ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Η αποδόμηση των Χριστουγέννων: νέοι συμβολισμοί στην υπηρεσία του οικονομικού φανατισμού του υπερεθνικού κεφαλαίου...

Share it:
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«(...) η "ανεκτικότητα" της ηδονιστικής ιδεολογίας που επιθυμεί η...
νέα δύναμη,
είναι η χειρότερη από τις καταστολές της ανθρώπινης ιστορίας.»
Pier Paolo Pasolini,Corriere della Sera”, 9 Δεκέμβρη 1973
Κουρσάρικα Κείμενα (Scritti Corsari)
Ο "Poeta Vate", ο προφητικός οραματιστής ποιητής, κομμουνιστής διανοούμενος, επίκαιρος όσο ποτέ, αφιερώνεται στους "προοδευτικούς" πολιτικούς και δημοσιογράφους που ακολουθούν κατά γράμμα τις εντολές του "Ευαγγελίου κατά Σόρος".
Στους επισκόπους της Ιεράς Συνόδου που σιωπούν ακολουθώντας τις παπικές εντολές του "Ευαγγελίου κατά Σόρος", περιγελώντας τον Ιησού Χριστό -που υποτίθεται υπηρετούν και πιστεύουν... συνεπώς αποδέχονται την κόλαση-, για την ένοχη σιωπή τους, ουσιαστικά συναίνεση στη διαστρέβλωση των "ιερών λόγων" για παγκόσμια "πολιτικά" παιχνίδια... αφιερώνουμε:
ΚΑΤΑ ΛΟΥΚΑΝ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟΝ, Λουκ. 9,25 τί γὰρ ὠφελεῖται ἄνθρωπος κερδήσας τὸν κόσμον ὅλον, ἑαυτὸν δὲ ἀπολέσας ἢ ζημιωθείς; (Διότι, τι ωφελείται ο άνθρωπος, εάν κερδήση όλον τον κόσμον, χάση δε την ψυχήν του και ζημιωθή με την αιωνίαν καταδίκην και κόλασιν;)
«Ο Θεός είναι νεκρός» και μέχρι τώρα απομακρυσμένος από το ανθρώπινο γένος και ανίκανος να το βοηθήσει... είναι όμηρος στα χέρια "εκκλησιαστικών" ηγεσιών που υπηρετούν το κεφάλαιο κι όχι το θεό τους!
Σχετικό: Ο Παπαδημούλης πιστό "παπαδάκι" του "Ευαγγελίου Σόρος"

Να φρεσκάρουμε συνωμοσιολογικά τη μνήμη μας;
Η αρχή του αφηγήματος ξεκινάει με την "αραβική άνοιξη" και όταν ο "φιλάνθρωπος" Σόρος προσφέρει δισεκατομμύρια δολάρια στην "μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια" για τη φιλοξενία "μεταναστών".
Ο "σπόρος" για το αφήγημα ερρίφθη επισήμως για πρώτη φορά από τον επίσκοπο των φονιάδων της αμερικανοφασιστικής χούντας στην Αργεντινή (Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!), όταν έγινε πάπας της Ρώμης, αφού πρώτα εξαναγκάστηκε σε παραίτηση ο ο Ράτσινγκερ, ο 265ος πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ΄. Ο θεολόγος και φιλόσοφος Ράτσινγκερ  "παραιτήθηκε" (!!!) μετά τη δήλωσή του για το "ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΜΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ". Έτσι ο θρησκευτικός ηγέτης των δολοφόνων της χούντας του Βιντέλα γίνεται πάπας και τα Χριστούγεννα του 2013 θεσμοθετεί: "Κι ο Ιησούς ήταν πρόσφυγας, αξίζουν [οι μετανάστες] σεβασμό κι υποδοχή. Στη Χριστουγεννιάτικη ομιλία την πλατεία Αγίου Πέτρου... ο πάπας Φραγκίσκος θυμάται τη φυγή της Αγίας Οικογένειας στην Αίγυπτο και καλεί τους πιστούς να θεωρήσουν 'νόμιμες' τις προσδοκίες των μεταναστών" ("La Repubblica", 29 Δεκέμβρη 2013: Francesco nell'Angelus celebrato in piazza San Pietro... Anche Gesù fu profugo, meritano rispetto e accoglienza. Nell'Angelus Papa Francesco ricorda la fuga della Santa Famiglia in Egitto ed esorta i credenti a giudicare "legittime" le aspettative dei migranti)
Την επόμενη ημέρα η σκυτάλη του Μπεργκόλιο πέρασε στους εγχώριους παπικούς που δουλικά αναπαράγουν τα δόλια ιδεολογήματα της παγκοσμιοποίησης.
Έτσι στις 30 Δεκέμβρη 2013, ο κύριος Ιωάννης Λιάπης, γνωστός ως Ιερώνυμος, επισημαίνει: «Ο Χριστός γεννήθηκε ως πρόσφυγας».

Βέβαια το 2013 μιλούσε, έσπειρε τον "σπόρο" για "προσδοκίες των μεταναστών" -εκπρόσωπος του "θεού" και μάλιστα αλάθητος είναι ο πάπας, να μην γνώριζε;- πως η "αραβική άνοιξη" θα "έτρωγε τα μούτρα της", όπως λέει ο θυμόσοφος λαός, στη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου και θα είχαμε το 2015 τη μεγάλη φυγή των μισθοφόρων της "πολιτισμένης" δύσης -μισθοφόροι αποκεφαλιστές από 85 χώρες του κόσμου στη Συρία-, όπου σε συνάρτηση με τον "εκδημοκρατισμό" της Λιβύης από τη "δημοκρατική" Ευρωπαϊκή Ένωση θα έδενε η "κομπόστα" της "αναγκαιότητας μεταναστών" στην Ευρώπη για το δημογραφικό, για να πληρώνονται οι συντάξεις των Ευρωπαίων πολιτών, για να εργάζονται σε εργασίες που δεν κάνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες κι άλλα ευτράπελα που μας λένε και στην Ελλάδα προετοιμάζοντας και καλλιεργώντας τη "σπορά" του Μπεργκόλιο.

Ο "αριστερός" υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ξυδάκης κι ο κ. Μουζάλας, ο "αριστερός ακτιβιστής" υπουργός της "πρώτη φορά αριστεράς κυβέρνησης", αλλά κι άλλοι "αριστεροί" υπουργοί, επαναλαμβάνουν τα ίδια: "Οι μετανάστες λύση για το δημογραφικό"...
Κατόπιν ο κύριος Δημήτριος Αρχοντώνης, γνωστός ως Βαρθολομαίος παπικός ουνίτης "πατριάρχης" ορισμένων Ορθοδόξων εκκλησιών -"ορισμένων" σήμερα μετά την σε διατεταγμένη υπηρεσία σχισματική συνεργασία με τους ναζί της Ουκρανίας-, με μόνιμο στασίδι στο Βατικανό (από "μαθητής" στα σεμινάρια των παπικών), συντονισμένα ή συμπτωματικά σκαλίζει τον "σπόρο" το 2015 -φουντώνει το "μεταναστευτικό" μετά την ήττα των τζιχαντιστών τρομοκρατών στη Συρία κι ανοίγει επίσης η "αγορά" μαζικής μεταφοράς σκλάβων από την Αφρική με τις ΜΚΟ των δουλεμπόρων-, στους Ελληνορθόδοξους και μάλιστα εμπλουτίζει με τον όρο "πολιτικούς πρόσφυγες" (άραγε γιατί διώκονται στη Συρία του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ", που προστατεύει το μισητό για το Φανάρι κι Αθήνα Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, το όποίο καλεί τους Χριστιανούς να μείνουν και να πολεμήσουν για τη Συριακή Πατρίδα; Να μην κάνουμε έναν ακόμη "συνωμοσιολογικό" συνειρμό;): "Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Ο Ιησούς Χριστός υπήρξε πολιτικός πρόσφυγας".
Έτσι καταλήγουμε στα Χριστούγεννα του 2018 και οι λαοί του κολαστηρίου της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" και του θεϊκού ευρώ αρχίζουν να ξυπνούν και να συνειδητοποιούν πως το αφήγημα "μετανάστες, φιλανθρωπία, ευρωπαϊκή "αριστερά", "κοινωνικές καταλήψεις", "ανοιχτά σύνορα", "αραβική άνοιξη" κ.α.π. είναι φύκια που πουλάει το διευθυντήριο για μεταξωτές κορδέλες.
Γαλλία, "κίτρινα γιλέκα": "Οι παράνομοι μετανάστες επιστρέφουν από εκεί που έρχονται" (Ο ιός των "κίτρινων γιλέκων" αποκαλύπτει τους οπορτουνιστές και βραχυκυκλώνει το παγιωμένο πολιτικό σύστημα) και το κίνημα εξαπλώνεται σε Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, ακόμη και Σουηδία.
Στην Ιταλία η "άτακτη" ιταλική κυβέρνηση, αποθήκη ανθρώπινων ψυχών μαζί με την Ελλάδα για να επιλέγουν τους "αναγκαίους" οι βορειοευρωπαίοι, μειώνει την ημερήσια αποζημίωση για κάθε πρόσφυγα και μετανάστη από τα 35 ευρώ στα 19 ευρώ, που πληρώνει ο ιταλικός λαός (όπως ακριβώς πληρώνει κι ο ελληνικός λαός), εκτός από τις "χορηγίες" της Ε.Ε. (κι αυτά χρήματα των Ευρωπαίων φορολογούμενων) για τις ΜΚΟ των ημετέρων [Ιταλία - Ε.Ε.... "Die Welt": "Μια μαύρη ημέρα για την Ευρώπη"! * Rabenschwarzer Tag für Europa! και Habemus manovram! Ιδού η "ιταλική κωλοτούμπα" που όλοι ανέμεναν].

Όταν το ΥΠΕΡ-εθνικό κεφάλαιο περνάει στην αντεπίθεση και χρησιμοποιεί τη γέννηση του θεανθρώπου για το 2018...
Μια αντεπίθεση που προσπαθεί να "νομιμοποιήσει" τη δουλεία με το "Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση" και κατεβάζει στο "πεδίο μάχης" τα υπέρ-όπλα του:
εκκλησιαστικούς ηγέτες, "αριστερούς" πολιτικούς κι "αριστερούς" δημοσιογράφους
Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος [Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας τον θυμίζουν!]: «Κι ο Ιησούς ήταν πρόσφυγας, οφείλετε να καλωσορίσετε τους μετανάστες...» (Papa Francesco: Anche Gesù fu profugo, dovere accogliere immigrati)

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Ο Χριστός γεννήθηκε ως πρόσφυγας, έζησε ως ξένος»

Mario Morgoni, Γερουσιαστής του "Δημοκρατικού Κόμματος" πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας (ευρωκομουνιστές), στέλεχος του ΚΚΙ από το 1972: «Καλωσoρίστε τους μετανάστες, απωθήστε Γκρίλο και Σαλβίνι» (“Accogliere i profughi, respingere Grillo e Salvini”)

Δημήτρης Παπαδημούλης: «Ο Ιησούς Χριστός γεννήθηκε σε φάτνη, από γονείς πρόσφυγες...»

Νίκος Μπογιόπουλος: «Φασίστα, κι ο Χριστός πρόσφυγας ήταν…»

"Ο Ιησούς απορρίφθηκε όπως οι στοιβαγμένοι στις βάρκες"... το Χριστουγεννιάτικο μήνυμα του Αρχιεπισκόπου της Ματέρα (Μπάρι) ["Gesù rifiutato come gli stipati sui barconi"]

Το ανάθεμα εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης του καρδιναλίου Giuseppe Betori, Αρχιεπισκόπου Φλωρεντίας, στη Χριστουγεννιάτικη του ομιλία εναντίον της περικοπής ενίσχυσης παράνομων μεταναστών (από 35 ευρώ την ημέρα, περιορίζονται σε 19 ευρώ την ημέρα) δεν έχει προηγούμενο: "Ακόμη κι ο Ιωσήφ με τη Μαρία έγιναν δεκτοί σε στάνη..."
Περίεργες, παράξενες μακάβριες "συμπτώσεις", όμως για το καλό των λαών, της ανθρωπότητας, για ν' αντιμετωπιστεί "η ακροδεξιά, ο ρατσισμός, ο λαϊκισμός"... κραυγάζουν όλοι με επικεφαλής τους δεσμοφύλακες των λαών: το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης του 4ου Ράιχ.
Το άκρον άωτον του κυνισμού και της αναλγησίας, της χυδαίας εκμετάλλευσης του θεού -για όσους πιστεύουν, αλλά κι όσους δεν πιστεύουν- να γίνεται όπλα στο γραφίδα κάποιου ανόητου (ή χυδαίο μορμολύκειο της πολιτικής αλητείας;) Ανανιάδη, που άκουσον άκουσον είναι και Περιφερειακός Διευθυντής Α/βαθμιας και Β/βαθμιας Εκπαίδευσης, έχει την ευθύνη για τα παιδιά μας να γράφει "θεός πρόσφυγας" δίνοντας ΔΙΑΤΑΓΗ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΤΕΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ και δεν υπάρχει ένας, έστω ένας Χριστιανός δεσπότης που να φοράει παντελόνια, για να υπερασπιστεί το θεό που υποτίθεται υπηρετεί και γίνεται γελοίο αντικείμενο φασιστικής προπαγάνδας και φυσικά να ψάλλει "γαλλικά" κάλαντα στον Ιερώνυμο, τον Βαρθολομαίο και όλο το συναπάντημα του 4ου Ράιχ...
Τι μπορεί κάνει ένα διευθυντικό επίδομα στον πλήρη εξευτελισμό ενός ανθρώπου... και μάλιστα "θεολόγου"...
Η Ν.Δ. προσπαθεί με δηλώσεις των ακροδεξιών της βουλευτών -που στο παρελθόν είχαν ασπαστεί το 12θεο και σήμερα για τα ψηφαλάκια μετατράπηκαν εκ νέου σε "πιστούς χριστιανούς"-, να εκφράσει μια δήθεν διαφοροποίηση σ' αυτό που συμβαίνει.


Μάλιστα ο ηγέτης της δεξιάς "βγαίνει από αριστερά" σε εκκλησιαστική ηγεσία και "αριστερά" φερέφωνα της παγκοσμιοποίησης με κοσμική θεώρηση, σε πλήρη ταύτιση με τη γραμμή του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος υπό ηγεμονία Μέρκελ. Συμβολικές επισκέψεις με τις κρατικοδίαιτες οργανώσεις-ΜΚΟ "ανοιχτά σύνορα" του Σόρος και το σοβαροφανές και κοσμικό: "Κανένας άνθρωπος δεν είναι 'λαθραίος'".
Στην Ελλάδα -που αποφασίστηκε κι έγινε αποδεκτό από την ελληνική κυβέρνηση να μετατραπεί σε αποθήκη παράνομων μεταναστών- το βάρος αυτής της "αντιφασιστικής-αντιρατσιστικής" καμπάνιας σηκώνουν μαζί η εκκλησία, η "αριστερά", οι "κοινωνικές καταλήψεις", οι ΜΚΟ της "φιλανθρωπίας" κι η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία. Μια πληρωμένη απάντηση παίρνουν μόνον από τον Θύμιο Παπανικολάου, του περιοδικού "Ρεσάλτο":  «Σήμερα οι πιο χρήσιμοι ιδεολόγοι του 4ου Ράιχ είναι οι σταρ της "κομμουνιστικής" και "αριστερής" κοπής, οι πολύχρωμες ποικιλίες των μεταλλαγμένων αριστερών… Μπογιόπουλος: Θα ξεπεράσει και τον Παύλο Τσίμα;»

Η φάτνη (2018) για τη γέννηση του θεανθρώπου στο Παλέρμο της Σικελίας... τι προσφέρει στην παράδοση, τα ήθη και έθιμα της γείτονος Ιταλίας του καθολικισμού, στο ανθρώπινο κρέας σκλάβων που μεταφέρουν οι ΜΚΟ των δουλεμπόρων για τις ανάγκες του κεφαλαίου;
Κι αυτό δεν το "απαιτούν" οι μετανάστες, αλλά επιβάλλεται από το 4ο Ράιχ!

Ευτυχώς που τον Χριστό -τον οποίο ξεφτιλίζουν οι δήθεν χριστιανοί ιεράρχες, πολιτικοί και δημοσιογράφοι του 4ου Ράιχ-, διασώζουν και προστατεύουν λόγιοι Μουσουλμάνοι...
Γράφει μεταξύ άλλων ο Μουσουλμάνος Ιμάμης: "Σταματήστε να χρησιμοποιείτε τον Ιησού στην πολιτική σας ατζέντα... Ο Ιησούς δεν είναι χαρτί για να παίζουν οι πολιτικοί..."

Στη γειτονική Ιταλία που η νέα κυβέρνησή της δεν αποδέχθηκε ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, ελεημοσύνη την χαρακτήρισε ο Ιταλός υπουργός των Εσωτερικών, για να είναι η δεύτερη αποθήκη παράνομων μεταναστών, το βάρος της καμπάνιας σηκώνουν κι εκεί μαζί το Βατικανό, η "αριστερά", οι "κοινωνικές καταλήψεις", οι ΜΚΟ της "φιλανθρωπίας" κι η αργυρώνητη δημοσιογραφική πορνεία. Στη γείτονα χώρα αυτή την καμπάνια στηρίζει ενεργά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση με δημάρχους της "αριστεράς".
Μάλιστα ο Μπεργκόλιο, ο πάπας Φραγκίσκος, δεν έμεινε στον μετανάστη Χριστό, αλλά διεύρυνε τους ορίζοντες του αγώνα μιας κι η ιταλική κυβέρνηση δεν αποδέχτηκε το σύμφωνο του ΟΗΕ (Global Compact): «Καλό το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση... αλληλεγγύη προς τους μετανάστες».
Έχουμε το Κατά Σόρον Ευαγγέλιο, χωρίς περιστροφές.
Όταν είναι σαφές και στον πιο αδαή πως το Παγκόσμιο Σύμφωνο του ΟΗΕ για τη Μετανάστευση (Global Compact) δεν αποσκοπεί στην προάσπιση των μεταναστών, αλλά στην ευνοϊκή τους εισβολή ενόψει της εκμετάλλευσής τους και ενόψει της γενικής μείωσης των κοινωνικών κατακτήσεων και μισθών των εργαζομένων.

Ο Eugenio Scalfari, ο δημοσιογράφος της "αριστεράς" με τις ναυαρχίδες των "αριστερών βιομηχάνων" La Repubblica και Esperesso, εκλαϊκεύει τη γραμμή Σόρος στον Μπεργκόλιο: «Ο Πάπας κάνει στην κοινότητά του κατανοητό τον σύγχρονο πολιτισμό» (Il Papa sta facendo comprendere alla sua comunità la cultura moderna).
Όλα όσα συμβαίνουν σήμερα είχε διαβλέψει και καταγγείλει πριν 45 χρόνια ο "Poeta Vate", ο προφητικός οραματιστής ποιητής, κομμουνιστής διανοούμενος, επίκαιρος όσο ποτέ, με την πλούσια ιστορική του παρακαταθήκη.
Ο Πιερ Πάολο Παζολίνι (Pier Paolo Pasolini) είχε ήδη προεξοφλήσει ποια θα ήταν η διεστραμμένη προέλευση του σημερινού αφηγήματος της παγκοσμιοποίησης, ο αποκαλούμενος "αντιφασισμός": Δεν είμαι αντιφασίστας!
Ο κομμουνιστής διανοούμενος, ηθοποιός, ποιητής, συγγραφέας, σεναριογράφος και σκηνοθέτης... είχε καταλάβει εκ των προτέρων τη μετάλλαξη των πραγμάτων που προοριζόταν να υπερισχύσει η παγκοσμιοποίηση των ισότιμων πολιτισμών, που αποτελούν ουσιαστικά το σημείο άφιξης ολόκληρης της ανθρωπιστικής παράδοσης. Είχε με σαφήνεια περιγράψει Νέος φασισμός... μόνον υπό τον όρο να ονομάζεται αντιφασισμός!
Ο Pier Paolo Pasolini είχε ήδη προεξοφλήσει ποια θα ήταν η διεστραμμένη προέλευση του σημερινού αφηγήματος της παγκοσμιοποίησης: Ο Pier Paolo Pasolini "χαστουκίζει" τον αντιφασισμό... απέναντι στο νεκρό φασισμό!
Τα "κουρσάρικα" γραπτά του έθεταν βόμβες στα θεμέλια του καπιταλισμού και σήμερα με τη χυδαία εκμετάλλευση γκεμπελίσκων μιας θρησκείας και του ιδρυτή της (Ιησούς), τα γραπτά του είναι η απάντηση του Ανθρωπισμού, της ανθρώπινης αξίας απέναντι στο ΥΠΕΡ-εθνικό κεφάλαιο.
Η πολιτισμική αλλοτρίωση, η "ανεκτικότητα" ήταν το κακό για να πολεμήσει, ίσως ο μεγαλύτερος διανοητής του 20ου αιώνα κι η μήτρα αυτού του κακού βρισκόταν στον καπιταλισμό: «Ένας νέο-λαϊκός ηδονισμός που ξεχνώντας κάθε ανθρωπιστική αξία, ξένος στις ανθρωπιστικές επιστήμες, εξαλείφοντας τους επιμέρους πολιτισμούς και τυπικές παραδόσεις του κοινωνικού ιστού...».
Σ' ένα άρθρο του που δημοσιεύτηκε στην Corriere Della Sera, 9 Δεκεμβρη 1973, ο Pier Paolo Pasolini κατάγγειλε αυτό που και σήμερα ζούμε... τη νέα απολυταρχία, που χαρακτηρίζει πολύ χειρότερη από το φασισμό και καλά κρυμμένη πίσω από μια δήθεν πλέρια ελευθερία, που όμως κρύβει μια συνολική και υποταγμένη βούληση πολιτισμικής αλλοτρίωσης που δεν είχε προηγούμενα στην ιστορία.
Γράφει ο Pasolini:
«Κανένας φασιστικός ολοκληρωτισμός δεν κατόρθωσε να κάνει ό, τι έκανε ο ολοκληρωτισμός της κατανάλωσης. Ο φασισμός πρότεινε ένα μοντέλο, αντιδραστικό και μνημειώδες, αλλά παρέμεινε ένα νεκρό γράμμα. Οι διάφοροι ιδιαίτεροι πολιτισμοί (αγροτών, υποπρολεταριάτου, εργατών) συνέχισαν αδιατάρακτα να συμμορφώνονται με τα δικά τους αρχαία πρότυπα. Η καταστολή περιοριζόταν να διατηρεί τη λεκτική τους προσήλωση.
Σήμερα, αντιθέτως, η τήρηση των μοντέλων που επιβάλλει το Κέντρο είναι τέτοια και άνευ όρων. Τα πραγματικά πολιτιστικά πρότυπα αποστασιοποπιούνται. Η αποκοπή από την παράδοση ολοκληρώνεται.
Μπορεί λοιπόν να ειπωθεί ότι η "ανεκτικότητα" της ηδονιστικής ιδεολογίας που επιθυμεί η νέα δύναμη, είναι η χειρότερη από τις καταστολές της ανθρώπινης ιστορίας.»
Σύμφωνα με τον ποιητή αυτή η πλήρης ομογενοποίηση που επιβάλλει η Εξουσία επιτυγχάνεται μόνον χάρις στη μαζική χρήση των ΜΜΕ κι ειδικότερα της τηλεόρασης, για το 1973... πόσω μάλλον σήμερα μετά από 45 χρόνια με τον πλήρη έλεγχο των εκκλησιαστικών ιεραρχιών, της αριστεροδεξιάς δημοσιογραφικής πορνείας, της Παιδείας, τις νομοθεσίες υπέρ των "ατομικών" κι όχι κοινωνικών δικαιωμάτων, των ΜΚΟ της "φιλανθρωπίας" και της μεταφοράς δούλων-μεταναστών για τις ανάγκες του κεφαλαίου.
Μάλιστα το συγκεκριμενοποιεί ως εξής:
«Μέσω της τηλεόρασης, το Κέντρο ομογενοποιεί κι ενσωματώνει το σύνολο της χώρας, που ήταν ιστορικά πολύ διαφοροποιημένη και πλούσια σε πρωτότυπες κουλτούρες (παραδόσεις, ήθη και έθιμα).
Ξεκίνησε ένα έργο καταστροφικής ομογενοποίησης κάθε αυθεντικότητας κι ορθότητας. Το Κέντρο επέβαλλε -όπως έλεγα- τα δικά του πρότυπα. Είναι τα πρότυπα της ν΄'εας βιομηχανοποίησης, που δεν ικανοποιείται πλέον από τον "άνθρωπο καταναλωτή", αλλά απαιτεί ότι δεν είναι νοητές άλλες ιδεολογίες. Ένας τυφλός νέο-κοσμικός ηδονισμός που ξεχνά κάθε ανθρωπιστική αξία κι είναι ξένος από τις ανθρωπιστικές επιστήμες.
Ο φασισμός δεν μπόρεσε ουσιαστικά να γρατζουνίσει την ψυχή του λαού: ο νέος φασισμός, μέσω των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας δεν έχει μόνον γρατζουνίσει, αλλά έχει κατασπαράξει, βιάσει, ασχημίσει για πάντα
».
Σήμερα στην υπηρεσία του υπερεθνικού κεφαλαίου, της παγκοσμιοποίησης, της εξαφάνισης των εθνών και την "ομογενοποίηση" των λαών και των παραδόσεων, έχουμε και τις ανώτατες εκκλησιαστικές χριστιανικές ηγεσίες (ορθοδοξία, καθολικισμός... σε μια ταύτιση μέσω του "διαλόγου για ενότητα"), που ξεπερνούν σε δουλικότητα και φανατική προσήλωση στο Κέντρο και την παγκόσμια εξουσία του χρηματοπιστωτικού συστήματος, ακόμη και τις μασονικές στοές. Και γι' αυτό μίλησε πριν 45 χρόνια ο "οραματιστής ποιητής":
«Η προηγούμενη ιδεολογία που επιθυμούσε και επέβαλε η εξουσία ήταν, όπως γνωρίζουμε, η θρησκεία: και ο καθολικισμός, στην πραγματικότητα, ήταν τυπικά το μοναδικό πολιτιστικό φαινόμενο που "ενοποιούσε" τους Ιταλούς. Τώρα έχει γίνει ανταγωνιστής αυτού του νέου "ομόλογου" πολιτισμικού φαινομένου ομογενοποίησης που είναι ο μαζικός ηδονισμός: και, ως ανταγωνιστής, η νέα Εξουσία έχει ήδη αρχίσει να την ρευστοποιεί εδώ και μερικά χρόνια.»

Η αποδόμηση των Χριστουγέννων: νέοι συμβολισμοί στην υπηρεσία του οικονομικού φανατισμού του υπερεθνικού κεφαλαίου...
Τα Χριστούγεννα του 2018 οι εκκλησιαστικές ηγεσίες, τα πολιτικά κόμματα, τα ΜΜΕ κι η δημοσιογραφική πορνεία, σε διατεταγμένη υπηρεσία ανακάλυψαν τον "Χριστό πρόσφυγα-μετανάστη".
Φυσικά τους διαφεύγει πως εκτός από την παράνομη μετανάστευση που διακαώς προωθεί το υπερεθνικό κεφάλαιο ο λαός μας πληρώνει ακριβά με τη μετανάστευση 700.000 νέων επιστημόνων, με 800.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, με νοικοκυριά χωρίς νερό, με αυτοκτονίες, απώλειες των σπιτιών, ανεργία, εξαθλίωση και... με την παράδοση της Μακεδονίας στον Σόρος, το ελληνικό Αιγαίο θάλασσα "συνεργασίας", την Κύπρο μας υπό κατοχή και ενόψει διζωνική ομοσπονδία και διχοτόμηση, την ελληνική μειονότητα στη Νότιο Αλβανία κι όχι στη Βόρειο Ήπειρο, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας κ.α.π.
Τα Χριστούγεννα του 2018 ανακάλυψαν τον μονοθεϊσμό της "ελεύθερης αγοράς", την υποκουλτούρα της αγοράς, την ομογενοποίηση του ανθρώπου με την αποκοπή του από παραδόσεις, ήθη κι έθιμα, την "απελευθέρωση" από το έθνος και την πατρίδα (Πατρίδα, ή χώρα;).
Τα Χριστούγεννα του 2018 οι στόχοι προσδιορίστηκαν εναντίον των συμβολισμών, των παραδόσεων, το τέλος για τα ήθη και έθιμα: μόνο-κουλτούρα της αγοράς.
Τα Χριστούγεννα του 2018 η τρομοκρατία της αγοράς βασίστηκε στο θείο βρέφος. Τι μεγάλη ιεροσυλία για όσους είναι χριστιανοί, αλλά και για όσους θεωρούν πηγή εθνικής ανάτασης της εθνικές παραδόσεις, τον δικό μας πολιτισμό.
Ο φανατισμός της αγοράς θέτει τους κανόνες: να μειωθεί ο φανατισμός χριστιανών και μουσουλμάνων.
Υπάρχει φανατισμός των μουσουλμάνων εναντίον των χριστιανών;
Καταργούν τους σταυρούς στα ιταλικά νοσοκομεία για να μην θίγεται η πίστη των μουσουλμάνων μεταναστών που ξεπερνούν τα 5 εκατομμύρια οι "νόμιμοι" πλέον μετανάστες; Το ζήτησαν αυτό μουσουλμάνοι;
Καταργούν χριστουγεννιάτικες γιορτές στα σχολεία για να μην "προσβληθούν" παιδιά μεταναστών, όπως επίσης γιορτές μητέρας-πατέρα για να μην θίγονται τα ομόφυλα ζευγάρια; (Λίγο πριν περάσει στην παρανομία η γιορτή της Μάνας)
Υπάρχει φανατισμός των χριστιανών εναντίον των μουσουλμάνων;
Μήπως είναι ένα εφεύρημα της "παγκοσμιοποίησης με ανθρώπινο πρόσωπο" και εντάσσεται στους στόχους ισοπέδωσης και ομογενοποίησης των ανθρώπων-δούλων του υπερεθνικού κεφαλαίου;
Συνωμοσιολογία;
Στο Ιράν που η δύση κατηγορεί ως "σκοταδιστικό καθεστώς" τις ευχές του Ανώτατου Θρηκευτικού Ηγέτης της Ιρανικής Επανάστασης για τα Χριστούγεννα, διέφυγε στα παπαγαλάκια του Σόρος;
Τους διαφεύγει πως στο "σκοταδιστικό Ιράν" Εβραίοι και Χριστιανοί ασκούν ελεύθερα και προστατευόμενοι τα θρησκευτικά τους καθήκοντα. Ζουν σε απόλυτη αρμονία μαζί με όλες τις Ιρανικές κοινότητες κι εκλέγουν δικούς τους βουλευτές; (βλέπε: Ιράν... η Επανάσταση είναι λουλούδι που δεν πεθαίνει!)

Οι Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολά... δεν ήταν και παραμένουν φρουροί των Ελληνορθόδοξων ναών και μνημείων;
Υπερασπιστές της Ορθοδοξίας, φύλακες της Ορθοδοξίας καθημερινά αποτίουν φόρο τιμής (με στρατιωτικό χαιρετισμό μιας κι οι ίδιοι είναι μουσουλμάνοι) στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία... [Βλ. Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ: Η Χριστιανική πόλη Σαντάντ κι η Χεζμπολάχ...]
Βλέπε επίσης: Γιορτάζει η Ορθοδοξία που δεν υποτάχθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Η απόλυτη υποκρισία!
Στη Δανία, η βουλή έδωσε το πράσινο φως για την ένταξη στον προϋπολογισμό του 2019, των κονδυλίων για την συγκρότηση ενός κέντρου κράτησης και απομάκρυνσης μη επιθυμητών προσφύγων ή/και μεταναστών (Ευρώπη των Λαών, των ιδανικών). Δηλαδή όσω δεν έχουν τις "απαραίτητες δεξιότητες" για τις βιομηχανίες της βόρειας Ευρώπης, που με φθηνά μεροκάματα θα αντικαθιστούν τους πολίτες αυτών των χωρών.
Όμως η Δανία παραμένει υπέρ των μεταναστών (Global Compact For Migration) και μάλιστα μόλις πριν λίγες ημέρες λογοκρίθηκε παραδοσιακό τραγούδι της χώρας, γιατί μια φράση του θεωρήθηκε "προσβλητική για τους μετανάστες".
Ποια ήταν η φράση; "Ξανθιά κοπελιά"!
Καταπληκτικό το πενάκι του Krancic για την άρνηση των ιερέων του Βατικανού να στολίζουν παραδοσιακές φάτνες, που αντικατάστησαν με "φάτνες παράνομων μεταναστών": "Όταν ο πάτερ Zappolini δεν παίρνει τα 35 ευρώ την ημέρα* για κάθε μετανάστη, τέλος οι φάτνες... 'Εθνική Επιτροπή Κοινοτήτων Υποδοχής Μεταναστών'".
* Στον προϋπολογισμό για το 2019, η ιταλική κυβέρνηση τα 35 ευρώ την ημέρα για κάθε παράνομο μετανάστη ή πρόσφυγα, τα μείωσε σε 19 ευρώ την ημέρα και κλάμα ΜΚΟ, ενορίες και σια...

«Θα μπορούσαμε να σβήσουμε τον ήλιο και τα αστέρια
επειδή δεν παράγουν μερίσματα»
 Τζων Κέυνς
Σήμερα, 28 Δεκέμβρη, οι ορθόδοξοι κι οι παπικοί γιορτάζουν μια κοινή εορτή κυρίως για τις παιδικές ψυχές που δολοφονήθηκαν: των Αγίων Δισμυρίων για την ορθοδοξία, των Αθώων Αγίων Μαρτύρων για τους παπικούς

Είδατε, ακούσατε έναν από τους ιεράρχες που τόσο αγωνίζονται για τον "πρόσφυγα-μετανάστη Χριστό"  να απευθύνει μια σκέψη, ούτε καν ευχή, για τα παιδάκια που σφάζουν οι λακέδες των ιμπεριαλιστών στην Υεμένη, στη Συρία, οι ναζί της Ουκρανίας -τόσο αγαπητοί στον Δημήτριο Αρχοντώνη (Βαρθολομαίο) που έφερε σχίσμα στην ορθοδοξία για να στηρίξει το ναζιστικό ουκρανικό καθεστώς- στο μαρτυρικό Ντονμπάς, τα παιδάκια της Παλαιστίνης που καθημερινά σφάζουν οι σιωνιστές-ναζί του Νετανιάχου, τα παιδάκια της Γάζας που τα σφάζουν και είναι φυλακισμένα στη μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου... σε εκατομμύρια παιδάκια σ' ολόκληρο τον πλανήτη που πεθαίνουν κάθε δευτερόλεπτο, στα παιδάκια στην Ελλάδα που αντιμετωπίζουν το κρύο χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα και νερό, χωρίς φαγητό;
Είδατε, ακούσατε έναν από τους πολιτικούς που ανακάλυψαν το 2018 τον "Χριστό μετανάστη-πρόσφυγα" να μιλήσει, έστω για τα παιδάκια στην Ελλάδα;
Ποιο έλεος για τον άνθρωπο, ποιος θεός, ποιος Χριστός... Πάμπλουτοι, ισχυροί και φαύλοι, καλυμμένοι και προστατευμένοι από φρουρούς που πληρώνει ο λαός και βαριές, σκοτεινές κι υπόγειες σιωπές!
Η λατρεία του θεού χρήματος, των αγορών... που γίνεται κυρίαρχη αξία, μολύνει την κοινωνία και την απομακρύνει από τον πολιτισμό, την τέχνη, τα ήθη και έθιμα, την εκπαίδευση του πνεύματος και την βαθύτερη ευαισθησία... παραβιάζοντας τη φυσική τάξη των ανθρωπίνων υποθέσεων, του Ανθρωπισμού.
Γράφει ο Pasolini:
«Η Εξουσία αποφάσισε πως είμαστε όλοι ίδιοι. Αλλά αυτή η ομοιότητα είναι μια θλιβερή ομοιότητα, μια άδικη ομοιότητα κι ισότητα που ρίχνει το λαό στην απελπισία και την αηδία, η οποία απολιθώνει τη γλώσσα και δεν προσφέρει καμία δυνατότητα λύτρωσης. Η συζήτηση για το φασισμό, τον αντιφασισμό, την Εκκλησία και την Οικογένεια δεν θα έχει πλέον νόημα, επειδή οι "πιο ολοκληρωτικές δυνάμεις" υποτάσσουν τις μάζες στην εξουσία του Κεφαλαίου...
Η πρόοδος είναι μια ψευδαίσθηση προόδου και στ' όνομά της γεννήθηκαν πολλοί καρκίνοι... όπως η απατηλή σεξουαλική ελευθερία, η κατάχρηση ναρκωτικών... όλα τα παιδιά της φρενίτιδας των καταναλωτών...
Αυτή η προοδευτικότητα ναρκοθετεί τα θεμέλια του πολιτισμού μας, τον φτωχοποιεί, τον μειώνει σε ένα απλό δοχείο με καθαρά ατομικά δικαιώματα (ιδανικά)...
Οι λέξεις είναι παρόμοιες με εκείνα τα λαμπερά βότσαλα που συλλέγουμε στη θάλασσα, τα οποία πολύ γρήγορα γίνονται αδιαφανή στον αέρα. Πρέπει να κάνετε κάτι με τα λόγια, έτσι ώστε να επανέλθουν γυαλιστερά. Γυρίστε τα με τη γλώσσα σας για παράδειγμα.»

«Είμαι μια δύναμη του παρελθόντος. 
Μόνο στην παράδοση βρίσκεται η αγάπη μου.
Προέρχομαι από τα ερείπια, από τις εκκλησίες,
από τις ιερές εικόνες, από τα χωριά
ξεχασμένα στις Άλπεις, όπου έζησαν αδέλφια
»
Pier Paolo Pasolini, Ένα μόνο ερείπιο..., σε Poesia in forma di rosa, Garzanti, 1964, σελ. 23.

Σχετικά για τον "Poeta Vate", τον προφητικό οραματιστή ποιητή, κομμουνιστή διανοούμενο, επίκαιρο όσο ποτέ, με την πλούσια ιστορική του παρακαταθήκη:
Ο Pier Paolo Pasolini "χαστουκίζει" τον αντιφασισμό... απέναντι στο νεκρό φασισμό!
Από το καλό κι έγκυρο "Δίκτυο Ιθάκη"... Pier Paolo Pasolini: Το 1975 ΕΒΛΕΠΕ ΤΟΝ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ "ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΩΝ"

* Στη φωτογραφία ο Pier Paolo Pasolini στο μνήμα του Antonio Gramsci (Να ζεις σημαίνει να είσαι Αντάρτης...)
Share it:

Διεθνή

Εκκλησία

Ευρώπη

Θέματα

Ιράν

Ιταλία

Κλειτσίκας

Κοινωνία

Οικονομία

Πρώτη Σελίδα

Συρία

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση