GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί πενθεί η Ελλάδα κι η δύση, με την απελευθέρωση της Παλμύρας;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της...
UNESCO, η
Παλμύρα (Φοινικόπολις, η πόλις των Φοινίκων) απελευθερώθηκε από την κατοχή του λεγόμενου "ισλαμικού κράτους".
Ο Αραβικός στρατός της Συρίας, τρείς μήνες μετά την ανακατάληψη της αρχαίας πόλης από τους τζιχαντιστές, εισήλθε στην πόλη και έθεσε σε ασφάλεια όλα τα μνημεία που έχουν διασωθεί από τη βάρβαρη οργή της Isis, τρέποντας σε φυγή όσους μπόρεσαν να διαφύγουν.
Μια αστραπιαία επιχείρηση και για πρώτη φορά οι Σύροι αλεξιπτωτιστές που διέρρηξαν τις γραμμές των μισθοφόρων του χαλιφάτου, απελευθέρωσαν την Παλμύρα.
Η απελευθέρωση ενός τέτοιου μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, θα ανάμενε σχετικές ανακοινώσεις -αν όχι πανηγυρισμούς- τουλάχιστον των υπουργείων Πολιτισμού της δύσης και φυσικά πολιτικών κομμάτων και κινημάτων, για την επιτυχία ενός λαού που δέχεται ανηλεή και χυδαία ιμπεριαλιστική επίθεση εδώ και έξι ολόκληρα χρόνια.
Η απελευθέρωση κι όχι ανακατάληψη της Παλμύρας, έφερε θλίψη και πένθος στη δύση και ειδικότερα στην Ελλάδα.
Μαζί με τη δεξιά, πενθεί κι η Ελληνόφοβη "αριστερά"... την απελευθέρωση της Παλμύρας.
Η κόκκινη σημαία στην απελευθέρωση της Παλμύρας
Η κόκκινη σημαία πάνω στο Ράιχσταϊν, συνάντησε την "επανάληψη" της στην Παλμύρα κι αυτό πονάει πολύ τους πλασιέ εμπόρων όπλων του 4ου Ράιχ της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας".
Το 3ο Τάγμα Εθελοντών του Αραβικού στρατού της Συρίας, φωτογραφίζεται με την κομμουνιστική σημαία θέλοντας να στείλει ένα σαφές μήνυμα, αλλά και να συνδέσει την απελευθέρωση της Παλμύρας με την κόκκινη σημαία πάνω στο Ράιχσταγκ.
Ο κομαντάντε του 3ου Τάγματος Εθελοντών, εξήγησε και διηγήθηκε την ιστορία της κόκκινης σημαίας στην Παλμύρα:
«Αυτή η σημαία, στη διάρκεια της επιχείρησης απελευθέρωσης της Παλμύρας, την μετέφερε ένας κληρωτός Σύρος στρατιώτης, που έπεσε κι έγινε μάρτυρας της απελευθέρωσης. Αυτή η ιστορία κρύβεται πίσω από αυτή τη σημαία. Εμείς θελήσαμε να τιμήσουμε αυτό το γεγονός, για να μείνει στην ιστορία και για να εκφράσουμε την ενότητα των ελεύθερων ανθρώπων στον αγώνα και τη σύγκρουση εναντίον της τρομοκρατίας, που σήμερα αντιπροσωπεύει τη συνέχεια του φασισμού και του ναζισμού, αλλά κι όλων των μη ανθρωπιστικών κινημάτων που στη διάρκεια της ιστορίας δοκίμασαν να καταστρέψουν τον πολιτισμό και να εξαφανίσουν την ανθρωπότητα. Έτσι, αυτή η σημαία είναι ένα σύμβολο της προσπάθειας και του αγώνα εναντίον της τρομοκρατίας, είναι ένα σύμβολο της ενότητας του Συριακού αίματος.»
Έχουμε ήδη επισημάνει πως Η δύση αγνόησε πως ο λαός της Συρίας διέπεται από "Εθνο"-Μπολσεβικισμό... κι ήρθε η ήττα!
Δεν ήταν αναμενόμενη μια κυβερνητική ανακοίνωση που να χαιρετίζει την απελευθέρωση της Παλμύρας, με δεδομένη την υποστήριξη που έδωσαν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις των τελευταίων έξι χρόνων στην ανατροπή του Άσαντ, του εκλεγμένου και νόμιμου ηγέτη της Συρίας.
Θα ήταν ουτοπία να αναμένεις να είναι η κυρία Λυδία Κονιόρδου, μια Μελίνα... Αλλά, στυγνά υπηρεσιακά το υπουργείο πολιτισμού όφειλε μια σχετική, έστω λιτή ανακοίνωση, που άλλωστε είχε εκδόσει με την πρώτη απελευθέρωση αυτού του μνημείου παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Δεν ήταν αναμενόμενη μια ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, που στήριξε όσο κανένα άλλο πολιτικό κόμμα στην πατρίδα μας της "αραβική άνοιξη made in USA"...
Δεν ήταν αναμενόμενη μια ανακοίνωση της ΛαΕ, αφού τα σημερινά της στελέχη βάσισαν τα πάντα στην "αραβική άνοιξη made in USA" και πρωτοστάτησαν στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, δεν χάνουν ευκαιρία να πρωτοστατούν ακόμη και τώρα στην απάτη του "προσφυγικού" και στο "αιμοσταγές καθεστώς Άσαντ", με πρώτο τον κύριο Κούρκουλα κι άλλους...
Δεν ήταν αναμενόμενη μια ανακοίνωση των εξωκοινοβουλευτικών κομμάτων και κινημάτων της "κοινωνίας των πολιτών"-Σόρος, των επαγγελματιών "αντιρατσιστών" και "φιλάνθρωπων", αφού αποτελούν την κινητήρια δύναμη ξεπλύματος των ΜΚΟ της απάτης και ρεμούλας.
Φυσικά, δεν ήταν αναμενόμενη μια ανακοίνωση από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μιας κι αυτοί μαζί με την ΔΗΜΑΡ, προχώρησαν στη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία και απέλασαν ως ανεπιθύμητη την πρέσβειρα της Συρίας από την Ελλάδα.
Εκείνο που δεν ήταν αναμενόμενο, ήταν η σιωπή του ΚΚΕ. Ούτε ένα λιγόλογο σχόλιο του Γραφείου Τύπου του κόμματος για την υποστήριξη του αδελφού Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας. Λες κι η απελευθέρωση της Παλμύρας χθες, του Χαλεπιού προχθές, κι αύριο της Ράκκα και κάθε εκατοστού Συριακής γης, δεν τους απασχολεί, όπως το αδελφό τους Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας.
Αρκεί μια ματιά στις θέσεις του αδελφού Κ.Κ. Σύριας, που συμμετέχει στην κυβερνητική συμμαχία, για να πάρεις θέση:
«Με τη σημαία του Κομμουνιστικού Κόμματος Συρίας, αγώνας με τις Συριακές λαϊκές δυνάμεις εναντίον των σχεδίων του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού, που έχουν στο πλευρό τους την αραβική αντίδραση, που προσπαθούν να υποδουλώσουν την πατρίδα μας και να την θέσουν υπό ιμπεριαλιστική, σιωνιστική και αντιδραστική κατοχή. Θέλουν να καταρρεύσει η Αντίσταση της Συρίας. Είμαστε σίγουροι πως η νίκη θα είναι του λαού και η Συρία δεν θα γονατίσει...»
Ακόμη και το λεγόμενο "ρεφορμιστικό" Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας, έχει τις ίδιες απόψεις: Το Κομμουνιστικό Κόμμα Συρίας ΄χαστουκίζει΄ την ιμπεριαλιστική "αριστερά" και τη δημοσιογραφική αλητεία!


"Όποιος νιώθει κι ασπάζεται τα ιδανικά των μαρξιστών-λενινιστών, οφείλει να κάνει δικό του τον αγώνα του Συριακού λαού και του προέδρου Bashar Al Assad...
Όποιος σήμερα στρέφει αλλού το πρόσωπό του, θα κριθεί από την ιστορία".

Στην ευρωπαϊκή αριστερά τα Κομμουνιστικά Κόμματα (δεν συμπεριλαμβάνουμε στην ευρωπαϊκή αριστερά, τα κόμματα της δήθεν "αριστερής" ευρωομάδας που έχει υποταχθεί πλήρως στην παγκοσμιοποίηση), έχουν προτάξει τον αγώνα του Συριακού λαού. Στην Ελλάδα τι συμβαίνει;
Η ενότητα του λαού της Συρίας είναι αδιάρηκτη!
Στη Συριακή αιματοβαμένη γη υπερασπίζονται πατρίδα, φυλάνε χαρακώματα πολιτισμού κι ανθρωπισμού! 
Εκεί πολεμούν οι Παλαιστινιακές Ταξιαρχίες... Γνωρίζουν πως η Συρία είναι η μοναδική αραβική χώρα που τους προσφέρει ίσα δικαιώματα προσφύγων και δεν έχει εγκαταλείψει ΠΟΤΕ την Παλαιστινιακή υπόθεση... Τα παιδιά της Παλαιστίνης στη Συρία δεν κραυγάζουν "Αλλάχ Ακμπαρ", δεν θέλουν να αποκεφαλίσουν θρησκευτικές μειονότητες. Η "πολιτισμένη" δύση του έχει βαπτίσει "εγκληματίες", αλλά η Ιστορία τους έχει κατγράψει Ήρωες και Πατριώτες!
Εκεί πολεμούν οι Ελληνορθόδοξοι... μαζί με του Μουσουλμάνους μαχητές της Χεζμπολάχ... Γνωρίζουν πως Ο "αιμοσταγής δικτάτορας" τίμησε τη γέννηση του Θεανθρώπου, στα Ελληνορθόδοξα Μοναστήρια...
Εκεί αγωνίζονται για την πατρίδα: Άγιος Γεώργιος Δαμασκού... Γι' αυτό ηττήθηκαν Ε.Ε. & ΗΠΑ στη Συρία!

Σήμερα η Παλμύρα είναι εκ νέου ελεύθερη κι η Ζηνοβία ξανακάθισε στο θρόνο της.
Η Ελλάδα έθεσε μία ακόμη μαύρη σελίδα ατιμίας και προδοσίας, συνεχίζοντας και σήμερα το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας. Ειδικότερα σήμερα, το Μάρτη του 2017, με τις προκλήσεις του φασίστα Ερντογάν, "ξεχνώντας" τον Μάρτη του 1987 : Hafez Al Assad: "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας"!

Λαοί χωρίς μνήμη δεν έχουν μέλλον. Κι ευτυχώς, η μνημονιακή "αμνησία" δεν έχει καταλάβει το λαό, αλλά το πολιτικό προσωπικό που υπηρετεί τις επιταγές του 4ου Ράιχ!
"Η Παλμύρα είναι ελεύθερη, όμως δεν ανήκει πλέον σε όλους... Δεν ανήκει στην... 'παγκόσμια' πολιτιστική κληρονομιά...
Ανήκει στο λαό της Συρίας κι όσους αντιστάθηκαν
στην εξαετή ιμπεριαλιστική επίθεση"
- Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...

Σχετικά για την σήμερα... Λεύτερη Παλμύρα της Ζηνοβία και των Σελευκιδών:

Σχετικά ενημερωτικά:

Η εκλογική δύναμη των κομμάτων της Συρίας και η σύνθεση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού:
Συνασπισμός National Progressive Front 168 έδρες (κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων)
- Arab Socialist Ba'ath Party 134 έδρες
Socialist Unionists 18 έδρες
- Communist Party of Syria (Wissal Farha Bakdash faction -το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΚΚΕ) 8 έδρες
- Communist Party of Syria (Yusuf Faisal faction -Κομμουνιστικό κόμμα από διάσπαση) 3 έδρες
- National Vow Movement 3 έδρες
- Arab Socialist Union 2 έδρες

Συνασπισμός Popular Front for Change and Liberation 5 έδρες (δεξιά αντιπολίτευση)
- Syrian Social Nationalist Party 4 έδρες
- People's Will Party 1 έδρα

Ανεξάρτητοι βουλευτές 77 (
Αρμένιοι, Κούρδοι, μειονότητες θρησκευτικές κ.α.)
Σύνολο εδρών Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής) της Συρίας: 250

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση