GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Δήμαρχος Διδυμοτείχου: Ο αποχιονισμός δεν είναι δυνατόν να γίνει σε μία μέρα στα 35 συνολικά χωριά

Τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων σήμερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ειδικότερα του παγετού και των πολύ χαμηλών ...

Τη μη λειτουργία των σχολικών μονάδων σήμερα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και ειδικότερα του παγετού και των πολύ χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν (από -6 έως -8), αποφάσισαν οι δήμαρχοι Σουφλίου, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδας και Σαμοθράκης στον Έβρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Διδυμοτείχου, Παρασκευάς Πατσουρίδης, ο παγετός είναι το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα. «Το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι καλό, αλλά οι μετακινήσεις χρήζουν προσοχής. Ιδιαίτερα τις πρωινές ώρες, υπάρχει αυξημένη επικινδυνότητα σε ορισμένα σημεία, ενώ εντός των χωριών χρειάζονται αλυσίδες. Συνεχίζεται η ρίψη αλατιού, αλλά ο αποχιονισμός δεν είναι δυνατόν να γίνει σε μία μέρα στα 35 συνολικά χωριά του δήμου Διδυμοτείχου», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Πατσουρίδης.

Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται, σύμφωνα με τον δήμαρχο Σουφλίου Βαγγέλη Πουλιλιό, στις μετακινήσεις στην ορεινή πλευρά του δήμου, καθώς υπάρχει ακόμη πάγος, αλλά το οδικό δίκτυο και στον δήμο Σουφλίου παραμένει ανοιχτό. Ο κ. Πουλιλιός εξηγεί πως η απόφαση να μείνουν σήμερα κλειστά τα σχολεία ελήφθη εκτιμώντας πως δεν είναι απολύτως ασφαλής η μετακίνηση των μαθητών και προς αποφυγή έστω και μικροατυχημάτων λόγω του πάγου. Ωστόσο ο δήμαρχος Σουφλίου διευκρινίζει πως «τα χιόνια εμείς τα έχουμε ανάγκη, τα χρειαζόμαστε, γιατί αν δεν χιονίσει δεν θα έχουμε νερό να πιούμε».

Το πρωί το κουδούνι χτύπησε σε όλα τα σχολεία του δήμου Αλεξανδρούπολης, ενώ στη Ροδόπη κλειστό θα παραμείνει σήμερα το γυμνάσιο-λύκειο Οργάνης του δήμου Αρριανών, στα ορεινά του Νομού.

Πηγή: ΑΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση