GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΙΑΣΩΘΗΚΕ! Η Μέι πήρε ψήφο εμπιστοσύνης

Απορρίφθηκε η πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατά τη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο στη σκιά τω...

Απορρίφθηκε η πρότασης μομφής σε βάρος της πρωθυπουργού της Βρετανίας Τερέζα Μέι κατά τη ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο στη σκιά των εξελίξεων για το Brexit.
Συγκεκριμένα, 200 βουλευτές του Συντηρητικού Κόμματος ψήφισαν υπέρ της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης και 117 ενάντια. Η Μέι παραμένει στην ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος και στην ηγεσία της χώρας μέχρι τις εκλογές, καθώς όπως ανακοίνωσε δεν θα είναι εκείνη που θα τεθεί ως υποψήφια του κόμματός της για την πρωθυπουργία στην επόμενη εκλογική διαδικασία του 2022.

"Χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά να ολοκληρώσουμε το Brexit"
Η βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι δήλωσε ευχαριστημένη που έλαβε τη στήριξη των βουλευτών της, σημειώνοντας ότι οι πολιτικοί όλων των πλευρών πρέπει να ενωθούν.
Έκανε λόγο για μια ανανεωμένη αποστολή για την αποχώρηση της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, σημειώνοντας ότι άκουσε τους συναδέρφους της που ψήφισαν εναντίον της.
Μιλώντας έξω από την Ντάουνιγκ Στριτ, λίγο μετά την επικράτησή της στην ψηφοφορία για την πρόταση μομφής εναντίον της, η Μέι τόνισε ότι αύριο θα πάει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο επιδιώκοντας νομικές και πολιτικές διασφαλίσεις για το ιρλανδικό "μηχανισμό ασφαλείας" (backstop) στη συμφωνία της για το Brexit.
Χρειάζεται να συνεχίσουμε τη δουλειά να ολοκληρώσουμε το Brexit, πρόσθεσε.

Ο επικεφαλής των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν σε δήλωσή του μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος, κάλεσε τη Μέι να επαναφέρει την επόμενη εβδομάδα στη βουλή τη συμφωνία για το Brexi. Σημειώνεται εδώ πως προχθές η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέβαλε την ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο επί της συμφωνίας της για το Brexit, βυθίζοντας στο χάος το σχέδιο της Βρετανίας να εγκαταλείψει την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού παραδέχθηκε πως υπέστη μεγάλη ήττα.
Η απόφαση της επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης να αναβάλει την ψηφοφορία ελήφθη ώρες αφότου το Δικαστήριο της ΕΕ αποφάνθηκε ότι η βρετανική κυβέρνηση μπορεί μονομερώς να ανατρέψει την απόφασή της για έξοδο από το μπλοκ χωρίς να συμβουλευτεί τις άλλες χώρες μέλη. Η χρονική στιγμή της έκδοσης της απόφασης αυτής δεν αποτελεί σύμπτωση, αφού το δικαστήριο διευκρίνισε ότι απεφάνθη επειγόντως για διασφαλίσει ότι οι Βρετανοί βουλευτές κατανοούν τις επιλογές τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση