GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βαρθολομαίε, Ιερώνυμε, Μπεργκόλιο που βρίσκεστε; Γιατί σιωπάτε;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του » Όταν οι ηγεσίες των εκκλησιών γίνονται υπηρέτες των...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Όλοι για τη Συρία,
ο καθένας με το θεό του»

Όταν οι ηγεσίες των εκκλησιών γίνονται υπηρέτες των...
ιμπεριαλιστών!
22 Απρίλη 2013... Δύο Επίσκοποι θύματα απαγωγής στην αρχαία Βέροια -σημερινό Χαλέπι- από τους "μετριοπαθείς" αντάρτες για να πέσει το "αιμοσταγές δικτατορικό καθεστώς Άσαντ", από τους Νατοϊκούς φονιάδες αποκεφαλιστές, τους τρομοκράτες που ακόμη και σήμερα υποστηρίζει η "πολιτισμένη" δύση.
Ο Ελληνορθόδοξος Επίσκοπος Boulos Yazigi, αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας κι ο Επίσκοπος Mar Gregorios Yohanna Ibrahim του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Συρίας έπεσαν στα χέρια των "ανταρτών" που τότε κυριαρχούσαν κι όδευαν προς τη νίκη της "αραβικής άνοιξης made in USA".
Πέντε ολόκληρα χρόνια ένοχης σιωπής από μέρους του Βαρθολομαίου και του Ιερώνυμου. Ούτε μια έστω υποκριτική δήλωση συμπάθειας προς τους ομόδοξους ιερωμένους. Μια κακία, ένα μίσος προς τη μαρτυρική Ορθοδοξία της Συρίας των δύο εκατομμυρίων Ελληνορθόδοξων και τους δύο Επισκόπους τους, που δεν έχει καμία σχέση με τον Χριστιανισμό.
Δυστυχώς κανένας άλλος ιεράρχης -λαλίστατοι για άλλα ζητήματα και πολλοί μόνιμοι θαμώνες στα τηλεοπτικά στασίδια- δεν ύψωσε φωνή αλληλεγγύης, λες και όλοι τρέμουν τον Βαρθολομαίο κι Ιερώνυμο.
Πριν λίγες ημέρες Τρεις Πατριάρχες χαστουκίζουν τους ιμπεριαλιστές! οι ταγοί της ορθοδοξίας αγνόησαν τους Χριστάδελφους τους -«Αδελφοί εν Χριστώ»...τι υποκρισία και φαρισαϊσμός- και την έκκληση τους: 
«Κάνουμε έκκληση σε όλες τις Εκκλησίες των χωρών που συμμετείχαν στην επίθεση να ασκήσουν τα χριστιανικά τους καθήκοντα σύμφωνα με τις διδαχές του Ευαγγελίου και να καταδικάσουν αυτή την επίθεση, να καλέσουν τις κυβερνήσεις τους να ασχοληθούν για την προστασία της διεθνούς ειρήνης...».
Όταν πρόκειται για τα κονδύλια που αφορούν τους παράνομους μετανάστες και "πρόσφυγες" είναι στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε μας λένε πως υπηρετούν το Χριστό, τη "φιλανθρωπία" και προσφέρουν με τη διαχείριση κονδυλίων που επιβαρύνουν όλους τους φορολογούμενους Ευρωπαίους πολίτες: Τώρα κατάλαβες γιατί χρειαζόμαστε "ανοιχτά σύνορα" και "αντιρατσισμό με αντιεθνικισμό";
Σ' αυτό το έργο φιλανθρωπίας έχουν συνεταίρο τον κύριο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπα Φραγκίσκο, που κι αυτός αγαπάει τους παράνομους μετανάστες και "πρόσφυγες", βέβαια με το αζημίωτο μιας κι από τα επίσημα στοιχεία στην Ιταλία -στην Ελλάδα θα υπάρξουν επίσημα στοιχεία;- το Βατικανό διαχειρίζεται το 50% των σχετικών κονδυλίων: Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!
Οι Ελληνορθόδοξοι της Συρίας δεν ζήτησαν ΠΟΤΕ υλική βοήθεια, αλλά τους "τιμωρούν" γιατί υπερασπίστηκαν την Πατρίδα και κάλεσαν τους Χριστιανούς της Συρίας ν' αντισταθούν στην ιμπεριαλιστική επίθεση.
Μεταξύ τους οι δικαιολογίες των μουγκών ιεραρχών είναι πως τα ορθόδοξα Πατριαρχεία, το Πατριαρχείο Αντιοχείας κι εκείνο της Συρίας, είναι κάτω από την επιρροή του Πατριαρχείου της Ρωσίας. Ε... κι αν είναι έτσι τι σημαίνει; Ταυτιζόμαστε με τους ιμπεριαλιστές εναντίον του λαού της Συρίας και κάνουμε παρόμοια πολιτική μ' αυτή των πολιτικών κομμάτων; («Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic” στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού...)

Αυτοί που υποκριτικά για να κρύψουν τη στράτευσή τους στους αμερικανοσιωνιστές επικαλούνται το Πατριαρχείο της Μόσχας, ξεχνούν πως από την πρώτη ημέρα της "αραβικής άνοιξης" στη Συρία (Μάρτης 2011) ο Κύριλλος έκανε αμέτρητα ταξίδια συμπαράστασης στη Δαμασκό, η εκκλησία της Ρωσίας έχει στείλει χιλιάδες τόνους ιατροφαρμακευτικής βοήθειας και δεν ανέμενε το 2015 που επισήμως και με πρόσκληση -βάση του Συμφώνου Φιλίας Συρίας-ΕΣΣΔ και γι' αυτό δεν υπάρχει αντίδραση ή επίκληση παραβίασης διεθνούς δικαίου από τη δύση- πήγε ο Πούτιν στη Συρία.
Φραγκίσκο που βρίσκεσαι, γιατί σιωπάς; Είναι η κραυγή των καθολικών στη Συρία, ταυτόσημη μ' αυτή των ορθοδόξων.
Δεν είναι μόνον οι καθολικές Καλόγριες που χαστουκίζουν δημοσιογράφους!, οι Επίσκοποι της καθολικής εκκλησίας στη Συρία, αλλά οι κραυγές ανάδειξης της αλήθειας συγκλονίζουν.

Χθες μια κραυγή αγωνίας από την μοναχή Yola Girges, Ηγουμένη της Κοινότητας των Φραγκισκανών της καθολικής ιεραποστολής "Καρδιά Παρθένας Μαρίας" στη Δαμασκό.
Συγκλονίζει η μοναχή: «Πάπα Φραγκίσκο, αδελφέ, έχουμε ανάγκη να σ' έχουμε πλάι μας...
Θέλω να κάνω αυτή την έκκληση στον Ποντίφικα. Να δεχθεί μια θρησκευτική αντιπροσωπεία από όσους εργάστηκαν στη Συρία αυτά τα επτά χρόνια του πολέμου. Μπορούν να μαρτυρήσουν τι συνέβη και τι συμβαίνει στο λαό αυτής της χώρας και στους Χριστιανούς».
Μεταξύ άλλων:
[Ερ. Αδελφή Yola τι κλίμα επικρατεί στη Δαμασκό μετά τις επιθέσεις (ΗΠΑ, Γαλλία, Αγγλία);
Απ. Κλίμα ηρεμίας και νίκης. Είμαστε συνηθισμένοι να δεχόμαστε αμερικάνικες απειλές από την εποχή του Ομπάμα και δυστυχώς έχουμε συνηθίσει την απάνθρωπη βία των τρομοκρατών, που έσπειραν χιλιάδες θύματα σ' όλη τη χώρα...
Ερ. Μιλήσατε για κλίμα νίκης...
Απ. Ναι, με το ξημέρωμα εκατοντάδες πολιτών ξεχύθηκαν στους δρόμους της Δαμασκού, κυρίως νεολαίοι, μαθητές μόλις τελείωσαν τα μαθήματα και φοιτητές από τα Πανεπιστήμια, για να γιορτάσουν (τιμήσουν) το στρατό που με την αεράμυνα αντιπαρατάχθηκε στους βομβαρδισμούς. Κι όχι μόνον, ήταν ευκαιρία για για να γιορταστεί η πλήρης απελευθέρωση της Ντούμα, που επήλθε ακριβώς εκείνες τις ώρες.
Ερ. Οι χώρες που συντόνισαν την επίθεση κατηγορούν την κυβέρνηση της Συρίας ότι χρησιμοποίησε χημικά όπλα, όμως ακόμη δεν υπάρχουν στοιχεία. Τι άποψη έχετε σχηματίσει για το ζήτημα;
Απ. Συνηθίσαμε και σ' αυτό. Τρεις φορές αυτά τα επτά χρόνια κατηγορήθηκε η κυβέρνηση για χρήση χημικών όπλων εναντίον αμάχων. Όμως, όποιος κατασκεύασε αυτή την κατηγορία είναι κατά τη γνώμη μου πολύ λίγο έξυπνος γιατί η κατηγορία δεν είναι πιστευτή. Ο στρατός ήδη έχει νικήσει, πολεμώντας περήφανα μαζί με τους συμμάχους του, γιατί να κάνει χρήση χημικών; Θα ήταν παράδοξο να γίνει χρήση χημικών εναντίον αμάχων αντί εναντίον τρομοκρατών...
...
Ερ. Κατ΄ εσάς, υπάρχει εναλλακτική λύση απέναντι στον Άσαντ;
Απ. Η εναλλακτική λύση θα ήταν ένα κράτος ισλαμικό, αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες. Αλλά δεν θα συμβεί. Η Συρία είναι η μοναδική χώρα της Μέσης Ανατολής όπου οι Χριστιανοί ζούσαν και ζουν ακόμη, παρά όλα αυτά, με τη μεγαλύτερη ελευθερία εκδήλωσης της πίστης τους. Ο ίδιος ο πρόεδρος δήλωσε πως η Συρία χωρίς Χριστιανούς δεν θα υπήρχε. Είμαι σίγουρη πως το 2021, όταν θα γίνουν οι προεδρικές εκλογές, ο Άσαντ θα εκλεγεί εκ νέου. Ο λαός της Συρίας υποστηρίζει τον πρόεδρό του.
...
Ζητάμε από τον Πάπα να μας ακούσει. Είμαστε οι μοναδικοί που μπορούν να πουν την αλήθεια γι' αυτό τον πόλεμο. Τον παρακαλούμε να ακούει μόνον τις φωνές που γνωρίζουν στ' αλήθεια την πραγματικότητα της Συρίας...]
Η εκτενής Συνέντευξη στον Federico Cenci, μέσω In Terris.
Φωτο: η Ηγουμένη με μαθητές της και φίλες της που τη βοηθούν στο έργο της στη Δαμασκό.

Όταν οι Μαχητές της Μουσουλμανικής Χεζμπολάχ προστατεύουν τα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια της Παναγιάς Σαγιαντνα (Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ: Η Χριστιανική πόλη Σαντάντ κι η Χεζμπολάχ...)
Όταν Πατριάρχες Παπαφλέσσες χαστουκίζουν τους ιμπεριαλιστές (Τρεις Πατριάρχες χαστουκίζουν τους ιμπεριαλιστές!)...
Όταν οι κομμουνιστές συμμετέχουν στην κυβέρνηση Άσαντ και πολεμούν στην πρώτη γραμμή του Μετώπου (Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας... Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία!)...
Όταν οι Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες με τους Φενταγίν κι οι Φρουροί της Ιρανικής Επανάστασης είναι πλάι σ' αυτό τον λαό...
Όταν όλες οι ανυπόταχτες στον ιμπεριαλισμό χώρες στηρίζουν έμπρακτα αυτό τον λαό...
Ούτε η ευρωπαϊκή δεξιά, ούτε η ευρωπαϊκή "αριστερά («Ριζοσπαστική αριστερά»... “Radical chic” στην υπηρεσία του ιμπεριαλισμού...), ούτε αυτοί που ονειρεύονται ότι ο Τραμπ κι ο Μακρόν θα κάνουν "Συριακό Κουρδιστάν (Η ηγεσία του κουρδικού YPG εναπόθεσε τώρα ελπίδες και στον "αντιιμπεριαλιστή" Μακρόν...), ούτε ο Βαρθολομαίος, ούτε ο Ιερώνυμος -αυτούς δεν τους διασώζει ούτε η μοναστική επιλογή κι αν υπάρχει θεός θα τους φυλάξει μια θέση στην κόλαση-, ούτε ο πάπας της πολυεθνικής του κεφαλαίου, ούτε η δημοσιογραφική πορνεία, ούτε η Ευρώπη του 4ου Ράιχ (Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...), ούτε οι "αναλυτές" σε διατεταγμένη υπηρεσία που ανακαλύπτουν και κατασκεύαζουν σενάρια (Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ διέφυγε σε ρωσικό καταφύγιο.... Άντε πάλι "ξανά μανά" τα χημικά του χασάπη Άσαντ!... Ένας λαός, ένα Έθνος... σήμανε και το τέλος της καθεστηκυίας "αριστεράς" ... δεν θα γονατίσουν τη Συρία των Σελευκιδών του Μεγάλου Αλεξάνδρου!
Όσοι έχουν βρεθεί στη Συρία, την πρώτη τους φορά κι από απλή περιέργεια κάποια στιγμή θα ρωτήσουν κάποιον για το θρήσκευμα του. Η απάντηση είναι μια απλή φράση, αλλά από σύστασης του Συριακού κράτους: «Όλοι για τη Συρία, ο καθένας με το θεό του»!
Το "Πατρίδα ή Θάνατος" του Τσε είναι βίωμα κάθε Σύρου πολίτη! Κι αυτό θα είναι ένα πλήγμα του ιμπεριαλισμού που μπροστά του το Βιετνάμ θα φαντάζει απλή ιστορία!
Ο Ελληνορθόδοξος Επίσκοπος Boulos Yazigi, αδελφός του Πατριάρχη Αντιοχείας κι ο Επίσκοπος Mar Gregorios Yohanna Ibrahim του Ορθόδοξου Πατριαρχείου της Συρίας παραμένουν αγνοούμενοι... Οι ταγοί της ορθοδοξίας μουγκοί και κουφοί... οι λαοί δεν ξεχνούν!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση