GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα στην Αθήνα...

Από την Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Εκατοντάδες Έλληνες παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο του Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα Κ...

Από την Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου


Εκατοντάδες Έλληνες παραβρέθηκαν στο μνημόσυνο του Βορειοηπειρώτη Εθνομάρτυρα Κωνσταντίνου Κατσίφα στην Αθήνα, το οποίο τελέστηκε το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση.
Αμέσως μετά την επιμνημόσυνη δέηση ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος σημείωσε ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας θυσιάστηκε για τα ιδανικά του Ελληνικού Έθνους.
"Ο λαός μας με φτώχεια έζησε, αλλά χωρίς πατρίδα, οικογένεια και εκκλησία δεν έζησε.
Ας μιμηθούμε όλοι το παράδειγμα αυτού του νέου ανθρώπου, του Κωνσταντίνου και ας ευχηθούμε να έχει μιμητές, όχι στο να γίνουν μάρτυρες με αυτόν τον τρόπο, με το αίμα τους, αλλά να έχουμε μάρτυρες των αξιών αυτών, για τις οποίες έπεσε ο αδελφός μας Κωνσταντίνος.
Ο Θεός να τον αναπαύει ως μάρτυρα του Έθνους αλλά και της Πίστεως μας βέβαια, διότι και γι΄ αυτήν αγωνίστηκε. Στους συγγενείς του εύχομαι παρηγορία και η πρώτη παρηγοριά είναι ότι ένα μέλος της οικογένειας τους θυσιάστηκε για την πατρίδα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή από αυτό.
Ο Θεός να δώσει την πατρίδα μας μέσα από την λαίλαπα που περνάει να βγει νικήτρια", ανέφερε ο π. Νικόλαος.
Στην επιμνημόσυνη ομιλία ο ταμίας της Κίνησης για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου Σταύρος Γκίνος, περιέγραψε την δράση του Κωνσταντίνου Κατσίφα για τα εθνικά δίκαια της Ελλάδος, η οποία αποτέλεσε τον λόγο για την δολοφονία του από την αλβανική αστυνομία.
" Άραγε αυτοί που προχώρησαν σε αυτή την πράξη, αν φοβήθηκαν από έναν Κωνσταντίνο, τι θα κάνουν εάν βρουν μπροστά τους εκατό, διακόσιους, πεντακόσιους ή χίλιους Κωνσταντίνους;
Με την θυσία σου Κωνσταντίνε, έγινε γνωστό σε όλους τους Έλληνες, ακόμα και σε αυτούς που το αγνοούσαν ή το αμφισβητούσαν, ότι η Ήπειρος και ο Ελληνισμός υπάρχουν πολλά χιλιόμετρα και πιο πέρα από την Κακαβιά.
Γι’ αυτό και εμείς όχι μόνο δεν θα σταματήσουμε τον αγώνα για την Βόρειο Ήπειρο, αλλά θα τον συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο και περισσότερο θάρρος γιατί εσύ είσαι ο νέος μας ήρωας, το νέο μας πρότυπο.
Τα επόμενα χρόνια, κάθε Φεβρουάριο και Μάιο, δεν θα είσαι απών από τις εκδηλώσεις Κωνσταντίνε αλλά θα γιορτάζεις μαζί μας την επέτειο του Βορειοηπειρωτικού Αγώνα, μαζί με τους Ήρωες του 1914.
Και κάθε 28η Οκτωβρίου Κωνσταντίνε σου δίνουμε την υπόσχεση ότι θα είμαστε όλοι στο χωριό σου, για να τιμήσουμε μαζί σου και μαζί με τους Ήρωες του ΄40 και την επέτειο του νέου ΟΧΙ που έγραψες με το αίμα σου.
Το ΟΧΙ στην καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων μας,
Το ΟΧΙ στην καταπάτηση της εθνικής μας αξιοπρέπειας
Το ΟΧΙ σε όσους αρνούνται την ελληνικότητα της Βορείου Ηπείρου", είπε ο κ. Γκίνος.
Η κυρία Ερμιόνη Κατσίφα κάλεσε όσους μπορούν να παραβρεθούν στο 40ήμερο μνημόσυνο που θα πραγματοποιηθεί για τον Εθνομάρτυρα αδερφό της Κωνσταντίνο Κατσίφα στους Βουλιαράτες το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου, ζητώντας να επικρατήσει ηρεμία.
"Δεν θα μας φοβίσει τίποτα και κανένας να πάμε να κάνουμε το μνημόσυνο, ότι και αν γίνει πρέπει να είμαστε εκεί", ήταν το μήνυμα της.
Στην συνέχεια ο κ. Δημήτριος Γερογιάννης Γεν. Γραμματέας του Πανελληνίου Συνδέσμου Εθνικής Αντιστάσεως ΕΟΕΑ-ΕΔΕΣ Ναπολέων Ζέρβας απέδωσε στην κα Κατσίφα οδική πινακίδα η οποία γράφει "ΟΔΟΣ ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΤΣΙΦΑ 28/10/2018 ΑΘΑΝΑΤΟΣ".
"Η δική μας καρδιά μετά την θυσία του Κωνσταντίνου μπήκε σε έναν δρόμο. Γι' αυτόν τον λόγο με ταπεινότητα και κάθε σεβασμό προς την οικογένεια πράξαμε κάτι που ίσως όλοι πρέπει να πράξουν. Φτιάξαμε μία τιμητική πλακέτα για την οδό του Εθνομάρτυρος Κωνσταντίνου Κατσίφα ώστε να μπει στο σπίτι του γιατί αυτή η οδός έχει χιλιάδες ταμπέλες να γεμίσει. Ξεκινάει από την Κύπρο και φτάνει μέχρι την Κορυτσά", σημείωσε ο κ. Γερογιάννης.
Ο οικογενειακός φίλος της οικογένειας Κατσίφα κ. Τιμολέων Γεωργίου στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι "Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας πήγε στον Άδη για να βρει την αλήθεια, πήγε για να αφυπνίσει τις εθνικές συνειδήσεις αλλά και για να βρει τις ψυχές των Ελλήνων Στρατιωτών που έπεσαν το 1940".
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Βορειοηπειρωτών Χαράλαμπος Καραθάνος στον χαιρετισμό του τόνισε ότι "Ο αγώνας για την Βόρειο Ήπειρο θα τελειώσει όταν δικαιωθεί και η δικαίωση είναι η Ένωση". Παράλληλα ευχαρίστησε την Κίνηση για την Αναγέννηση της Βορείου Ηπείρου για την πρωτοβουλία της τέλεσης του μνημοσύνου και τόνισε ότι "σε τέτοιες στιγμές δεν υπάρχουν κόμματα και πολιτικά πρόσωπα αλλά είμαστε μόνο Έλληνες".
Τέλος όλοι οι παρόντες έψαλλαν τον εθνικό ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση