GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Tρεις Πατριάρχες της Συρίας, χαστουκίζουν την υποκρισία της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ Τρεις φωτισμένοι ιεράρχες παραδίδουν μαθήματα πολιτισμού και...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/

Τρεις φωτισμένοι ιεράρχες παραδίδουν μαθήματα πολιτισμού και...
δημοκρατίας στους νέο-αποικιοκράτες της δύσης. Με μια έκκληση, σε γλώσσα απλή και κατανοητή, λένε τα πάντα με λόγια που αγγίζουν την καρδιά του κάθε πολίτη αυτού του κόσμου. Λένε, όσα θα έπρεπε να λένε και να πράττουν οι πολιτικοί.

Αποκαλύπτουν την πολιτική σκοπιμότητα της δήθεν "μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας", της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...

Ταυτόχρονα δείχνουν με την έκκληση άρσης του δολοφονικού εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, την "φτώχεια" κι υποτέλεια των δικών μας θρησκευτικών ταγών (Βαρθολομαίος, Ιερώνυμος), που για πέντε ολόκληρα χρόνια επίθεσης και σφαγών του λαού της Συρίας (με περισσότερους από 2.000.000 εκατομμύρια Ελληνορθόδοξων), όχι μόνον δεν πρόσφεραν κάποια βοήθεια, αλλά δεν τόλμησαν να κάνουν μια έστω υποκριτική δήλωση συμπάθειας και συμπαράστασης.

Ξεσκεπάζουν τη μεγάλη μπίζνα "προσφυγικό-μεταναστευτικό" (Μια επιχείρηση εμπορίου ανθρώπινης σάρκας... με κέρδη δισεκατομμυρίων!) και παραδίδουν στους λαούς και τους πολίτες, ιεράρχες και πολιτικούς που κάνουν "δουλειές" με τους "πρόσφυγες": Χόρχε Μπεργκόλιο (πάπας Φραγκίσκος): "Οι μετανάστες είναι ένας πλούτος"
και η "νομιμοποίηση" των ζτιχαντιστών φονιάδων: Νομιμοποιούν τα σύμβολα των δολοφόνων τζιχαντιστών... χωρίς ντροπή!

Και η σημαία των δολοφόνων του Συριακού λαού, σε απευθείας μετάδοση σ' ολόκληρο τον κόσμο, να ευλογείται από τον συνεργάτη της αιμοσταγούς αμερικανοκίνητης χούντας του Βιντέλα, τον Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο (Ποιος είναι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, σήμερα πάπας Φραγκίσκος; Οι Μανάδες των δολοφονημένων στην Αργεντινή, μας το θυμίζουν!
Τώρα μπορούμε να διαπιστώσουμε ξεκάθαρα και τη στάση όλων των κυβερνήσεων, των τελευταίων πέντε χρόνων (Ο Π. Παυλόπουλος ζει στην Ελλάδα ή στο Βερολίνο;).
Μια σελίδα της σύγχρονης ιστορίας μας που είναι μαύρη και σκοτεινή, η Ελλάδα που "ξέχασε": "Τούρκος στρατιώτης σε ελληνικό έδαφος, σημαίνει επίθεση εναντίον της Συρίας!

Στη σημερινή Ελλάδα, τα ΜΜΕ συνεχίζουν να μας ταΐζουν Ομράν: Από τον μικρό Αϋλάν... στον μικρό Ομράν... η αλήθεια!

Η ΕΚΚΛΗΣΗ των τριών Πατριαρχών:

"Σταματήστε το εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας! Άρση διεθνών κυρώσεων εναντίον της Συρίας!
Από την έναρξη της κρίσης στη Συρία, το 2011, οι συνέπειες οικονομικών κυρώσεων πλήττουν την καθημερινή ζωή των Σύρων πολιτών. Αυτό αποτελεί ένα τεράστιο βάρος, που αυξάνει το μαρτύριο του Συριακού λαού. Αυτές οι κυρώσει, που μεταφράζονται σε πιέσεις προσωπικές, θεσμικές, εταιρικές και συνεπώς πλήττουν όλο το λαό.
Η απαγόρευση επενδύσεων κι η απαγόρευση των διεθνών πτήσεων από και προς τη Συρία, όπως κι οι μειώσεις των εισαγωγών, μαζί με την τοποθέτηση εταιριών της Συρίας στη μαύρη λίστα του διεθνούς εμπορίου, θεωρούνται οικονομικά μέτρα που στοχεύουν την απομόνωση της Συρίας από τη διεθνή κοινότητα.
Τέλος, η διακοπή διπλωματικών σχέσεων με τη Συρία, πολλών δυτικών χωρών κι η απόσυρση του διπλωματικού προσωπικού από αυτές τις χώρες, περιορίζουν τις διπλωματικές σχέσεις της Συρίας με ξένες χώρες.
Επίσης, η απαγόρευση διεθνών τραπεζικών συναλλαγών της Συρίας, προκαλεί σοβαρά προβλήματα στους πολίτες: φτώχεια, κλοπή του καθημερινού ψωμιού και ντροπή για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
Ως αποτέλεσμα, έχουμε την αναγκαιότητα ανόδου των τιμών, λόγω της μείωσης της αξίας του νομίσματος και την άμεση αντανάκλαση στην αξία αγοράς. Αυτό είχε μεγάλες συνέπειες στην κοινωνία της χώρας και τα μέλη της. Επηρέασε όλες τις όψεις της καθημερινής ζωής και έφερε νέα κοινωνικά προβλήματα.
Οι κύριοι σκοποί του εμπάργκο είναι πολιτικοί, έθιξαν τη ζωή όλου του λαού της Συρίας κι ιδιαίτερα κτύπησαν τους φτωχούς και την εργασία, των οποίων η ικανότητα να καλύψουν τις καθημερινές ανάγκες τους, όπως τροφή, φάρμακα, έχει μεγάλη απήχηση.
Παρά τις λύσεις που έθεσε ο λαός για την κρίση, η κοινωνική κατάσταση χειροτερεύει, η φτώχεια κι ο πόνος του λαού της Συρίας είναι σε σταθερή άνοδο.
Εμείς, οι τρεις Πατριάρχες με έδρα τη Δαμασκό -όπου ζούμε καθημερινά τον πόνο του λαού της Συρίας, όλων των θρησκειών και μειονοτήτων- υψώνουμε τις δικές μας φωνές με ανθρωπιστική έκκληση, ζητώντας την άρση των οικονομικών κυρώσεων εναντίον του λαού της Συρίας. Ο λαός της Συρίας παραμένει προσκολλημένος την πατρίδα του και στον πολιτισμό του, που έχει χιλιετή παράδοση.
Η δική μας έκκληση είναι μια πρόσκληση, ώστε να παρθούν γενναίες αποφάσεις, με σοφία κι υπευθυνότητα, σε μια διάσταση ανθρωπιστική και βασιζόμενη στη Χάρτα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κι όλων των διεθνών συμβάσεων, κυρίως για να αρθούν οι οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Συρίας. Μ' αυτή την έκκληση απαντούμε στις ελπίδες των πολιτών που προσπαθούν να καλυτερεύσουν τις συνθήκες της ζωής τους.
Έτσι, ο λαός της Συρίας θα ισχυροποιήσει τη θέλησή του να μείνει ριζωμένος στη γη των προγόνων του και θα ενισχύσει την αρμονία μεταξύ όλων των πολιτών. Ταυτοχρόνως θα μειώσει την εκμετάλλευση της εξαθλίωσης των πολιτών, από τις οργανώσεις εκείνες που δεν θέλουν το κοινό καλό της Συρίας. Επίσης θα βοηθήσει το δικό μας εκκλησιαστικό έργο και τις ανθρωπιστικές οργανώσεις για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια, φάρμακα και ιατρικά εργαλεία, που έχει ανάγκη η Συρία.
Η έκκληση μας ανταποκρίνεται και στη θέληση ορισμένων χωρών και οργανώσεων για να βοηθήσουν το λαό της Συρίας, που υποφέρει από την κρίση. Θα είναι συνεισφορά στην ελάφρυνση του πόνου και την αντιμετώπιση των συνεπειών της.
Ελπίζουμε ότι η διεθνής κοινότητα θα ανταποκριθεί σ' αυτή την ανθρωπιστική έκκληση του λαού της Συρίας.

Να δοθεί τέλος στην πολιορκία του λαού της Συρίας!

Άρση του εμπάργκο εναντίον της Συρίας, ώστε να επιτραπεί στο λαό να ζήσει με αξιοπρέπεια, που αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα όλων των λαών του κόσμου
Δαμασκός, 23 Αυγούστου 2016
Ελληνορθόδοξος Πατριάρχης Ιωάννης
Μελχίτης Ελληνοκαθολικός Πατριάρχης Γρηγόριος

Πατριάρχης Σύρων Ορθοδόξων Ignazio Aphrem

Πατριαρχείο Αντιοχείας (Δαμασκός - Συρία): "Έχει μεγάλη Τιμή αυτή η Σημαία για τη Σοσιαλιστική Αραβική Δημοκρατία της Συρίας"!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση