GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πενήντα χιλιάδες διαδήλωσαν σήμερα στη Γαλλία

Στη σημερινή «Πράξη VIII» (όγδοη διαδήλωση) των «κίτρινων γιλέκων» συμμετείχαν σήμερα 50.000 άνθρωποι στη Γαλλία, ένας αριθμός υψηλότερος...

Στη σημερινή «Πράξη VIII» (όγδοη διαδήλωση) των «κίτρινων γιλέκων» συμμετείχαν σήμερα 50.000 άνθρωποι στη Γαλλία, ένας αριθμός υψηλότερος των 32.000 που είχαν διαδηλώσει την περασμένη εβδομάδα, ανακοίνωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέρ, που, ωστόσο, επιχείρησε να μειώσει το εύρος των κινητοποιήσεων.
«Πενήντα χιλιάδες, αυτό ισοδυναμεί με έναν και πλέον άνθρωπο ανά κοινότητα στη Γαλλία. Αυτή είναι η πραγματικότητα του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων» σήμερα. Επομένως, βλέπουμε καλά ότι αυτό το κίνημα δεν είναι αντιπροσωπευτικό στη Γαλλία», δήλωσε ο Καστανέρ, καταδικάζοντας τα επεισόδια που ξέσπασαν στο περιθώριο των διαδηλώσεων.
Οι διαδηλώσεις «είναι πολύ πιο αστικές» και «αν και η πλειονότητα εξ αυτών πραγματοποιούνται χωρίς προβλήματα, στο τέλος των διαδηλώσεων υπάρχουν πολλές προκλήσεις, πολλές επιθέσεις» είπε ακόμη ο υπουργός.
«Δημαρχεία δέχθηκαν επιθέσεις, εκείνα στη Ρεν και τη Ρουέν, θεσμοί όπως το Πρωτοδικείο του Περπινιάν, αστυνομικά τμήματα επίσης δέχθηκαν επιθέσεις, δημοσιογράφοι και εφημερίδες βρέθηκαν στο στόχαστρο» συμπλήρωσε ο Καστανέρ, διευκρινίζοντας ότι 56.500 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας κινητοποιήθηκαν στη χώρα.
Προς «εκείνους που επιτίθενται, που καίνε, που καταφέρονται εναντίον των θεσμών μας, θέλω να πω με τρόπο εξαιρετικά σαφή ότι οι θεσμοί μας είναι γεροί και σταθεροί» και η «αποφασιστικότητά μας απόλυτη», υπογράμμισε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, ο οποίος συζήτησε το πώς εξελίσσεται η κατάσταση με τον πρωθυπουργό της χώρας Εντουάρ Φιλίπ.
«Υπήρξαν μικρές ομάδες που διασκορπίστηκαν σε διαφορετικές περιοχές του Παρισιού και δεν προκάλεσαν τις δυνάμεις επιβολής του νόμου, αλλά επιδίωκαν να σπάσουν, να καταστρέψουν αυτοκίνητα. Οι ζημιές είναι αρκετά μικρές» ακόμα κι αν «καμιά δεκαριά αυτοκίνητα κάηκαν στο Παρίσι, αυτό είναι απαράδεκτο» σημείωσε ο Κριστόφ Καστανέρ.
Πηγή πληροφοριών: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση