GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η 7η ΕΜΑΚ απεγκλώβισε δύο κτηνοτρόφους στον Σπερχειό

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ στα φουσκωμένα νερά των παραποτάμων και των χειμάρρων του Σπερχειού ποταμού, κοντά στο ...

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση της 7ης ΕΜΑΚ στα φουσκωμένα νερά των παραποτάμων και των χειμάρρων του Σπερχειού ποταμού, κοντά στο χωριό Ασβέστης του Δήμου Μακρακώμης.

Περίπου στις 11 το βράδυ οι άνδρες της 7ης ΕΜΑΚ με επικεφαλής τον Διοικητή της Αντώνη Μίχα, κατόρθωσαν να προσεγγίσουν τους δύο άνδρες (αρχικά είχε δοθεί σήμα για έναν άνδρα) που είχαν εγκλωβιστεί στο ποιμνιοστάσιο τους (πατέρας και γιος) εξαιτίας των ορμητικών χειμάρρων.

Ωστόσο ακόμη και μέσα στο ερπυστριοφόρο όχημα που αποτέλεσε το μοναδικό μέσο που μπορούσε να πλησιάσει στο σημείο, η κατάσταση ήταν εξαιρετικά δύσκολη και με πολύ μεγάλη δυσκολία προσέγγισαν ασφαλές μέρος τόσο οι διασωθέντες όσο και οι διασώστες τους.

Η επιχείρηση ξεκίνησε γύρω στις 6 το απόγευμα όταν στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής σήμανε συναγερμός για εγκλωβισμένο άνδρα σε χείμαρρο κοντά στο χωριό Ασβέστης του δήμου Μακρακώμης.

Ο άνθρωπος ευτυχώς είχε αξιολογήσει σωστά ότι δεν μπορούσε με το τρακτέρ του να περάσει το χείμαρρο και ειδοποίησε την Πυροσβεστική.

Μάλιστα ήταν τόσο δύσκολη η πρόσβαση στο σημείο που δεν μπόρεσε να προσεγγίσει ούτε το 4Χ4 όχημα τύπου Unimog του ΠΚ Μακρακώμης.

Τελικά γύρω στις 12 σήμανε λήξη συναγερμού.

Πηγή:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση