ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Όλη η Νέα Υόρκη... ένα μπισκότο- ΦΩΤΟ

Share it:

Τα μπισκότα από τζίντζερ συνηθίζονται στη Νέα Υόρκη, τα Χριστούγεννα. Και η βραβευμένη «αρχιτέκτων» μπισκότων πιπερόριζας Μπέατριζ Μίλερ (Beatriz Muller) φιλοτέχνησε στο χέρι, ένα αντίγραφο του ορίζοντα των κτιρίων της Νέας Υόρκης από αυτό το υλικό. Το αντίγραφο τρώγεται.

Η μπισκοτένια Νέα Υόρκη εκτίθεται καθ' όλη τη διάρκεια των φετινών γιορτών στο Williams Sonoma Columbus Circle και αναπαριστά πέντε εμβληματικά κτίρια του Big Apple: το Empire State Building, το One World Trade Center, το Chrysler Building, το Woolworth Building και το Άγαλμα της Ελευθερίας.

Χρειάστηκε περίπου δύο μήνες η Μίλερ για να «ανεγείρει» την πόλη από μπισκότα πιπερόριζας (και περισσότερα από 91 κιλά μπισκότων τζίντζερ και 27 κιλά γλάσο). Η μπισκοτένια πόλη, που «οικοδομήθηκε» σε συνεργασία με την εταιρεία λιανικής ειδών κουζίνας και οικιακής επίπλωσης Williams Sonoma και το μεσιτικό γραφείο StreetEasy, έχει ύψος 1,8 μέτρα και όλα τα κτίρια της Νέας Υόρκης είναι υπό κλίμακα.

Η Μίλερ προχώρησε: τοποθέτησε ανάμεσα στα κτίρια, δύο πολυκατοικίες και μία μονοκατοικία. Μετρό, ταξί, ανθρωπάκια. Ένα κτίριο υπό οικοδόμηση, σακούλες με σκουπίδια στα πεζοδρόμια, παιδιά να παίζουν στο Central Park, τουρίστες να παίρνουν φωτογραφίες. Και κάποιες χριστουγεννιάτικες λεπτομέρειες, όπως κάποιον που πουλάει χριστουγεννιάτικα δέντρα, Αγιοβασίληδες να σουλατσάρουν στα πεζοδρόμια. Δρόμοι καλυμμένοι με γλάσσο (για να δηλώνεται ότι έχει χιονίσει και ότι υπάρχει πατημένο βρώμικο χιόνι στον δρόμο). Δέντρα από αποξηραμένο άνηθο και δεντρολίβανο.

«Έχω τελειοποιήσει τις δεξιότητες να φιλοτεχνώ δομές από μπισκότα τζίντζερ χρησιμοποιώντας πραγματικά μπισκότα τζίντζερ, μπισκότα που τρώγονται. Και είμαι πολύ περήφανη γι' αυτό» δηλώνει η Μπέατριζ Μίλερ. «Πιστεύω ακράδαντα ότι η βρώσιμη τέχνη πρέπει να είναι ακριβώς αυτό: βρώσιμη».

Δείτε εδώ:

Share it:
Reactions:

Διεθνή

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση