GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κύκλωμα χρυσού: Αρνούνται τις κατηγορίες τα αρχηγικά μέλη της δεύτερης οργάνωσης

Της Άννας Κανδύλη Αρνούνται τις κατηγορίες οι φερόμενοι ως αρχηγικά μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με το λ...

Της Άννας Κανδύλη

Αρνούνται τις κατηγορίες οι φερόμενοι ως αρχηγικά μέλη της δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης που συνδέεται με το λαθρεμπόριο χρυσού, οι οποίοι απολογούνται σήμερα στην ανακρίτρια.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο τους Μιχάλη Δημητρακόπουλο, δεν υφίσταται στην εν λόγω υπόθεση το αδίκημα της λαθρεμπορίας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι : “Οι εντολείς μου αρνούνται οποιαδήποτε συμμετοχή σε πράξεις λαθρεμπορίας για πραγματικούς και νομικούς λόγους . Επί της ουσίας ουδέποτε μετέφεραν κράματα χρυσού στην Τουρκία. Νομικά το αδίκημα της λαθρεμπορίας δεν υφίσταται , γιατί το Συμβούλιο της Ευρώπης το 1995 με την υπ΄αριθμόν 1 απόφασή του κατήργησε τους εισαγωγικούς και εξαγωγικούς δασμούς και φόρους με την Τουρκία για όλα τα προϊόντα πλην των τροφίμων».

Οι κατηγορίες

Σύμφωνα με την έρευνα των αστυνομικών, ο ένας εκ των δύο κατηγορουμένων ήταν το άτομο που συγκρότησε την δεύτερη εγκληματική ομάδα.

Εγκατέστησε το "στρατηγείο" σε γραφείο στην οδό Πραξιτέλους, όπου και έγινε έδρα της νομιμοφανούς επιχείρησης εμπορίας χρυσού, η οποία ήταν δηλωμένη στο όνομα του γιου του.

Είχε καθημερινή παρουσία εκεί, συντόνιζε τη δράση των υπολοίπων μελών βοηθούμενος από τον γιο του και ένα ακόμα συγγενικό του πρόσωπο.

Ενέταξε ως βασικά μέλη της ομάδας πρόσωπα του στενού οικογενειακού του περιβάλλοντος ή του φιλικού του κύκλου, προκειμένου να εξασφαλίσει την εχεμύθεια.

Είχε τοποθετήσει μέλη σε κάθε επί μέρους δραστηριότητα, όπως στη συγκέντρωση χρυσού και στην επαναχρηματοδότηση, στη φασματομέτρηση, στην τήξη, στη μεταφορά προς τα λεωφορεία, στην εξαγωγή με τα λεωφορεία, στην παραλαβή στην Τουρκία, τα οποία μέλη ασχολούνταν αποκλειστικά στο αντικείμενό τους.

Ο γιος του, από την άλλη, φέρεται να λειτουργούσε ως υπαρχηγός της Οργάνωσης με άριστη γνώση της λειτουργίας, αντικαθιστούσε τον πατέρα του όταν απουσίαζε, έχαιρε ιδιαίτερης εκτίμησης από τον πατέρα του και από κοινού κατηύθυναν τα υπόλοιπα μέλη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση