GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η ηγεσία του κουρδικού YPG εναπόθεσε τώρα ελπίδες και στον "αντιιμπεριαλιστή" Μακρόν...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « H Γαλλία θα προσφέρει υποστήριξη για να σταθεροποιηθεί Κουρδιστάν στη Συρία... Ο Macron υποσχέθηκε...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«H Γαλλία θα προσφέρει υποστήριξη για να σταθεροποιηθεί Κουρδιστάν στη Συρία... Ο Macron υποσχέθηκε...
στρατεύματα»... μας ενημερώνουν τα διεθνή ΜΜΕ.
Ο Emmanuel Macron κάλεσε στο προεδρικό μέγαρο μια αντιπροσωπία των "δημοκρατικών δυνάμεων της Συρίας" (Fds) -όπως έχει βαπτίσει η "πολιτισμένη" δύση τη συμμαχία του κουρδικού YPG και των δολοφόνων τρομοκρατών του "ελεύθερου συριακού στρατού"-FSA-, «αποτελούμενη ισομερώς από άνδρες και γυναίκες, άραβες και κούρδους» διαβάζουμε στην επίσημη ανακοίνωση του Ελιζέου κι ας μας επιτραπεί ότι διέφυγε στους συντάκτες των ανακοινωθέντων του Γάλλου προέδρου πως τώρα στο πλευρό και η Ταξιαρχία ομοφυλόφιλων......
Η πρωτοβουλία της Γαλλίας, της χώρας με τον πλουτισμό της πολεμικής της βιομηχανίας από τις πωλήσεις όπλων (H Γαλλία έχει κατακτήσει την τρίτη θέση σε πωλήσεις όπλων, το 2014. Ενδεικτικά, ανάμεσα στους καλύτερους "πελάτες" της Γαλλίας, περιλαμβάνονται η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τουρκία... Βλ. σχετικά ΕΔΩ), απλώς αποτελεί μια διαχρονική επανάληψη του ρόλου που επιδιώκει να έχει ως πρώην κτήτορας της Συρίας από την περίοδο της αποικιοκρατίας.
Σήμερα πολλοί ίσως παραξενεύονται ή απλώς "ξέχασαν" τον ειδικό ρόλο της Γαλλίας στην "αραβική άνοιξη made in USA" από το 2012 κι είναι ευκαιρία δοθείσης να υπενθυμίσουμε:


Νοέμβρης 2012... ανακοινωθέν της Γαλλικής Προεδρίας με σχετική φωτογραφία, από τη συνάντηση του "σοσιαλιστή" Ολάντ με τον τότε ηγέτη της "αντιπολίτευσης" στη Συρία και του "ελεύθερου συριακού στρατού", τον ιμάμη Moaz al-Khatib.

Τον ιμάμη Moaz al-Khatib, που στην επίσημη συνάντηση με τον Ολάντ, τα ΜΜΕ εμφάνιζαν ως σεΐχη Moaz al-Khatib, άνθρωπο της “συναίνεσης” και του “δημοκρατικού διαλόγου”, που θα μπορούσε να αντικαταστήσει τον “δικτάτορα” αλλά δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της Συρίας.
Μάλιστα τα ΜΜΕ τον παρουσίαζαν ως μετριοπαθή και Χριστιανό εκ Τουρκίας (sic!) που θέλει να εκδημοκρατίσει τη Συρία! Κανείς δεν ανέφερε ότι ο υπέρμαχος της Αλ Κάιντα ιμάμης, που χαριεντιζόταν ο Ολάντ, στο μεταξύ ήταν ΚΑΙ στέλεχος των ομίλων Shell, με εργασιακό αντικείμενο το leasing πετρελαίου και φυσικού αερίου! Σχετικό: Bashar Al Assad: “Χθες η Γαλλία γνώρισε αυτό που εμείς στη Συρία ζούμε επί 5 χρόνια”!

Η απόφαση του Γάλλου προέδρου να συναντήσει τις δυνάμεις των κούρδων και "αντικαθεστωτικών" για να ανακοινώσει και επισήμως ότι θα «προσφέρει υποστήριξη για να σταθεροποιηθεί Κουρδιστάν στη Συρία...»... δεν αποτελεί καμία στροφή στην πολιτική της Γαλλίας. Φθάνει ενισχυτικά στην ύστατη προσπάθεια της δύσης να προσπαθήσει τη Βαλκανιοποίηση της Συρίας -όπως ακριβώς επενέβη πρώτη η Γαλλία στη διάλυση της Λιβύης- μετά την ήττα της "αραβικής άνοιξης". Άλλωστε, ποτέ να μην διαφεύγει στον λάτρη της ιστορίας πως η σημαία-σύμβολο των "εξεγερμένων" για να φύγει ο εκλεγμένος αλλά "χασάπης Άσαντ" είναι αυτή της αποικιοκρατίας.
H σημαία των τρομοκρατών με τα τρία κόκκινα αστέρια πού είχαν προσθέσει οι Γάλλοι αποικιοκράτες για να υποδείξουν-σηματοδοτήσουν τον τεμαχισμό της Συρίας σε τρία  ανεξάρτητα κράτη...
Για τη συνάντηση του αντιιμπεριαλιστή Γάλλου προέδρου Macron, αρκούν οι δηλώσεις του Khaled Issa, εκπροσώπου του YPG στη Γαλλία και του αυτοανακηρυγμένου "Κουρδιστάν της Συρίας" : «Ο Macron υποσχέθηκε στρατεύματα κι εγγυάται την επιστροφή στην Αφρίν των Κούρδων που εκδίωξε η Τουρκία... γι' αυτό αποφάσισε να στείλει στρατεύματα στην περιοχή από τις ειδικές δυνάμεις της Γαλλίας...»
Ο κύριος Khaled Issa (Khaled Issa met with ex-president Francois Hollande in Paris yesterday who expressed support to SDF according to local media) αποτελεί το συνδετικό κρίκο του γαλλικού πολιτικού συστήματος με τις νεοαποικιοκρατικές βλέψεις της Γαλλίας (...και τις πωλήσεις όπλων σε Τουρκία, Σαουδική Αραβία για λογαριασμό των Κούρδων) στην περιοχή και γι' αυτό συναντήθηκε και με τον πρώην πρόεδρο Ολάντ.
Για την αντιιμπεριαλιστική "κίνηση" του Γάλλου προέδρου αρκεί να διαβάσουμε στο επίσημο όργανο των "Κουρδιστάν" στην Ιταλία (στα βήματα των Σκοπίων, της μεγάλης Αλβανίας, του προτεκτοράτου Κόσοβο... τώρα έχουμε και τα "Κουρδιστάν") τη συνέντευξη -σωστότερα και στην καθομιλουμένη ξεβράκωμα- του κούρδου "αντιιμπεριαλιστή επαναστάτη" Rêdur Xelil: Τι συζήτησαν ο Macron κι οι εκπρόσωποι της Βόρειας Συρίας; (Di cosa hanno parlato Macron e i rappresentanti della Siria del nord?). Εκεί διαπιστώνουμε τι είδους "μαρξιστές λενισνιστές" είναι οι του YPG των αμερικανοσιωνιστών.
Όποιος κατάλαβε... κατάλαβε! Η Γαλλία στηρίζει την Τουρκία και ταυτόχρονα τη δημιουργία ενός "Κουρδιστάν" σε κυρίαρχα Συριακά εδάφη, υποσχόμενη ανακατάληψη της Αφρίν... «Θοῦ, Κύριε, φυλακὴν τῷ στόµατί µου καὶ θύραν περιοχῆς περὶ τὰ χείλη µου»... μέρες που διανύουμε.
Εκείνο που προκαλεί περιέργεια είναι πως στην πατρίδα μας τον όρο "Συριακό Κουρδιστάν", που χρησιμοποίησε ο αντιιμπεριαλιστής Macron, τον εισήγαγε στη διεθνή πολιτική η ιστοσελίδα της αριστερής διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ, η ΛαΕ (Λαφαζάνης) και βάπτισε προφητικά πριν τον Γάλλο πρόεδρο την κατοχή εδαφών της Συρίας από Κούρδους, Αμερικανούς και τρομοκράτες του "ελεύθερους συριακού στρατού": "iskra", 19 Μάρτη 2018,  Issa (Συριακό Κουρδιστάν): Η Άγκυρα διεξάγει εθνοκάθαρση στην Αφρίν – Η διεθνής κοινότητα έχει ευθύνη 
Όπως ακριβώς ανακάλυψαν από διεθνιστική αλληλεγγύη (;) την αναγκαιότητα του "Ιρακινού Κουρδιστάν" σε εδάφη που εγκαταστάθηκαν οι Κούρδοι μόλις το 1933 (H Σφαγή Ασσυρίων... το ξεχασμένο Ολοκαύτωμα!) με την μεταφορά τους ως σφαγείς στη Γενοκτονία των Ασσυρίων:
Εδώ ο κόσμος καίγεται κι αυτοί.... "αρμενίζουν"; Άραγε από άγνοια ή για να υπάρχει πλήρης σύμπνοια με την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης συριζα και της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς" περί "ανοικτών συνόρων", "αντιεθνικισμού", "αντιρατσισμού" και "δικαιωμάτων";


Τώρα θα έχουμε και τα σκατά των Λεγεωνάριων της Γαλλίας, μαζί μ' εκείνα των αμερικανών πεζοναυτών και των Κούρδων του YPG, σε κυρίαρχα εδάφη της Συρίας με πλήρη σύμπνοια της "αριστερής" και δεξιάς "πολιτισμένης" δύσης των "ανθρωπίνων δικαιωμάτων"!


Το ειδησιογραφικό πρακτορείο "Anadolu", μεταξύ πολλών ΜΜΕ της δύσης, δημοσιοποίησε τον χάρτη με πέντε (5) γαλλικές στρατιωτικές βάσεις σε κατεχόμενα εδάφη της Συρίας από τους Κούρδους του YPG και τις ΗΠΑ.
Το 1ο σώμα Γάλλων αλεξιπτωτιστών (ναυτικού και στρατού) αναπτύχθηκε ήδη σε Συριακό έδαφος και προστέθηκε σ' αυτούς η δύναμη των 100 Γάλλων πεζοναυτών που βρισκόταν στην Ράκα, σε πλήρη παραβίαση κάθε έννοιας  του δικού τους "διεθνούς δικαίου" και παραβίαση του χάρτη του δικού τους ΟΗΕ με βιασμό της κυριαρχίας μιας ανεξάρτητης χώρας μέλους του ΟΗΕ, της Συρίας.
Με την επίσημη στράτευση και της Γαλλίας στον "αντιιμπεριαλιστικό" αγώνα του αμερικανοσιωνιστικού κουρδικού YPG, θέλουν να συνεχίσουν τις προσπάθειες μια νέας Μέσης Ανατολής, που ναύγησε με την πανωλεθρία, τη συντριβή της "αραβικής άνοιξης made in USA".
Όπως ακριβώς είχαμε επισημάνει τον Ιούλη του 2017... Στην Ευρώπη υπάρχουν ακόμη αυτοί που πιστεύουν πως οι Κούρδοι που ζουν στη Συρία "δεν επιθυμούν ούτε την εξουσία, ούτε Κουρδιστάν στη Συρία, αλλά απλώς μια αυτοδιάθεση μέσω της άμεσης δημοκρατίας"... αυτό το αφήγημα-παραμύθι έχει τελειώσει οριστικά όσον αφορά τους "Κούρδους της Συρίας" για τη ροζ, ή δικαιωματική και μεταρρυθμιστική "αριστερά", τους "Radical chic" των "ανοικτών συνόρων", της "κοινωνίας των πολιτών" των ΜΚΟ-Σόρος και των "πολύχρωμων επαναστάσεων" για "ανθρώπινα δικαιώματα"... ("Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!)
Πρώτα οι ΗΠΑ και κατόπιν η "βοήθεια" από τη Γαλλία που διαμέλισε τη Λιβύη...
Πρόκειται για αντιιμπεριαλισμό;
Πρόκειται για διάδοση του αφηγήματος της "σοσιαλιστικής δημοκρατικής συλλογικότητας", του "σοσιαλισμού των Κιμπούτς" (Tο «ελευθεριακό-ιμπεριαλιστικό» δόγμα των Κούρδων...) της υποτιθέμενης ιδεολογίας του κουρδικού YPG από τις ΗΠΑ και τη Γαλλία;
Πρόκειται για τι είδους αντιπαράθεση με τον αναντικατάστατο σύμμαχο του ΝΑΤΟ στην περιοχή... το τουρκικό φασιστικό καθεστώς; 
Ο κουρδικός σοσιαλισμός στη Μέση Ανατολή, με αρχής γενομένης από τη Συρία, ξεκινάει από το εργαλείο των Νατοϊκών, το YPG;

Έχουμε κι αυτούς τους Ρώσους ιμπεριαλιστές, αυτόν τον χασάπη-δικτάτορα Άσαντ που αντί να σηκωθεί να φύγει... ελευθέρωσε και τη Γκούτα, αλλά και τη Χεζμπολάχ, τις Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες, τους Φρουρούς της Ιρανικής Επανάστασης... εχθρούς του σοσιαλισμού, του εκδημοκρατισμού και της διεθνούς "νέας τάξης"!
Έχουμε όμως και την εμφάνιση της "Συριακής Λαϊκής Αντίστασης", οργανωμένο αντάρτικο αντίστασης σε περιοχές της Συρίας που είναι υπό αμερικανοκουρδική κατοχή.
Πριν λίγες ημέρες είχαμε την επίθεση της "Συριακής Λαϊκής Αντίστασης" στην αμερικανοκουρδική βάση της κατεχόμενης Καλλινίκης (σημερινή Ράκκα της Συρίας -Ποια είναι η “Καλλινίκη” (Ράκα), που “ανακάλυψαν” οι δημοσιογράφοι;).
Η αμερικανική βάση σε Συριακά εδάφη, που προστατεύει το YPG μαζί με τον FSA, αποτελεί τη βάση της 92ης Ταξιαρχία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων και βρίσκεται νότια της Ράκα, στους αγρούς προς την Αίν-Ίζζα.
Ένα φέρετρο αναχώρησε προς ΗΠΑ κι ένα άλλο προς Λονδίνο με τη σωρό Άγγλου στρατιωτικού αξιωματούχου κι ακόμη βρισκόμαστε στα σπάργανα της ένοπλου λαϊκού απελευθερωτικού αντάρτικου.
Η δήλωση του Dr. Bashar Al Jaafari, πρεσβευτή της Συρίας στον ΟΗΕ, προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του οργανισμού μετά την απελευθέρωση της Γκούτα πως:
"Η Συρία θα απελευθερώσει όλες τις κατεχόμενες περιοχές της χώρας Ιντλίμπ, Ράκα, Αφρίν και κατεχόμενο Γκολάν", έσπειρε τον τρόμο (Ο "χασάπης Άσαντ" τρομοκρατεί την "πολιτισμένη" δύση!).
Η δύση και μαζί τους το τουρκικό φασιστικό Νατοϊκό καθεστώς Ερντογάν γνωρίζουν πολύ καλά πως όταν ο "Άξονας της Αντίστασης" εκκαθαρίσει τους θύλακες τρομοκρατών όπου ακόμη παραμένουν, θα πρέπει θέλουν δεν θέλουν ν' απελευθερώσουν και την τελευταία σπιθαμή κατεχόμενης Συριακής Πατρίδας -το "απαιτεί" το αίμα των εκατοντάδων χιλιάδων θυμάτων της "αραβικής άνοιξης", της 7χρονης ιμπεριαλιστικής επίθεσης εναντίον της Συρίας και καμία ηγεσία, κανένας Άσαντ δεν θα μπορούσε να αποποιηθεί ιστορικών ευθυνών απέναντι στους ηρωικούς Μάρτυρες της Λευτεριάς κι Ανεξαρτησίας.
Ντούμα, Ιντλίμπ, Ράκα, Αφρίν, Γκολάν... παίρνουν τη σειρά τους. Η δύση οφείλει να προετοιμάσει τη διεθνή κοινή γνώμη γι' αυτό που θα επακολουθήσει. Έτσι έχουμε και την είσοδο του αντιιμπεριαλιστή Macron για να εκφράσει τη διεθνιστική του αλληλεγγύη προς το YPG και τους φονιάδες τρομοκράτες του FSA. Κι όταν έχεις μαχητές που πολεμούν 7 ολόκληρα χρόνια την την παγκόσμια τρομοκρατία, διαθέτεις σήμερα τον καλύτερο, αξιόμαχο, δοκιμασμένο, ετοιμοπόλεμο κι έμπειρο στρατό του πλανήτη. Μαζί με τη δεδομένη υπεροπλία της Ρωσίας που αναγκάζει τον Τραμπ να δηλώσει της αποχώρηση των ΗΠΑ από τη Συρία, αφήνοντας τη "διευθέτηση" στους Ευρωπαίους και το ΝΑΤΟ.
Για την ιστορία... Φαντάζει άλλωστε τραγικωμικό μιας κι έχουμε επανάληψη σεναρίων, να θέλει η ηγεσία του YPG, ο Μακρόν κι οι ΗΠΑ ένα ακόμη "Κουρδιστάν" και στη Ράκα.  Στην Καλλινίκη, την πανέμορφη, νύφη του Ευφράτη... που για την ομορφιά τους επέλεξαν οι Μακεδόνες κι ειδικότερα ο Μακεδόνας βασιλιάς του ελληνιστικού βασιλείου των Σελευκιδών, ο Σέλευκος Β' Καλλίνικος. Βασιλιάς της Συρίας (246 – 226), πρωτότοκος γιος του Αντιόχου και της Λαοδίκης (σημερινή Λατάκια), που η προσωνυμία σημαίνει «όμορφος νικητής» ή «αυτός που πετυχαίνει όμορφες νίκες»! Βέβαια όπου μεταφέρονται ή σταθμεύουν οι Τσέτες (Κούρδοι) στήνουν αγάλματα, όπως κι οι Σκοπιανοί, διεκδικώντας ιστορία. Ευτυχώς για τη Συρία που οι Κούρδοι δεν διαθέτουν εθνική συνείδηση, παράδοση και γραφή, γιατί θα μπορούσαν να διεκδικήσουν και τον Αλέξανδρο ως Κούρδο, λόγω της κατοχής στη Ράκα.
Θα μπορούσε να πει κάποιος...
Τι μας κόφτουν όλα αυτά;
Είναι κοντά μας η Συρία;
Δεν μας ενδιαφέρει ο πολιτικός ρεαλισμός (Realpolitik τον ονομάζουν οι νεοσυντηρητικοί -neocons), τα συμφέροντά μας, την ασφάλεια μας στη μεγάλη δημοκρατική ευρωπαϊκή οικογένεια;
Θα μείνουμε προσκολλημένοι στις ιδεοληψίες του Ανδρέα Παπανδρέου με την κρίση του Μάρτη '87 και το "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας!";
«Inimicus mei inimici meus amicus»... ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου.
Μια απλοϊκή απάντηση στα παραπάνω θα μπορούσε να είναι: «Να θυμάσαι, ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο»...
"Όταν το δάκτυλο δείχνει το φεγγάρι, ο ηλίθιος κοιτάζει το δάκτυλο..."!
Όμως... μια "νέα Μέση Ανατολή" θα σήμαινε νέο διεθνές δίκαιο και δικαίωση του Ερντογάν για αναθεώρηση της Λωζάνης, οριστική διζωνική-διχοτόμηση στην Κύπρο μας, μια "Μακεδονία" στα βόρεια σύνορά μας με "δίκαιη" απαίτηση να βγει στο Θερμαϊκό, μια Αλβανία που συναλλάσσεται τους Τσάμηδες της και... το Αιγαίο μας θάλασσα "συνεργασίας" (με ποιους;), ως είθισται πλέον να το χαρακτηρίζουν οι "αντιεθνικιστές" μας...
Το βίντεο από την επίθεση της της "Συριακής Λαϊκής Αντίστασης", στην αμερικανοκουρδική βάση στη Ράκκα:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση