GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ότι κρύβουν τα ΜΜΕ: Η Χριστιανική πόλη Σαντάντ κι η Χεζμπολάχ...

Μουσουλμάνος Μαχητής της Χεζμπολάχ προστατεύει την εικόνα της Παναγιάς... Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Μαίνεται ο πόλεμος των...

Μουσουλμάνος Μαχητής της Χεζμπολάχ προστατεύει την εικόνα της Παναγιάς...
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Μαίνεται ο πόλεμος των...
ΜΜΕ που συντονισμένα και με πάθος προσπαθούν να δώσουν ανθρώπινα χαρακτηριστικά στους φονιάδες μισθοφόρους στη Συρία (Ο μικρός Αϋλάν... ο μικρός Ομράν... τώρα και η βαλίτσα!), μετά τις σαρωτικές νίκες της Συρίας και του άξονα της Αντίστασης.
Όμως η πραγματικότητα, η αλήθεια είναι σκληρή κι αμείλικτη. Μια αλήθεια που ποτέ δεν έδωσε κανένα ΜΜΕ, κανένας δημοσιογράφος.
Στο δρόμο προς την Παλμύρα, στη Συριακή έρημο βρίσκεται η Σαντάντ (Sadad) μια κωμόπολη περίπου 4.000 κατοίκων, γνωστή ως Χριστιανική πόλη μιας κι η πλειοψηφία των κατοίκων της είναι Χριστιανοί,που περιγράφεται στην Παλαιά Διαθήκη ως "η γη της Καναάν".
Πόλη σύμβολο και γνωστή στη Συριακή κρίση για τη μεγάλη σφαγή 70 μικρών παιδιών και γυναικών το 2013.
Η μάχη της Σαντάντ... 21 - 28 Οκτώβρη 2013... επτά ημέρες διήρκησαν οι μάχες και η κατοχή της Σαντάντ από τις κοινές δυνάμεις τις "αραβικής άνοιξης made in USA" (Al-Nusra Front, Islamic State of Iraq and the Levant, Free Syrian Army), μέχρι την απελευθέρωσή της.
Από αιώνες η περιοχή είναι γεμάτη μοναστήρια με πασίγνωστο το "Μοναστήρι Αγίου Μωυσή του Αιθίοπα".
Η Μονή του Αγίου Μωυσή έχει προσελκύσει την προσοχή όλων των ιστορικών τέχνης για τις πανέμορφες τοιχογραφίες του ναού της, που ορισμένες χρονολογούνται από τον 11ο αιώνα.
Αυτές οι υπέροχες κι ανεκτίμητες τοιχογραφίες που είναι η περηφάνια του μοναστηριού έχουν αποκατασταθεί από το Κεντρικό Ινστιτούτο Αποκατάστασης Αρχαιοτήτων στη Ρώμη.
Ακόμη και σήμερα μετά από 7 χρόνια συγκρούσεων το Μοναστήρι του Αγίου Μωυσή παραμένει ένα από τα κορυφαία αξιοθέατα της Συρίας με χιλιάδες ανθρώπους από όλο τον κόσμο να το επισκέπτονται και κυρίως Ρώσους Χριστιανούς. Το μοναστήρι δέχεται τόσους πολλούς επισκέπτες, που ένα νέο μοναστήρι είναι υπό κατασκευή στο φαράγγι, στην άλλη πλευρά του ποταμού. Οι επισκέπτες που είναι πάντα ευπρόσδεκτοι, είναι δυνατό να διανυκτερεύσουν, ή ακόμη και να μείνουν περισσότερο. Η βασική στέγαση και τα απλά γεύματα είναι δωρεάν, αλλά οι επισκέπτες πρέπει να συμμετέχουν, να βοηθούν στις εργασίες και στη ζωή της κοινότητας, όπως να βοηθήσουν με το μαγείρεμα και τακτοποίηση των χώρων.
Η Χριστιανική πόλη Σαντάντ βίωσε το μένος των "εκδημοκρατιστών" του "αιμοσταγούς καθεστώτος Άσαντ", κήδευσε νεκρούς, θρήνησε μικρά παιδάκια κι αντιστάθηκε.
Στη Σαντάντ οι μανάδες έκλαψαν τα παιδάκια τους.

Αυτές οι γυναίκες υπερασπίστηκαν με τα όπλα τις οικογένειές τους, τα σπίτια τους, τη γη τους, την Πατρίδα.
Όμως δεν "απασχόλησαν" τη διεθνή κοινή γνώμη μιας κι η δημοσιογραφική πορνεία έχει άλλες προτεραιότητες.
Στις εκκλησιές οι Χριστιανές γυναίκες παίρνουν τα μαθήματα εκπαίδευσης στα όπλα... για να υπερασπιστούν την πατρίδα και να μην γίνουν πρόσφυγες.
Για αυτές τις γυναίκες δεν μίλησε ποτέ κανένα ΜΜΕ, κανένας δημοσιογράφος. Δεν έγιναν εξώφυλλα στα κοσμοπολίτικα περιοδικά που κοσμούν τα σαλόνια της μπουρζουαζίας στην "πολιτισμένη" δύση, όπως ο μύθος με τις "αντάρτισσες των Κούρδων".
Ο Μύθος που κατασκεύασαν οι σιωνιστές για τους Κούρδους: 69ο Φεστιβάλ των Καννών, Μάης 2016, το πιο διάσημο διεθνές κινηματογραφικό γεγονός, η κορυφή της 7ης Τέχνης, ο γνωστός "πατέρας" της "αραβικής άνοιξης made in USA", ο σιωνιστής Bernard-Henri Lévy πρωταγωνίστησε με την ταινία προπαγάνδας των Κουρδικών αγώνων, των ηρωϊκών "Πεσμεργκά" (αυτοί που αντιμετωπίζουν το θάνατο)... (πηγή: "Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!)
Έτσι το 2015 όταν το "ισλαμικό κράτος" (ISIS) προσπαθεί με επιθέσεις να καταλάβει εκ νέου τη Σαντάντ, οργανώνεται η Αντίσταση. Με φορτηγά που το φορτίο τους είναι εκρηκτικά οι "εξεγερμένοι" κατορθώνουν να δημιουργήσουν ένα άνοιγμα-δίοδο στο μέτωπο της άμυνας στην πόλη.
Μόλις η είδηση φθάνει στη Δαμασκό, οι Μουσουλμάνοι Μαχητές της Χεζμπολάχ αρπάζουν τα Καλάσνικοφ, φθάνουν στη Χριστιανική Σαντάντ και σε λίγες ημέρες απωθούν τους τρομοκράτες. Η πόλη δεν βίωσε νέα σφαγή.
Το σημερινό ρεπορτάζ του ελεύθερου δημοσιογράφου (χωρίς εισαγωγικά) Sebastiano Caputo από τη Σαντάντ και η συνομιλία του με τον ιερέα Μιχαήλ, τα λέει όλα, αλλά δεν θα δει την ανάλογη προβολή από κανένα ΜΜΕ, από "αριστερούς" και δεξιούς "δημοσιογράφους". Αυτοί έχουν καθήκον να υπερασπιστούν τους "πολιορκημένους" δολοφόνους στη Γκούτα και να μιλήσουν για το παιδί με τη βαλίτσα.
Γράφει ο Sebastiano Caputo:
«Ο πατήρ Μιχαήλ δεν εγκατέλειψε ποτέ τη Σαντάντ. Το 2013 συνελήφθη ως όμηρος και δύο χρόνια μετά έπεισε τους συμπολίτες του να μην φύγουν, να μην το βάλουν στα πόδια. Να τι θυμάται περισσότερο από εκείνες τις ημέρες ο πατήρ Μιχαήλ...».
Πατήρ Μιχαήλ: «Δεν είχαμε ποτέ γνωρίσει ή πάρε δώσε με τους Σιίτες της Χεζμπολάχ, ήταν η πρώτη μας φορά [όταν πήγαν να υπερασπιστούν την πόλη].
Μας είπαν να μην φοβόμαστε και μου ζήτησαν να τους ευλογώ πριν πάνε στις μάχες.
Όταν παρέμειναν εδώ για το φόβο αντεπιθέσεων, τους θέσαμε στη διάθεσή τους ένα ολόκληρο δημόσιο για να κοιμούνται. Αρνήθηκαν.
Αυτοί ήθελαν να κοιμούνται στα σπίτια των Χριστιανών ώστε να νοιώθουν ασφαλείς οι χριστιανοί πολίτες.
Έγιναν ισότιμα μέλη της κοινότητάς μας. Έθεσαν τα πάντα κάτω από ασφάλεια και όταν έπαψε ο κίνδυνος κι αποχώρησαν, έφυγαν χωρίς να ζητήσουν τίποτα».
Σήμερα, όπως με ενημερώνει ο φίλος Αντώνης Ανδρουλιδάκης, αρθρογραφεί στην καλή εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράςια την ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ της Αφρίν...
δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε την έμπρακτη συνεισφορά της Ροζάβα στην μακρά πορεία χειραφέτησης των γυναικών, στον αγώνα ενάντια στην πατριαρχία, στην πολυφυλετική συνύπαρξη και τον διεθνισμό, στην προσπάθεια για την υλοποίηση των προταγμάτων της κοινωνικής οικολογίας, της άμεσης δημοκρατίας, του αντικρατικού φεντεραλισμού, καθώς και στην ανανέωση της σύγχρονης επαναστατικής απελευθερωτικής προοπτικής".
Άραγε γνωρίζει πως η "έμπρακτη συνεισφορά της Ροζάβα στην μακρά πορεία χειραφέτησης των γυναικών" είναι έργο δια "χειρός" του σιωνιστή Bernard-Henri Lévy;
Αμφιβάλω γιατί δεν είναι διαδεδομένο... και πιστεύω πως θα αναζητήσει τα σχετικά για προβληματισμό.
Ο αρχιτέκτονας της "αραβικής άνοιξης", ο σιωνιστής Bernard-Henri Lévy βρισκόταν συνεχώς κι αδιάκοπα δίπλα στους Κούρδους "μαχητές".

Αντώνη, θα ήταν επίσης χρήσιμο να γνωρίζουμε πως αντιμετωπίζουν οι Κούρδοι "στην ανανέωση της σύγχρονης επαναστατικής απελευθερωτικής προοπτικής", όπως γράφεις, το ότι τους εκπαίδευσαν κι εξόπλισαν μαζί με τους φονιάδες του "ελεύθερου συριακού στρατού" (τώρα αυτοί οι πρώην σύμμαχοι σφάζουν Κούρδους) αμερικανοί και ισραηλινοί στρατιωτικοί σύμβουλοι. Όπως επίσης γιατί φιλοξενούν σε εδάφη της Συρίας που κατέχουν με τη βία 20 αμερικάνικες βάσεις και τι συνέβη ώστε οι φίλοι τους αμερικανοί να μην τους βοηθούν απέναντι στον φασίστα Ερντογάν. Μέχρι τον Ιούλη του 2017 η συνεργασία των σημερινών αντιπάλων -οι Κούρδοι των "Μονάδων Προστασίας του Λαού" (YPG) μαζί με τον FSA ("ελεύθερος συριακός στρατός", όπως έχουν βαπτίσει τους μισθοφόρους φονιάδες της δύσης τα ΜΜΕ)- ήταν άριστη. Τι μπορεί να συνέβη; ("Νέα Μέση Ανατολή"... με εργαλείο τους Κούρδους!)
Αναμένουμε με πραγματικό ενδιαφέρον.
«Όλβιος όστις ιστορίης έσχεν μάθησιν»
Ευριπίδης, 480 - 406 π.Χ.
(Τυχερός αυτός που διδάχτηκε ιστορία)
Ως τότε κι επειδή δεν μας αρέσει να είμαστε "και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ", θα μείνουμε στη σκέψη αυτού που "πλήρωσε", του μεγάλου Εμίρ Κουστουρίτσα: 
"Για να προωθήσουν μπροστά τις ιδέες ενός διαφορετικού κόσμου έξω από δεσμεύσεις;
Έμειναν λίγοι...
Νεκρός ο Τσάβες...
Νεκρός ο Καντάφι...
Νεκρός ο Φιδέλ...
Κι η οργή τους θα ξεσπάσει εναντίον του Άσαντ και του Μαδούρο. Και γι' αυτό [τις ιδέες μου] έπαιξα τις Κάννες".
Εδώ βρίσκει απάντηση το ερώτημα: Γιατί Κούρδοι της Συρίας πολεμούν εναντίον του προέδρου Άσαντ;

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση