Press24.gr

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 6ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.blogspot.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Γιορτάζει η Ορθοδοξία που δεν υποτάχθηκε στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ!

Share it:
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Αὐτὸς σε σῴζει Θέκλα ῥήξας τὴν...
πέτραν,
Οὗ τῷ πάθει πρὶν ἐρράγησαν αἱ πέτραι.
Πέτρη ἀμφὶ τετάρτην εἰκάδα δέξατο Θέκλην.

Σήμερα μεγάλη γιρτή... η Ορθοδοξία γιορτάζει σήμερα την Αγία Θέκλα, την Πρωτομάρτυρα και Ισαπόστολο.
Τι σχέση μπορεί να έχει αυτός ο εορτασμός της πρώτης γυναίκας που μαρτύρησε για τον Χριστιανισμό με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ;
Έχει και παραέχει!
Το σκήνωμα, το ιερό λείψανο της Αγίας Θέκλας αναπαύεται στη Μααλούλα, στα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια της Συρίας, βόρεια της Δαμασκού, όπου ακόμη και σήμερα μιλούν την αραμαϊκή, τη γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς.
Το Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας στη Συρία, που φιλοξενεί το σκήνωμα, το λείψανο με τα ιερά κόκκαλα όπου μεταφέρθηκε εκεί από το Μοναστήρι του Αγίου Ηλία στο Λίβανο -30 χιλιόμετρα από τη Βηρυτό-, υποδέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες Χριστιανούς προσκυνητές από ολόκληρο τον πλανήτη, με εξαίρεση την Ελλάδα.
Το Φανάρι με τον κύριο Βαρθολομαίο, έχει μια "αντιπάθεια" με τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας, που πλησιάζουν τα δύο εκατομμύρια πιστών. Λέγεται πως επειδή υπηρέτησε ως Αξιωματικός της θητεία του στον Τουρκικό Στρατό, έχει ενστερνιστεί το όνειρο αιώνων των Οθωμανών -ειδικά σήμερα του κυρίου Ερντογάν- να επιστρέψει η έδρα του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην κατεχόμενη από την Τουρκία ιστορική πόλη του Χριστιανισμού και της Συρίας, την οποία παρέδωσαν-παραχώρησαν στην Τουρκία οι Γάλλοι αποικιοκράτες. Κι η Αγία Θέκλα είναι γέννημα θρέμμα της κατεχόμενης σήμερα Αντιόχειας και διεκδικούμενη από την Τουρκία.
Ο κύριος Βαρθολομαίος μαζί με τον κύριο Ιερώνυμο έχουν κηρύξει πόλεμο στους Ελληνορθόδοξους της Συρίας από την πρώτη στιγμή της "αραβικής άνοιξης made in USA". Δεν μπόρεσαν ποτέ να ανεχθούν τη συστράτευση των Χριστιανών της Συρίας με τη νόμιμη και δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση της χώρας. Ένας αμείλικτος πόλεμος που στοχεύει να οδηγήσει τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας στην αγκαλιά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, να μετατραπούν σε ομήρους του τουρκικού φασιστικού καθεστώτος.
Αρκεί να διαπιστώσει κάποιος, πέρα κι έξω από θρησκευτικές αντιθέσεις, πως ΠΟΤΕ στα οκτώ (8) χρόνια ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας, δεν υπήρξε ούτε μία, έστω υποκριτική δήλωση συμπαράστασης στους Ελληνορθόδοξους από τον Βαρθολομαίο κι Ιερώνυμο.
Ο κύριος Βαρθολομαίος μαζί με τον κύριο Ιερώνυμο δεν έχουν καν κάνει μία υποκριτική ευχή για την από 22 Απρίλη 2013, όταν δύο Επίσκοποι θύματα απαγωγής στην αρχαία Βέροια -σημερινό Χαλέπι- από τους "μετριοπαθείς" αντάρτες για να πέσει το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", από τους Νατοϊκούς φονιάδες αποκεφαλιστές, τους τρομοκράτες που ακόμη και σήμερα υποστηρίζει η "πολιτισμένη" δύση: Βαρθολομαίε, Ιερώνυμε, Μπεργκόλιο που βρίσκεστε; Γιατί σιωπάτε;
Στην ίδια Νατοϊκή κατεύθυνση υποδούλωσης του Πατριαρχείου Αντιοχείας κι η πολιτική ηγεσία της χώρας μας. Πρώτος ο κύριος Παυλόπουλος. Να θυμίσουμε τι συνέβη στις 20 Οκτώβρη 2010 και σημειώναμε τότε:

O κ. Παυλόπουλος "υποδέχθηκε τον Πατριάρχη Αντιόχειας" και μιλούσε για "ειρήνη"...
'Εχει αμνησία ή μας δουλεύει ψιλό γαζί;
Υποκρισία...
Κύριε Παυλόπουλε...
ξεχνάς ότι: Η Ελλάδα, της οποίας είσαι πρόεδρος Δημοκρατίας, έχει επιβάλλει φονικό εμπάργκο στον λαό της Συρίας;
Η Ελλάδα έχει απελάσει την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα και με χυδαίο, φασιστική πρακτική, έχει διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις τη Συρία, κι έγινε με την ευχή -την πιο προκλητική παρέμβαση στα εσωτερικά μια δημοκρατικής χώρας με νόμιμα εκλεγμένη κυβέρνηση και πρόεδρο, με την πιο αισχρή παραβίαση του διεθνούς δικαίου: Ελπίζουμε να φύγει ο Άσαντ και το δικτατορικό αιμοσταγές καθεστώς... η "Ευχή" Αβραμόπουλου και στην ίδια γραμμή Βενιζέλος-Κοτζιάς!
[Βλ. Ο Π. Παυλόπουλος ζει στην Ελλάδα ή στο Βερολίνο;]
Στην ίδια κατεύθυνση η Νατοϊκή πολιτική του κυρίου Κοτζιά. Μάλιστα η "Με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά πραγματοποιείται στην Αθήνα η Διεθνής Διάσκεψη για τον «Θρησκευτικό και Πολιτιστικό Πλουραλισμό και την Ειρηνική Συνύπαρξη στη Μέση Ανατολή»", όπως αναπαρήγαγαν ΟΛΑ τα ΜΜΕ στις 30 Οκτώβρη 2017, πραγματοποιήθηκε με ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ του βασικού εκφραστή των Ελληνορθόδοξων της Μέσης Ανατολής, του ιστορικού κι Αδέσποτου Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Στόχος τους να υποταχθεί στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ το αυτοκέφαλο ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο της Μεγάλης Θεουπόλεως Αντιοχείας, Συρίας, Αραβίας, Κιλικίας, Ιβηρίας τε και Μεσοποταμίας και πάσης Ανατολής.
Μάλιστα ο Βαρθολομαίος, όπως ακριβώς προωθεί τη ρήξη με το Πατριαρχείο Μόσχας αναφορικά με τη ναζιστική Ουκρανία, προσπαθεί ν' αποδυναμώσει το Πατριαρχείο Αντιοχείας με έξαρχους που τοποθετεί στα δικτατορικά φίλο-σιωνιστικά αραβικά δικτατορικά καθεστώτα στην περιοχή (Σαουδική Αραβία, Κατάρ), παραβιάζοντας ιερούς κανόνες και την ιστορία της Ορθοδοξίας στη Μέση Ανατολή.
Δυστυχώς, για όλα αυτά που παραμένουν στο παρασκήνιο, δεν έχει βρεθεί ένας ιεράρχης στην Ελλάδα να υψώσει φωνή Αντίστασης. Όχι μόνον δεν βοήθησαν καθόλου τους Ελληνορθόδοξους της Συρίας στη διάρκεια των οκτώ χρόνων ιμπεριαλιστικής επίθεσης -ούτε καν με την αποστολή ενός μικρού μπουκαλιού νερού-, αλλά ούτε καν δεν έβγαλαν μια τυπική ανακοίνωση συμπαράστασης στους ομόθρησκους της Συρίας.
Η Αγία Θέκλα, η Πρωτομάρτυρας και Ισαπόστολος που γιορτάζει σήμερα είναι μια κηλίδα στην μαύρη σκοταδιστική πολιτική αυτών που νέμονται την εξουσία στο Φανάρι και την Αθήνα. Αν υπήρχε θεός κι αν ο Βαρθολομαίος με τον Ιερώνυμο ήταν στο ελάχιστο Χριστιανοί Ορθόδοξοι, θα έπρεπε να πάρουν μόνοι τους την απόφαση να αφιερωθούν στο μοναστικό βίο και να σιωπήσουν για πάντα, γιατί μόνον η κόλαση τους αρμόζει.
Σημειώναμε στις 29 Μάη 2016 (Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...):

Και σ' αυτό τον τομέα, δηλαδή της Ορθοδοξίας, οι θρησκευτικοί ταγοί (Βαρθολομαίος-Ιερώνυμος) στάθηκαν πέντε χρόνια κατώτεροι των καθηκόντων τους. Ούτε μια δήλωση συμπαράστασης στον λαό της Συρίας, στο Ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο Αντιοχείας, που δύο Επίσκοποι του είναι χρόνια όμηροι στα χέρια των δολοφόνων "μετριοπαθών εξεγερμένων". 
Όμως, φιέστες στη Λέσβο για τους πρόσφυγες και τις ΜΚΟ, πραγματοποίησαν.
- Χόρχε Μπεργκόλιο (πάπας Φραγκίσκος): "Οι μετανάστες είναι ένας πλούτος"!
- Μετά τη Λέσβο, ο "φιλάνθρωπος" Χόρχε Μπεργκόλιο... προκύρηξε ΕΡΑΝΟ για να βοηθηθεί η Ουκρανία!
- Νομιμοποιούν τα σύμβολα των δολοφόνων τζιχαντιστών... χωρίς ντροπή!


Οσονούπω να αναμένουμε τον χαρακτηρισμό των Ελληνορθόδοξων της Συρίας ως "πράκτορες των Ρώσων", μιας και τον αντικομμουνισμό έχει σήμερα αντικαταστήσει η Αντιρωσική υστερία κατ' επιταγή του Στέιτ Ντιπάρτμεντ [Βλ. Ο Ζιουγκάνοφ, για την ευρωπαϊκή αντιρωσική υστερία...]


 Η Αγία Θέκλα στη Μααλούλα αποτέλεσε κύριο και στρατηγικό χώρο για την "αραβική άνοιξη", τους φονιάδες τζιχαντιστές. Η μάχη της Μααλούλα, 56 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό, ξεκίνησε το Σεπτέμβρη του 2013. Στις 4 Σεπτέμβρη ένας Ιορδανός τζιχαντιστής αυτοκτονίας εισέβαλε με αυτοκίνητο-βόμβα στο φυλάκιο του Αραβικού στρατού της Συρίας. Οι εξεγερμένοι του "ελεύθερου συριακού στρατού", οι Νατοϊκοί μισθοφόροι εισέβαλαν και προκάλεσαν τεράστιες καταστροφές στα Ελληνορθόδοξα μνημεία.
Οι καλόγριες διέσωσαν τα ιερά κειμήλια, διέφυγαν και διέσωσαν παίρνοντας μαζί τους 40 παιδάκια του ορφανοτροφείου του Μοναστηριού.
Οι Μουσουλμάνοι Μαχητές της Χεζμπολάχ, μαζί με τον Αραβικό στρατό πλήρωσαν με μεγάλο φόρο αίματος την Απελευθέρωση αυτού του παγκόσμιου μνημείου και συμβόλου της Ορθοδοξίας. Ήταν απόφαση του "αιμοσταγούς δικτάτορα Άσαντ" να μην πέσουν τα μνημεία της Ορθοδοξίας στα χέρια των φονιάδων.

Οι Μουσουλμάνοι μαχητές της Χεζμπολά... φρουροί των Ελληνορθόδοξων ναών και μνημείων. Υπερασπιστές της Ορθοδοξίας, φύλακες της Ορθοδοξίας καθημερινά αποτίουν φόρο τιμής (με στρατιωτικό χαιρετισμό μιας κι οι ίδιοι είναι μουσουλμάνοι) στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία... [Βλ. Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ: Η Χριστιανική πόλη Σαντάντ κι η Χεζμπολάχ...]

Στις 20 Απρίλη 2014, η Μααλούλα ήταν τελείως απελευθερωμένη σ' ολόκληρη την επαρχία.
Ο "χασάπης δικτάτορας Άσαντ" επισκέφθηκε την Αγία Θέκλα κι έδωσε εντολή πλήρους αποκατάστασης των καταστροφών από τους "εκδημοκρατιστές" δολοφόνους:


Πατριαρχείο Αντιοχείας (Δαμασκός - Συρία): "Έχει μεγάλη Τιμή αυτή η Σημαία για τη Κοσμική Σοσιαλιστική Αραβική Δημοκρατία της Συρίας", για τους ελληνόφωνους πολιτικούς και ρασοφόρους... τι τιμή έχει;
Το Πάτερ Ημών στην Αραμαϊκή γλώσσα που μιλούσε ο Ιησούς και μιλούν ως σήμερα στα Μοναστήρια της Μααλάουα:

Share it:
Reactions:

Διεθνή

Εκκλησία

Εξωτερική πολιτική

Θέμα

Ιστορία

Κλειτσίκας

Κοτζιάς

Πολιτισμός

Συρία

Hotnews

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση

Ο ΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ!

ΔΕΙΤΕ το βίντεο-γροθιά στη συνείδησή μας! ΠΑΙΔΙΑ χωρίς τετράδια, χωρίς φαγητό, χωρίς φάρμακα...

Μάρω Μπουρδάκου   ΣΚΗΝΕΣ ΓΙΑ ΔΑΚΡΥΑ...ΣΚΗΝΕΣ ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΗΝ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΕΝΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΑΣ... ΟΥΓΚΑΝΤΑ..., ένα σχολείο ..600 παι...