GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

To Χριστουγεννιάτικο τραγούδι που απαγόρευσε ραδιοσταθμός, επειδή οι στίχοι είναι… προβληματικοί

Ραδιοφωνικός σταθμός του Οχάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα παίζει πλέον το «Baby, It’s Cold Outside» αφού αποφάσισε ότι το κλα...

Ραδιοφωνικός σταθμός του Οχάιο στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν θα παίζει πλέον το «Baby, It’s Cold Outside» αφού αποφάσισε ότι το κλασικό χριστουγεννιάτικο τραγούδι δεν έχει «θέση» στη playlist των γιορτινών ημερών.

Ο σταθμός Cleveland’s Star 102 FM ανέφερε ότι απέσυρε το τραγούδι καθώς οι ακροατές χαρακτηρίζουν τους στίχους του, που γράφτηκαν το 1944, ως «προβληματικούς».

Το τραγούδι, που γράφτηκε από τον Φρανκ Λέσσερ και έχει ερμηνευτεί ως ντουέτο ανά τα χρόνια, κατηγορήθηκε για τον τρόπο που χειρίζεται την έννοια της συναίνεσης.

Οι τραγουδιστές-στιχουργοί Λίντια Λίζα και Τζοσάια Λεμάνσκι δήλωσαν στο CNN ότι αισθάνθηκαν ότι το πρωτότυπο ήταν «επιθετικό και ακατάλληλο».

Ο ραδιοφωνικός παραγωγός του σταθμού, Γκλέν Άντερσον έγραψε στο blog του: «Αρχικά δεν κατάλαβα γιατί οι στίχοι ήταν τόσο κακοί» μέχρι που τους διάβασε.

«Ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι εξαιρετικά ευαίσθητος τώρα και οι άνθρωποι προσβάλλονται εύκολα, όμως σε έναν κόσμο όπου το #Me Too έδωσε τελικά στις γυναίκες τη φωνή που τους αξίζει, το τραγούδι δεν έχει θέση», έγραψε.

Μετά την απόφαση, ο ραδιοφωνικός σταθμός ξεκίνησε μια δημοσκόπηση στη σελίδα του στο Facebook, ρωτώντας αν πρέπει να παίζει το τραγούδι, με το 94% των ερωτηθέντων να απαντούν ναι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση