GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο Πάπας απομάκρυνε καρδινάλιους που εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα

Το Βατικανό ανακοίνωσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος απομάκρυνε δύο καρδινάλιους από την ομάδα συμβούλων του, καθώς το όνομά τους είχε εμ...

Το Βατικανό ανακοίνωσε πως ο Πάπας Φραγκίσκος απομάκρυνε δύο καρδινάλιους από την ομάδα συμβούλων του, καθώς το όνομά τους είχε εμπλακεί σε σκάνδαλα σεξουαλικής κακοποίησης.

Πρόκειται για τον Αυστραλό καρδινάλιο Τζορτζ Πελ, ο οποίος διώκεται στη χώρα του για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και τον Χιλιανό καρδινάλιο Φρανσίσκο Χαβιέρ Εράσουρις, ο οποίος φέρεται ότι αποσιώπησε τη δράση ενός παιδεραστή ιερέα στη Χιλή. Και οι δύο μετείχαν στο C9, το εννιαμελές συμβούλιο καρδιναλίων απ' όλον τον κόσμο που βοηθά τον Ποντίφικα στις μεταρρυθμίσεις που προωθεί στη διοίκηση της Αγίας Έδρας.

Άλλος ένας καρδινάλιος, μέλος του C9, ο 79χρονος Λοράν Μονσένγκου Πασίνια από τη Λ.Δ. του Κονγκό, αποχωρεί επίσης από το συμβούλιο αυτό.

Ένας εκπρόσωπος Τύπου του Βατικανού ανέφερε ότι ο Πάπας έγραψε στους τρεις καρδινάλιους "ευχαριστώντας τους για το έργο που επιτέλεσαν την τελευταία πενταετία".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση