GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μοσκοβισί για μη περικοπή των συντάξεων: Καλά νέα για τον ελληνικό λαό και ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας

Την οριστική κατάργηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, χαιρέτισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονο...

Την οριστική κατάργηση του μέτρου των περικοπών των συντάξεων μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, χαιρέτισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί.

«Το Ελληνικό Κοινοβούλιο ψήφισε να μην προχωρήσει στις προνομοθετημένες περικοπές των συντάξεων, που θα μείωναν το εισόδημα περίπου 1,4 εκατ. συνταξιούχων κατά 14% κατά μέσο όρο. Αυτά είναι καλά νέα για τον ελληνικό λαό και ισχυρό μήνυμα κατά της λιτότητας», δήλωσε ο Πιερ Μοσκοβισί, επαναλαμβάνοντας πως «η Επιτροπή ουδέποτε θεώρησε ότι αυτές οι πρόσθετες περικοπές χρειάζονταν, είτε για τη διασφάλιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας του συνταξιοδοτικού συστήματος είτε για την επίτευξη του στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος του επόμενου έτους».

«Χαίρομαι, λοιπόν, για τους συνταξιούχους, τις οικογένειές τους και τον ελληνικό λαό ως σύνολο, που αυτό το δραστικό μέτρο δεν θα εφαρμοστεί. Ο ελληνικός λαός έχει, ήδη, περάσει πολλά τα τελευταία οκτώ χρόνια. Είναι πολύ καλή είδηση ότι αυτή η απειλή για τα εισοδήματα πολλών εκατοντάδων χιλιάδων αγωνιζόμενων νοικοκυριών έχει πλέον αρθεί», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γάλλος επίτροπος.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση