GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Καρχηδόνα πρέπει να καταστραφεί... «Europa delenda est»!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Carthago delenda est ( Η Καρχηδόνα πρέπει να...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Carthago delenda est
(Η Καρχηδόνα πρέπει να...
καταστραφεί)
Μάρκος Πόρκιος Κάτων

Ο Κάτων ο πρεσβύτερος προέτρεπε διαρκώς τους συγκλητικούς στη Ρώμη ότι πρέπει να καταστραφεί η Καρχηδόνα (Carthago delenda est). Η ρήση του Ρωμαίου πολιτικού έγινε τελικά πράξη το 146 π.Χ.
Η σημερινή κατάσταση στην Ευρωπαϊκή Ένωση του 4ου Ράιχ μας προτρέπει να πούμε το ίδιο παραφρασμένο: «Europa delenda est».
Το αφήγημα του "χρέους" λόγω "κακής διαχείρισης", η βιωσιμότητα ή μη του "χρέους" των κρατών -"χρέος" προς ποιον ή ποιους άραγε; Ποιος μπορεί ν'΄απαντήσει;-, δεν έχει κανένα νόημα.
Η ΙΔΙΩΤΙΚΗ χρηματοπιστωτική εταιρία με την επωνυμία Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (Ε.Κ.Τ.) στην οποία οι ευρωκράτες ανέθεσαν την εκτύπωση του απλού έγχρωμου χαρτιού (ευρώ), στα πλαίσια ιδιωτικοποίησης των πάντων, με ποια "τραπεζική" αρμοδιότητα πιστώνει με τόκο τράπεζες κι αυτές χώρες; (θυμίζουμε, 1 Απρίλη 2013, To Εργοστάσιο Παραγωγής Χρέους!, Όπως επίσης παρόμοιες θέσεις εξέφραζε πριν γίνει υπουργός κι υποστηρικτής των μνημονιακών πολιτικών και ο κύριος Νίκος Κοτζιάς: Ελλάδα αποικία χρέους).
Η Ε.Κ.Τ. τυπώνει απλό έγχρωμο χαρτί και καρπώνεται τόκους, κέρδη από τις χώρες του λεγόμενου "κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος ευρώ" και χρεώνονται οι χώρες της ευρωζώνης για ένα "νόμισμα" που υποτίθεται ανήκει στις ίδιες.
Με δυο λόγια, χωρίς να χρήζουν αναγκαίες οι "συμβουλές" των "οικονομολόγων πανεπιστημιακών", μια χώρα της ευρωζώνης δανείζεται από τις τράπεζες χρήματα που τυπώνει χωρίς κανένα αντίκρυσμα η Ε.Κ.Τ. κι είναι υποχρεωμένη να επιστρέφει με τόκο το υποτιθέμενο δικό της νόμισμα.
Στην καθομιλουμένη... προσφέρει μία ιδιωτική χρηματοπιστωτική εταιρία (Ε.Κ.Τ.), για τη "διευκόλυνση της οικονομίας κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα", δηλαδή τυπωμένο έγχρωμο απλό χαρτί και πρέπει να επιστρέφουν τα έθνη-κράτη της ευρωζώνης το υποτιθέμενο δικό τους "κοινό νόμισμα" με με υπεραξία, δηλαδή με αίμα... εργασία, πλούτο και επιπροσθέτως με ΤΟΚΟ πάνω στο "δικό τους νόμισμα"!
Φάμπρικα κατασκευής χρέους, υποδούλωσης και κατάλυσης κάθε εθνικής κυριαρχίας.
"Χρέος"; Χρέος προς ποιον ή ποιους; Χρέος προς μια ιδιωτική εταιρία που τυπώνει χαρτί χωρίς κανένα αντίκρυσμα και το πουλάει με τόκο στα κράτη της ευρωζώνης;
Το άκρον άωτον του σουρεαλισμού, ή υποταγή στις επιλογές του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Αυτό που κάνει αδύνατη την βιωσιμότητα αυτού του χρέους δεν είναι τα έξοδα του κράτους, αλλά κάτι άλλο: το πρωτογενές πλεόνασμα για να πληρώνουν τα κράτη την Ευρωπαϊκή Ένωση και οι τόκοι ενός χρέους που δεν είναι εθνικό-κρατικό.
Απλά ζητήματα που έχει λύσει ο Τζων Κέυνς: "Προφανώς είναι καλύτερο να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για άμεσες παραγωγικές δαπάνες. Αλλά αντί να μην κάνετε τίποτα, είναι καλύτερο να τα δωρίσετε στους ανθρώπους".
Ωστόσο, το χειρότερο από όλα είναι να μην εισέλθει ρευστότητα στο σύστημα, στις εθνικές οικονομίες. Η παραμονή μιας χώρας στην ευρωζώνη σημαίνει εξασφαλισμένη την καταστροφή, την εκχώρηση της δημόσιας περιουσίας και την ολική φτωχοποίηση του λαού.
Το αφήγημα της «κακοδιοίκησης, κακοδιαχείρισης» είναι ψεύτικο και παραπλανητικό, είναι το αφήγημα της ευρωπαϊκής τυραννίας και η σωτηρία είναι μονόδρομος: απαραίτητη η εθνική απελευθέρωση από αυτό το χιτλερικό κάτεργο.
Όλα ξεκινούν με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ, που είναι το θεμέλιο αυτής της ΕΕ. Είναι η Συνθήκη των Συνθηκών: Συνθήκη για την Ευρωπαϊκή Ένωση την βάπτισαν.
Η Συνθήκη του Μάαστριχτ θεσμοθετεί την Ευρωπαϊκή Ένωση, "καθιερώνει την ευρωπαϊκή ιθαγένεια, ενισχύει τις αρμοδιότητες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (τις είδε κάποιος σ' αυτό το όργανο που στοιχίζει αίμα στους λαούς, με διακοσμητικό ρόλο κι επίφαση "δημοκρατικότητας";), διευρύνει την Ευρωπαϊκή Κοινότητα με την Οικονομική και Νομισματική Ένωση (δηλαδή ιδιωτικοποίησε τις εθνικές οικονομίες αναθέτοντας σε ιδιώτες -υπερεθνικό κεφάλαιο- νόμισμα, οικονομική πολιτική, ανάπτυξη), προβλέπει κοινή εξωτερική πολιτική και πολιτική για την ασφάλεια... (όπως αποφάσεις για επεμβάσεις σε κάθε γωνιά του πλανήτη, εκτός από την απελευθέρωση της κατεχόμενης Κύπου, που είναι ισότιμο μέλος της Ε.Ε., ή τις απειλές του τουρκικού εθνικιστικού καθεστώτος στο Αιγαίο και τη Θράκη, τον ακραίο σοβινιστικό εθνικισμό των Σλαβοσκοπιανών του Σόρος, ή τον αντίστοιχο εθνικισμό του ναρκέμπορα Ράμα, επίσης του Σόρος)".
Σύμφωνα με το άρθρο 73β της Συνθήκης του Μάαστριχτ, «απαγορεύεται οποιοσδήποτε περιορισμός των κινήσεων κεφαλαίων» και με το άρθρο 102α υιοθετείται η «αρχή της οικονομίας της ανοιχτής αγοράς με ελεύθερο ανταγωνισμό»...
Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, αποτελεί συνθήκη ντροπής κι υποτέλειας από το σύνολο του εγχώριου πολιτικού συστήματος. Παραχωρήθηκαν τα εθνικά δικαιώματα χάραξης και ελέγχου της πολίτικο-οικονομικοκοινωνικής πολιτικής, στους ευρωκράτες, το Διευθυντήριο των Βρυξελλών. Πρόκειται για μια συνθήκη, που μετέτρεψε τα κράτη-έθνη απλά σε Νομαρχίες, αλλά σε προτεκτοράτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του κεφαλαίου.
Όλα τα πολιτικά κοινοβουλευτικά κόμματα -με εξαίρεση το ΚΚΕ- αποδέχθηκαν την εκχώρηση της πατρίδας μας στο κεφάλαιο. Εδώ έχει απόλυτη συνέπεια ο σημερινός ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας που στηρίζουν τις αποφάσεις του κόμματος, πέρα από τα συνήθη προεκλογικά συνθήματα και ψέματα προς άγρα ψήφων κι απόλυτο "αμάρτημα" ή πολιτικό έγκλημα η σημερινή ΛαΕ (Λαφαζάνης), αλλά κι όσοι έθεσε στο περιθώριο ο Τσίπρας, που νόμιζαν -αν δεν παρέμεναν στους υπουργικούς και βουλευτικούς θώκους για καλοπέραση- πως υπάρχουν καλές "συμφωνίες" με τους "θεσμούς", όπως είχαν βαπτίσει κυρίως αυτοί τα μνημόνια και την τρόικα. Μάλλον μας θεωρούν όλους λοβοτομημένους κι αυτοί, ή τους έπληξε η νόσος Αλτσχάϊμερ, ειδικά τους περισπούδαστους "οικονομολόγους" τους:
"Γι' αυτούς τους λόγους ο ΣΥΝ θα ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας του Μάαστριχτ. Ο ΣΥΝ θα ψηφίσει την κύρωση της συμφωνίας και θα επιδιώξει να την μετατρέψει σε αφετηρία για τον αναγκαίο εκσυγχρονισμό της ελληνικής κοινωνίας... Απόφαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του Συνασπισμού της Αριστεράς και της Προόδου"

Σήμερα το υπερεθνικό κεφάλαιο, οι ευρωκράτες (αριστεροί και δεξιοί σε απόλυτη σύμπνοια) εφεύραν μπροστά στις εξεγέρσεις των ευρωπαϊκών λαών ένα νέο αφήγημα: εχθρός της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" είναι ο "λαϊκισμός", οι "εθνικοκυριαρχικοί", ο "εθνικισμός". Προστέθηκαν αυτοί οι νέοι "εχθροί" στο χθεσινό αφήγημά τους "φασισμός", "ακροδεξιά", "ξενοφοβία", "ομοφοβία" και πάει λέγοντας.

«Μια εποχή δεν επιτρεπόταν σε κανέναν να σκέπτεται ελεύθερα.
Τώρα θα ήταν επιτρεπτό, αλλά κανένας δεν είναι πλέον ικανός.
Τώρα οι άνθρωποι θέλουν να σκεφτούν αυτό που υποτίθεται πρέπει να σκεφτούν.
Κι αυτό να θεωρηθεί ως ελευθερία»
Όσβαλντ ΣπένγκλερΗ παρακμή της Δύσης

Δεν είναι καθόλου δύσκολο να κατανοήσουμε τι συμβαίνει, αφού όλο το πολιτικό σύστημα γνωρίζει πολύ καλά, αλλά δεν ομολογεί. Το κεφάλαιο διαχειρίζεται το δικαίωμα στην εργασία και την οικονομία, ελέγχοντας εθνικές οικονομίες, τράπεζες, ΜΜΕ, δημοσιογραφία, πολιτικά κόμματα, κυβερνήσεις.
Το κεφάλαιο υπερασπίζεται τα συμφέροντα του στην εργασία και την οικονομία, στο κέρδος.
Αγώνας για το δικαίωμα στην εργασία, τα κοινωνικά δικαιώματα κι όχι τα "ατομικά δικαιώματα", εναντίον της ανεργίας; Δεν επιτρέπεται.
Αγώνας για τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, των ζώων, του παραμυθιού της υπερθέρμανσης του πλανήτη, του δικαιώματος στη λαθρομετανάστευση-"ανοιχτά σύνορα", του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού, για την κατάργηση στο πλαστικό καλαμάκι για αναψυκτικό, των δικαιωμάτων στην κτηνοβασία, αλλαγή φύλου στα 15, παιδοφιλία, ευθανασία, "πράσινη ανάπτυξη" και πράσινα άλογα; Αυτά κι άλλα επιτρέπονται.
Τα παραπάνω όχι μόνον επιτρέπονται, τα πριμοδοτούν, ωθούν τις ελεγχόμενες κυβερνήσεις να τα προωθούν, γιατί ακριβώς αυτά θέλουν.
Αυτό εξηγεί γιατί θέλουν "επιχειρήσεις εκδημοκρατισμού" (Γιουγκοσλαβία, Λιβύη, Ιράκ, Αφγανιστάν, Υεμένη, Συρία, Κούβα, Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας, Κούβα, Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας κ.α.), μικρά ελεγχόμενα προτεκτοράτα ("Μακεδονία" των σλαβοσκοπιανών, Κόσοβο, Τσαμουριά, πολλά Κουρδιστάν, Ουκρανίες, "Βόρεια Κύπρος" και πάει λέγοντας), μαζική λαθρομετανάστευση.
Είναι δύσκολη η κατανόηση;
Η Δεξιά του Χρήματος, οι νέο-αποικιοκράτες (14 Αφρικανικές χώρες υποχρεώνονται από τη "δημοκρατική" Γαλλία να καταβάλουν Φόρο Αποικίας), οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι της "μεταφοράς δημοκρατίας" εκτοπίζουν με τη λαθρομετανάστευση Αφρικανούς κι εξαθλιωμένους προς εκμετάλλευση και κατάργηση συνθηκών εργασίας και κοινωνικών κατακτήσεων στις ευρωπαϊκές χώρες.
Η Κοσμοπολίτικη Αριστερά, η δικαιωματική "αριστερά" που εγκατέλειψε τον ταξικό αγώνα και δουλικά, ανερυθρίαστα υπηρετεί το υπερεθνικό κεφάλαιο, δακρύζει από συμπόνοια και φιλανθρωπία, μαζί με τις Μ.Κ.Ο. του Σόρος και αγωνίζεται να καλωσορίσουμε τους νέους σκλάβους του κεφαλαίου με τα "ανοιχτά σύνορα".
Οι ηγεσίες των εκκλησιών, υπό την καθοδήγηση και συντπονισμό του παπισμού, μαζί με τη δημοσιογραφική πορνεία, δίνουν το δικό τους δουλικό παρών σ' αυτή την κατεύθυνση (Η αποδόμηση των Χριστουγέννων: νέοι συμβολισμοί στην υπηρεσία του οικονομικού φανατισμού του υπερεθνικού κεφαλαίου)... Για τις ανάγκες του κεφαλαίου οι αντίχριστοι ιεράρχες, που εξοργίζουν μουσουλμάνους διανοητές για την ανηθικότητα απέναντι στο Χριστό που υποτίθεται υπηρετούν, που κάνουν ακόμη και τους άθεους να ντρέπονται μας εισάγουν το νέο τους "ευαγγέλιο κατά Σόρος"... ο Ιησούς ήταν μετανάστης, πρόσφυγας, ή όπως διαπιστώνει η Σουηδική κρατική τηλεόραση ήταν τρανσέξουαλSwedish State TV: Virgin Mary cloned herself, and Jesus was transgender

Κατά Ματθαίον Ευαγγέλιο
Ματθ. 7,15 Προσέχετε δὲ ἀπὸ τῶν ψευδοπροφητῶν, οἵτινες ἔρχονται πρὸς ὑμᾶς ἐν ἐνδύμασι προβάτων, ἔσωθεν δέ εἰσι λύκοι ἅρπαγες.
Μετάφραση: Ματθ. 7,15 Προσέχετε δε, να μη παρασυρθήτε εις την πλάνην από τους κακούς διδασκάλους και ψευδοπροφήτας, οι οποίοι έρχονται εις σας με το εξωτερικόν ένδυμα της αθωότητος και πραότητος του προβάτου, ενώ από μέσα είναι άγριοι και άρπαγες σαν λύκοι.
Ματθ. 7,16 ἀπὸ τῶν καρπῶν αὐτῶν ἐπιγνώσεσθε αὐτούς. μήτι συλλέγουσιν ἀπὸ ἀκανθῶν σταφυλὴν ἢ ἀπὸ τριβόλων σῦκα;
Μετάφραση: Ματθ. 7,16 Από τους καρπούς των, δηλαδή από τα έργα των, θα τους γνωρίσετε καλά. Μήπως τρυγούν ποτέ από τα αγκάθια σταφύλια ή από τα τριβόλια σύκα;

Ο μαρξιστής φιλόσοφος Diego Fusaro το διατυπώνει με σαφήνεια χωρίς παρερμηνείες:
«Η "Νέα Παγκόσμια Τάξη" δεν ανέχεται Εθνικά Κράτη κι Οικογένειες, εθνικές γλώσσες και πολιτισμούς.
Θέλει να δει παντού το ίδιο, δηλαδή το σχέδιο ομαλότητας της παγκόσμιας αγοράς με τους ανθρώπους αγγλόφωνους καταναλωτές.»

Σήμερα στην Ευρώπη οι λαοί σηκώνουν ψηλά τη σημαία εναντίον της Ευρώπης του 4ου Ράιχ.
Σήμερα ο λαός στην υποδουλωμένη Ελλάδα έχει καεί στο χυλό κι έτσι απολύτως δικαιολογημένα φυσάει το γιαούρτι, αλλά και τα παγάκια. Τα είδε όλα απ' όλους.
Μπροστά στην απόλυτη καταστροφή αναζητείται εκείνο το πολιτικό κόμμα, που αυτοκριτικά για τα όποια "λάθη" μέχρι σήμερα μπορεί να υψώσει τη σημαία που θα συσπειρώσει το σύνολο του λαού:
- Εθνικό νόμισμα, μοναδική ελπίδα για δημόσιες επενδύσεις, ανάπτυξη και ψωμί, παιδεία, ελευθερία.
- Χωρίς "αντιιμπεριαλιστικές" ανέξοδες κραυγές να κάνει σαφές σε φίλους, εχθρούς και "συμμάχους":
α. Η Μακεδονία είναι μία κι είναι ελληνική (Το όνομά μας είναι η ψυχή μας... Ανδρέας Παπανδρέου). Ανένδοτος αγώνας να μην περάσει η προδοτική "συμφωνία των Πρεσπών"¨!
β. Η Κύπρος είναι μία, ενιαία, ανεξάρτητη, είναι η καρδιά του ελληνισμού και δεν υπάρχει θέμα διζωνικών κι ομόσπονδων ονείρων και σχεδίων
γ. Το Αιγαίο είναι ελληνική θάλασσα και δεν είναι των ψαριών και της "συνεργασίας" με κανέναν
δ. Η Ελληνική Μειονότητα στη Βόρειο Ήπειρο κι όχι στη Νότια Αλβανία, είναι κι αυτή στην καρδιά του ελληνισμού, δεν υπάρχουν ανοχές στο ναρκέμπορα υπάλληλο του Σόρος
ε. Η Θράκη είναι καρδιά και ψυχή του ελληνισμού και δεν υπάρχουν ζητήματα προς "εξέταση" ή "συνεργασίες"
ζ. Κάθε λαθρομετανάστης που εισέρχεται στην πατρίδα μας, αν δικαιούται άσυλο θα του παρέχονται τα πάντα που προβλέπουν οι διεθνείς συμβάσεις, οι άλλοι άμεση απέλαση απ' όπου ήλθαν (όπως ακριβώς το διατυπώνει το κίνημα των "κίτρινων γιλέκων" στη Γαλλία)
η. Εθνικοποίηση όλων των οργανισμών υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και στρατηγικής σημασίας για την πατρίδα
Δεν διεκδικούμε ΤΙΠΟΤΑ κι από κανέναν. Δεν παραχωρούμε σπιθαμή γης, ιστορίας, πολιτισμού και δεν διαπραγματευόμαστε με κανέναν και για οτιδήποτε. Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες κι όχι στους τραπεζίτες και τους εγχώριους Γκάουλάιτερ.
Λόγια του αέρα; Αρκεί να τεθεί στη διεθνή αγορά, να γίνει ομόλογο το "αναγκαστικό κατοχικό δάνειο" από τον Χίτλερ κι οι σημερινοί του Γερμανοί διάδοχοι-συνεχιστές (κυβέρνηση Δεξιάς, αριστεράς και Πράσινων όπως τα δολάρια των ΗΠΑ), το 4ο Ράιχ έχει τελειώσει για την Πατρίδα μας.

«Εσύ θα μου ζητήσεις, νεκρός σε αποσύνθεση,
να εγκαταλείψω αυτό το απελπισμένο πάθος για να είμαι στον κόσμο;»
Pier Paolo Pasolini, "Le ceneri di Gramsci" (Οι στάχτες του Γκράμσι)

Στις κραυγές περί "εθνικισμού", "ακροδεξιάς", "ομοφοβίας" και "ξενοφοβίας", στις κραυγές ποινικοποίησης του Πατριωτισμού και του Έθνους, έχει ήδη απαντήσει ο μεγάλος κομμουνιστής διανοητής. Λες και μιλούσε για το σήμερα:

«Όλη η φιλελεύθερη παράδοση είναι εναντίον του Κράτους.
Η φιλελεύθερη λογοτεχνία βάλλει εναντίον του Κράτους. [..]
Αυτή η φιλελεύθερη δράση αποτελεί μέρος της γενικής δραστηριότητας του καπιταλισμού με στόχο την εξασφάλιση πιο σταθερών και εγγυημένων συνθηκών ανταγωνισμού. 
[..]
Η δικτατορία του προλεταριάτου είναι ένα Εθνικό Κράτος κι ένα ταξικό Κράτος.
Οι όροι ανταγωνισμού και ταξικής πάλης έχουν μετατοπιστεί, αλλά ο ανταγωνισμός και οι τάξεις υφίστανται. Η δικτατορία του προλεταριάτου πρέπει να επιλύσει τα ίδια προβλήματα με το αστικό κράτος: εξωτερική και εσωτερική άμυνα. Αυτές είναι οι πραγματικές αντικειμενικές συνθήκες που πρέπει να αντιμετωπίσουμε: να συλλογιστούμε και δράσουμε ως να υπάρχει σε λειτουργία η Κομμουνιστική Διεθνής, σαν να έχει ξεπεραστεί ήδη η περίοδος του αγώνα μεταξύ σοσιαλιστικών και αστικών κρατών, ο αδίστακτος ανταγωνισμός μεταξύ των κομμουνιστικών και καπιταλιστικών εθνικών οικονομιών, θα ήταν ένα καταστροφικό λάθος για την προλεταριακή επανάσταση.
»
Antonio Gramsci


«Ο διεθνισμός γεννιέται εκεί που ανθίζει η εθνική τέχνη.
Το να ξεχνάς αυτή την αλήθεια σημαίνει...
να χάνεις την προσωπικότητά σου, να γίνεσαι ένας γελοίος κοσμοπολίτης.»
Αντρέι Ζντάνοβ (1948)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση