GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ραγδαίες εξελίξεις στο διπλό φονικό της Κύπρου - Τι κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος

Ως μάρτυρας στη διαδικασία δίκης εντός δίκης κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, Λοΐζος Τζιωνής, π...

Ως μάρτυρας στη διαδικασία δίκης εντός δίκης κατέθεσε ο βασικός κατηγορούμενος για το διπλό φονικό στο Στρόβολο, Λοΐζος Τζιωνής, που διαπράχθηκε τον περασμένο Απρίλιο με θύματα τον Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη Ντίνα Σεργίου.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή ισχυρίστηκε ότι τόσο οι ανακρίσεις όσο και οι καταθέσεις του Λοΐζου Τζιωνή μετά τη σύλληψη του στις 27 Απριλίου αλλά και οι υποδείξεις σκηνών στο πατρικό σπίτι του Τζιωνή έγιναν υπό το καθεστώς πίεσης του πελάτη του, ενώ ο ίδιος τελούσε υπό το καθεστώς στέρησης ουσιών.

Ο κατηγορούμενος ανέφερε ότι στην κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία απάντησε κατόπιν πιέσεων και με άσχημη ψυχολογική κατάσταση εξαιτίας της μη χρήσης κοκαΐνης.

"Την επόμενη μέρα με ξύπνησαν νωρίς και με πήγαν για κατάθεση. Δεν με ρώτησαν αν θέλω να λάβω πρόγευμα. Στο αυτοκίνητο ο ανακριτής Θεμιστοκλέους μου είπε ότι έχω δύο επιλογές αναγνωριστική παράταξη και αναγνώριση από πίνακα".

Ο Λοΐζος Τζιωνής ανέφερε πως κανένας δεν του εξήγησε τι τον συμφέρει και τον έβαλαν να υπογράψει, χωρίς να του δοθεί χρόνος να διαβάσει τι ακριβώς υπέγραφε. "Στη σύλληψη μου, μου έλεγαν να υπογράφω και υπέγραψα. Στο ΤΑΕ ο κ. Σιαμούτης με έδεσε πάνω του με χειροπέδες και καθόταν πολύ κοντά μου και δεν ένιωθα άνετα. Από τη σύλληψη μου ήταν επιθετικοί και εγώ φοβόμουν και δεν τους είπα ότι έκανα χρήση κοκαΐνης. Το χαρτί που μου έδωσαν να υπογράψω το υπέγραψα χωρίς να το διαβάσω. Στο χώρο που βρισκόμουν υπήρχε πιστόλι και το είδα επειδή το ντουλάπι ήταν ανοιχτό” και πρόσθεσε:

“Στην ανάκριση δεν ένιωθα καλά και με είχαν δεμένο. Σε κάποια φάση ανέβηκα στο γραφείο δεν μπορούσα να πηδήξω αφού με είχαν συνεχώς δεμένο. Χτυπούσαν το χέρι στο γραφείο πολύ δυνατά και εγώ φοβόμουν. Το δωμάτιο ήταν μικρό και όλοι ήταν πολύ κοντά μου. Δεν είχε ούτε φαγητά, ούτε ποτά. Δεν μου είπαν ότι μπορώ να μην υπογράψω και ότι μου έλεγαν να υπογράψω το υπέγραφα. Καθόμουν στο αυτοκίνητο και με ρωτούσαν που έβαλα τα πράγματα και μου έφεραν χαρτιά να υπογράψω. Ήμουν συνεχώς δεμένος”.

Σε ερώτηση για το πότε είχε κάνει χρήση κοκαΐνης, είπε “την ίδια μέρα και τις τελευταίες μέρες πριν με συλλάβουν”.

Από πλευράς της η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Πωλίνα Ευθυβούλου ανέφερε μετά το πέρας των ερωτήσεων ότι χρειάζεται χρόνος για να γίνει η αντεξέταση του Λοΐζου Τζιωνή εξαιτίας του ότι δεν είχε στα χέρια της τη γραπτή δήλωση του κατηγορουμένου.

Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να γίνει διευθέτηση με τις Κεντρικές Φυλακές ενώ ανέφερε ότι έχει πληροφορίες για περιστατικό που έλαβε χώρα εκεί και αφορά την επικοινωνία του Λοΐζου Τζιωνή με τον δικηγόρο του το οποίο θα πρέπει να διερευνηθεί ανάλογα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή θέτει θέμα για πρόβλημα επικοινωνίας με τον πελάτη του στις Κεντρικές Φυλακές ενώ ζητεί ειδικά διαμορφωμένο χώρο προκειμένου να μπορεί να επισκέπτεται τον πελάτη του όποτε θέλει με σχετική προειδοποίηση, ενώ το δικαστήριο του υπέδειξε ότι δεν μπορεί να παρέμβει στο αίτημα του.

Κατά την πρώτη φάση της σημερινής δικασίμου ολοκληρώθηκε αρχικά η αντεξέταση επί της κατάθεσης του ανακριτή της υπόθεσης Γιώργου Θεμιστοκλέους από τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή, Ανδρέα Αναστασίου.

Παράλληλα έγινε και πάλι λόγος για το κατά πόσο ο Λοΐζος Τζιωνής κατά τη διαδικασία των ανακρίσεων τελούσε υπό το καθεστώς στέρησης ουσιών με τον ανακριτή Θεμιστοκλέους να επισημαίνει ότι ο κατηγορούμενος εξετάστηκε από γιατρό ο οποίος δεν πιστοποίησε κάτι τέτοιο ενώ ο ίδιος ο κατηγορούμενος υπέδειξε στους ανακριτές ότι είναι περιστασιακός χρήστης κάνναβης.

Η διαδικασία της αντεξέτασης ολοκληρώθηκε με τον συνήγορο υπεράσπισης του Λοΐζου Τζιωνή να ζητά χρόνο να παρουσιάσει ακόμη έναν μάρτυρα στη διαδικασία της ενδιάμεσης δίκης ενώ ζήτησε εμπειρογνώμονα για αυτή τη φάση της διαδικασίας, ενώ το δικαστήριο επεσήμανε ότι ζητήθηκε συνήγορος για την κυρίως φάση της δίκης.

Η αντεξέταση του κατηγορούμενου Λοΐζου Τζιωνή από την κατηγορούσα αρχή θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή στις 10.30 το πρωί.

Πηγή πληροφοριών: philenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση