GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η οργισμένη ανάρτηση του Πύρρου Δήμα κατά της αλβανικής κυβέρνησης

Θέση για όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Ήπειρο πήρε ο Πύρρος Δήμας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο οποίος κατάγεται από τη Χειμάρρα, επιτέθηκε στην...

Θέση για όσα συμβαίνουν στη Βόρεια Ήπειρο πήρε ο Πύρρος Δήμας. Ο Έλληνας Ολυμπιονίκης, ο οποίος κατάγεται από τη Χειμάρρα, επιτέθηκε στην αλβανική κυβέρνηση για τη συμπεριφορά της σε βάρος των συμπατριωτών του.
Έκανε λόγο για συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ κάλεσε την ελληνική κυβέρνηση να πράξει τα δέοντα.
Αναλυτικά τα όσα έγραψε στο Facebook:
"Εκφράζω την έντονη ανησυχία μου και την αγανάκτησή μου για τις συστηματικές και μεθοδευμένες καταπατήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και κάθε έννοιας δικαίου από πλευράς του Αλβανικού Κράτους εναντίον των δίκαιων, των συμφερόντων και των περιουσιών των συμπατριωτών και συντοπιτών μου στην ιδιαίτερή μου πατρίδα, την Χειμάρρα.
Ενώνω τη φωνή μου με εκείνες των απανταχού Βορειοηπειρωτών, και καλούμε την Κυβέρνηση της Αλβανίας να ανακαλέσει έστω την ύστατη στιγμή την εν λόγω Υπουργική Απόφαση και να αποσύρει το σχετικό Νομοσχέδιο, που στην ουσία απαλλοτριώνουν περιουσίες που αποδεδειγμένα βάσει χαρτών ανήκουν σε Βορειοηπειρώτες.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να πράξει δια της διπλωματικής οδού τα δέοντα ώστε να καταστήσει σαφές προς την αλβανική πλευρά ότι παρόμοιες πρακτικές και πολιτικές εις βάρος Ελλήνων της γηγενούς μειονότητας στη γείτονα δεν θα γίνουν ανεκτές.
Εκφράζουμε τη δέσμευσή μας στον αγώνα για τα δικαιώματά μας έτσι όπως αυτά προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση