 1961. Τα θεμέλια του Οργανισμού μπήκαν τον Σεπτέμβριο του 1960, με την πρωτοβουλία κυρίως της Σαουδικής Αραβίας, που σήμερα έχει κυρίαρχο ρόλο στο 15μελές καρτέλ. Η Σαουδική Αραβία διέκοψε τις διπλωματικές της σχέσεις με το Κατάρ τον Ιούνιο του 2017, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι προσφέρει καταφύγιο σε πρόσωπα και οργανισμούς, που είναι εχθρικά διακείμενοι προς το Ριάντ.
Ο υπουργός δήλωσε ότι η απόφαση δεν συνδέεται με το πολιτικό και οικονομικό μποϊκοτάζ του Κατάρ που επιβλήθηκε από τον Ιούνιο του 2017 από τη Σαουδική Αραβία και άλλα τρία αραβικά κράτη. Σύμφωνα με τον ίδιο, το Κατάρ θα λάβει χώρα στη συνεδρίαση του ΟΠΕΚ που έχει προγραμματιστεί για τις 6 και 7 Δεκεμβρίου στη Βιέννη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση