GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άγρια κόντρα Μπαλαούρα-Σταμάτη στη Βουλή για τα περί "συναλλαγών" στο Σκοπιανό

Η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η μη περικοπή των συντάξεων αποφασίστηκαν στο πλαίσιο συναλλαγής, συνεχίζ...

Η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η μη περικοπή των συντάξεων αποφασίστηκαν στο πλαίσιο συναλλαγής, συνεχίζει να πυροδοτεί αντιπαράθεση ανάμεσα στη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ κατά τη 2η ημέρα συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή.

«Ο κ. Τσακαλώτος εισηγείται επίσπευση εκλογών για να μην αποκαλυφθεί ότι ο προϋπολογισμός είναι μια απάτη», είναι οι "φήμες" που επικαλέστηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στη συζήτηση του προϋπολογισμού. Ο Δημήτρης Σταμάτης σχολίασε και την αντίδραση Τσίπρα-Τσακαλώτου στην αναφορά του προέδρου της ΝΔ ότι η μη περικοπή των συντάξεων είναι αποτέλεσμα συναλλαγής. «Τι είπε δηλαδή ο κ. Μητσοτάκης; Το λέει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού» είπε ο Δημήτρης Σταμάτης και πρόσθεσε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ απένειμε έπαινο στον κ. Τσίπρα, γιατί για τον ΣΥΡΙΖΑ το Μακεδονικό δεν είναι θέμα».

«Είναι ντροπή που ο κ. Μητσοτάκης μίλησε όπως η Χρυσή Αυγή. Πρέπει να μιλήσουν και πάρουν θέση οι φιλελεύθεροι βουλευτές της ΝΔ, απέναντι σε αυτό το κατάντημα» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Δ. Σταμάτης: Έπαινο απένειμε ο Μητσοτάκης στον Τσίπρα

«Εντείνονται οι φήμες ότι η αποστασιοποίηση του κ. Τσακαλώτου από τον προϋπολογισμό και αυτή η αποστασιοποίησή του έχει πολλές αιτίες. Ο κ. Τσίπρας από τη ΔΕΘ τού πήρε το ψωμί από το στόμα, προαναγγέλλοντας την άρση των μειώσεων συντάξεων. Ο κ. Τσακαλώτος δεν θέλει να φορτωθεί την ευθύνη εκτέλεσης του προϋπολογισμού, γιατί ξέρει τη συνέχεια και δεν θέλει να έχει την τύχη Βαρουφάκη, Φίλη, Κοτζιά» ανέφερε ο Δημήτρης Σταμάτης και πρόσθεσε: «Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσακαλώτος ζητάει την επίσπευση των εκλογών, προτού αποδειχθεί ότι αυτός ο προϋπολογισμός δεν μπορεί να εφαρμοστεί και ότι είναι μια απάτη. Φυλάγεται για να μη χρεωθεί την αποτυχία και αποπεμφθεί, γιατί ο πρωθυπουργός είναι killer, και θα του φορτώσει αυτή την αποτυχία και θα τον αποπέμψει. Πολύ περισσότερο που όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χάνει τις εκλογές».

Ο βουλευτής της ΝΔ αναφέρθηκε και στις αντιδράσεις που ξεσήκωσε στην κυβερνητική πλειοψηφία η αναφορά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι μη περικοπές στις συντάξεις συντελέστηκαν στο πλαίσιο συναλλαγής.

«Θύμωσε ο κ. πρωθυπουργός και ο κ. Τσακαλώτος γι΄αυτό που είπε ο κ. Μητσοτάκης ότι η μη περικοπή των συντάξεων συντελέστηκε στο πλαίσιο μιας συναλλαγής. Τι είπε δηλαδή; Αυτό που λέει η συντριπτική πλειονότητα του ελληνικού λαού. Δεν το έχετε ακούσει;», είπε ο Δ. Σταμάτης, για να συμπληρώσει: «Γιατί διαμαρτύρεται ο κ. Τσακαλώτος και μας λέει ότι ήταν ο πιο διχαστικός λόγος; Έπαινο του απένειμε ο κ. Μητσοτάκης! Ο κ. Τσακαλώτος και άλλα 200 στελέχη του κόμματός σας δεν είναι αυτά που το 2008 υπέγραψαν μια διακήρυξη και καλούσαν την τότε ελληνική κυβέρνηση να δώσει το όνομα, να τα δώσει όλα στους Σκοπιανούς; 'Αρα λοιπόν ο κ. Μητσοτάκης απένειμε εύσημα στον κ. Τσακαλώτο. Έδωσε στους "κουτόφραγκους" το τίποτα και εισέπραξε τη μείωση των συντάξεων. Γιατί διαμαρτύρεστε; Μήπως λέει τίποτα για εσάς το θέμα της Μακεδονίας; Αν δεν λέει τίποτε τότε γιατί διαμαρτύρεστε; Και μάλιστα μας απειλεί ότι θα μας πάει στο ευρωπαϊκό κόμμα να μας νουθετήσει, να μας κάνει "ντα"».

Μάκης Μπαλαούρας: Ντροπή το κατάντημα της ΝΔ

«Εδώ υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γνώση της ιστορίας και της κοινοβουλευτικής ιστορίας. Ούτε στις μεγάλες συγκρούσεις Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου, δεν είχαν ειπωθεί τέτοια πράγματα», σχολίασε λίγο αργότερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας. «Έχει κανένας δίκιο να ισχυριστεί ότι πραγματικά σε αυτή τη Βουλή, υπήρξαν τέτοιες περιπτώσεις, στην εμφυλιοπολεμική περίοδο, κύριε Σταμάτη. Τότε πραγματικά υπήρχαν φωνές που έλεγαν ότι η αριστερά ήταν προδότες, ήταν συνεργάτες ξένων δυνάμεων και αντάλλασαν κατηγορίες. Να σας θυμίσω ότι σε εκείνη τη Βουλή υπήρχε και ο Μητσοτάκης, στην εμφυλιοπολεμική περίοδο και ήταν από τους πιο νουνεχείς. Καλό να διατρέξετε τα πρακτικά της τότε εποχής. Εγώ πραγματικά ντρέπομαι», είπε ο Μάκης Μπαλαούρας και πρόσθεσε: «Και ντρέπομαι και λυπάμαι. Σας συμπονώ για την κατάντια που βρίσκεστε. Και απευθύνομαι στους φιλελεύθερους της ΝΔ και τους αναφέρω. Τους προκαλώ. Τον κ. Δένδια που βλέπω μπροστά μου, τον κ. Σταϊκούρα που βλέπω μπροστά μου. Τον κ. Τζαβάρα που είμαστε συντοπίτες. Τι έχουν να πουν γι΄αυτό το πράγμα».

«Ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για τον προϋπολογισμό, για τα μεγάλα ζητήματα της οικονομίας προχθές στη Βουλή. Και τι είπε ο κ. Μητσοτάκης; Επιτέθηκε και αντέγραψε την Χρυσή Αυγή. Εδώ μέσα και έξω από εδώ, η Χρυσή Αυγή έχει αυτή τη γραμμή. Ό,τι ο Τσίπρας, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, πούλησε το Μακεδονικό για να πάρει τις συντάξεις! Πρέπει να ντρεπόμαστε λιγάκι» τόνισε ο Μάκης Μπαλαούρας.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση