GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ρήγας: Αδιαπραγμάτευτα τα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου

«Tα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτα» διεμήνυσε από τις Βρ...

«Tα εθνικά δίκαια, η εφαρμογή των διεθνών συνθηκών και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτα» διεμήνυσε από τις Βρυξέλλες ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Παναγιώτης Ρήγας, προτρέποντας τις ελληνικές αντιπροσωπείες στην έδρα του ΝΑΤΟ σε συνεχή εγρήγορση για την αποτροπή των τουρκικών επιδιώξεων «οι οποίες είναι έξω από κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου».

Όπως επεσήμανε ο υπουργός μιλώντας στο προσωπικό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που υπηρετεί στο Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης του ΝΑΤΟ (Supreme Headquarters Allied Powers Europe - SHAPE), «είμαστε μια χώρα ειρηνική. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει αδυναμία και δεν επιτρέπουμε σε κανέναν να αμφισβητήσει τα κεκτημένα μας. Έτσι, και από εδώ, από αυτόν τον χώρο, όπως άλλωστε και από κάθε σημείο της ελληνικής επικράτειας, δηλώνουμε για ακόμη μία φορά ότι είναι αδιαπραγμάτευτα για εμάς τα εθνικά δίκαια και ο σεβασμός του διεθνούς δικαίου».

Σχολιάζοντας την πρακτική της Τουρκίας, ο κ. Ρήγας επεσήμανε: «Γνωρίζω πολύ καλά ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί το ΝΑΤΟ και τις δομές του, τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο, ως πλατφόρμα για να προωθήσει τις εθνικές της επιδιώξεις, διατυπώνοντας θέσεις οι οποίες είναι έξω από κάθε κανόνα του διεθνούς δικαίου. Εσείς είστε το ανάχωμα σε αυτές τις προσπάθειες. Για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να είστε συνεχώς σε εγρήγορση».

Επίσης, ο κ. Ρήγας επισκέφθηκε τις στρατιωτικές αντιπροσωπείες της Ελλάδας στη στρατιωτική επιτροπή Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΣΑ/ΣΕΒΑΣ) και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Απευθυνόμενος δε προς το προσωπικό ο κ. Ρήγας εξήρε τις προσπάθειες των στελεχών να εξασφαλίσουν τα εθνικά συμφέροντα μέσω των συμμαχικών κειμένων ως «άριστοι πρεσβευτές» της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. και «αναπόσπαστο κομμάτι του αμυντικού ιστού της χώρας μας και κρίσιμο παράγοντα στην επιχειρησιακή σχεδίαση των Ενόπλων Δυνάμεων με ιδιαίτερα βαρύνουσα στρατηγική αξία».

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην ΕΕ πρέσβη Ανδρέα Παπασταύρου, τον εκπρόσωπο της Ελλάδας στην επιτροπή Πολιτικής και Ασφάλειας της ΕΕ, πρέσβη Ρούσο Κούνδουρο και με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ, πρέσβη Σπύρο Λαμπρίδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση