GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι δήλωσε ο δικηγόρος που κέρδισε την αγωγή για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων

«Όταν το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν μπορεί να το νοικιάζεις ως τουριστικό κατάλυμα. Στη Λισσαβόνα επιτρέπεται να κάνει...

«Όταν το απαγορεύει ο κανονισμός της πολυκατοικίας δεν μπορεί να το νοικιάζεις ως τουριστικό κατάλυμα. Στη Λισσαβόνα επιτρέπεται να κάνεις βραχυχρόνιες μισθώσεις όταν το διαμέρισμα ή η κατοικία έχει ξεχωριστή είσοδο. Στη χώρα μας, έχουμε φτάσει υπόγεια που δεν πληρούν κατ'ελάχιστον τους κανόνες του ΕΟΤ να νοικιάζονται σε βραχυχρόνιες μισθώσεις», δήλωσε στον Realfm 97.8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο δικηγόρος Χαράλαμπος Αποστολίδης αναφορικά με την πρώτη δικαστική απόφαση που υποχρεώνει ιδιοκτήτρια ακινήτου να σταματήσει τη βραχυχρόνια μίσθωση του ακινήτου της.
«Είναι απαραίτητο κάθε οικοδομή, κάθε συγκρότημα να έχει κανονισμό. Ο κανονισμός της πολυκατοικίας λύνει πολλά προβλήματα και όχι μόνο για τις βραχυχρόνιες μισθώσεις. Δεν υπάρχει νομικό καθεστώς για τέτοιου είδους μισθώσεις», πρόσθεσε.
Επίσης, ο κ. Αποστολίδης σημείωσε ότι «πρόκειται για εξοχική κατοικία σε πολυτελές συγκρότημα παραθεριστικών κατοικιών στη Χαλκιδική όπου η συμπεριφορά των ενοίκων της βραχυχρόνιας μίσθωσης πήγαινε ενάντια στον κανονισμό της οικοδομής και τον νόμο καθώς χαρακτήριζε παραθεριστικές κατοικίες και όχι τουριστικά καταλύματα. Παραβίαζε το νόμο που αφορά τα τουριστικά καταλύματα γιατί χρειάζεσαι άδεια από τον ΕΟΤ, άλλες προδιαγραφές», τονίζοντας ότι «φυσικά η όχληση που προκαλείται από τέτοιου είδους βραχυχρόνιες μισθώσεις στους ιδιοκτήτες ενός συγκροτήματος παραθεριστικών κατοικιών. Είναι άλλο είναι να είσαι κάτοικος Ελβετίας και να θέλεις να πας 20 μέρες να ξεκουραστείς και να βλέπεις να έρχονται πλούσιοι άλλων χωρών, να μη χρησιμοποιούν τον κανονισμό του συγκροτήματος στους κοινόχρηστους χώρους, πάρτι μέχρι πρωίας και να γίνεται ''του κουτρούλη ο γάμος'' ».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση