GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί Κούρδοι της Συρίας πολεμούν εναντίον του προέδρου Άσαντ;

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας http://nikosklitsikas.gr/ « Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
http://nikosklitsikas.gr/
«Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του...
ευεργετηθέντος αχαρίστου»...
Οι Κούρδοι πεσμεργκά. υπάλληλοι της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ, επιχείρησαν επιθέσεις στην Αλ Χασακά εναντίον των δυνάμεων της Συρίας και της Χεζμπολά, που δίνουν τη μάχη για την απελευθέρωση της Συρίας από το "ισλαμικό κράτος".
Οι Κούρδοι της οργάνωσης YPG, ένοπλο τμήμα του κουρδικού Συριακού κόμματος PYD, ονειρευόμενοι ένα δεύτερο ισραηλινό Κουρδιστάν, εξέδωσαν ανακοινωθέν στην Αλ Χασακά, με το οποίο ανακοίνωνε κι απειλούσε τις δυνάμεις της Συρίας, αλλά και τις συμμαχικές δυνάμεις (Χεζμπολά και Ρωσικές δυνάμεις), πως «θα χτυπηθούν από δυνάμεις του YPG, ελεύθερους σκοπευτές και τα όπλα μας...».
Πως και γιατί, αυτή την κρίσιμη περίοδο της μάχης εναντίον των αποκεφαλιστών τζιχαντιστών, αυτή η κουρδική οργάνωση εναντίον των δυνάμεων της χώρας που τους φιλοξενεί;
- Η αποσταθεροποίηση στην Τουρκία, κύριος προμηθευτής οπλισμού των τζιχαντσιτών, αλλά και η κύρια είσοδος των 360.000 "ισλαμιστών"-μισθοφόρων, από 85 χώρες του κόσμου (σύμφωνα με το Γερμανικό Ίδρυμα Στρατηγικών Μελετών "Firil" - Center for German Studies "Firil", Berlin. Germany), που μετά από 5 χρόνια δεν κατόρθωσαν να διατηρήσουν ζωντανό την απίτηση της δύσης:  "Assad must go!"... τέλος!
- Η νικηφόρα πορεία του Αραβικού στρατού της Συρίας και των συμμάχων του (Χεζμπολά, Ρωσία...), που δεν επιτρέπει πλέον να διατηρήσουν την κατοχή στο Χαλέπι οι συνασπισμένες δυνάμεις των τρομοκρατών (ισλαμικό κράτος, "ελεύθερος συριακός στρατός", παρακλάδια της Αλ Κάιντα, "μετριοπαθείς" εξεγερμένοι υποστηριζόμενοι από ΗΠΑ κι Ευρωπαϊκή Ένωση), αποτέλεσμα οι δυτικές δυνάμεις να καταφεύγουν για ακόμη μια φορά στον πόλεμο προπαγάνδας: Από τον μικρό Αϋλάν... στον μικρό Ομράν... η αλήθεια!
- Η παταγώδης αποτυχία της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης να εγκαταστήσει ένα ελεγχόμενο δικτατορικό καθεστώς στη Συρία -ανάλογο μ' αυτό της Ουκρανίας-, αλλά κι χωρίς αποτέλεσμα το δολοφονικό εμπάργκο εναντίον του λαού της Συρίας, που προσφάτως ανανέωσαν στο Συμβούλιο υπουργών εξωτερικών της Ε.Ε., στοχεύοντας την προσπάθεια εξόντωσης του λαού της Συρίας: Aυτή η Ευρώπη, δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από τη χιτλερική Γερμανία...
- Η επίσημη είσοδος της Κίνας στην υπόθεση, με αποτέλεσμα τη διεύρυνση του άξονα και το νέο άξονα Δαμασκός-Μόσχα-Τεχεράνη-Πεκίνο, με επίσημες συναντήσεις Πεκίνου - Δαμασκού και τις υπογραφές αμυντικών συμφωνιών, που εξανεμίζουν τα όνειρα των νέο-αποικιοκρατών της δύσης.
- Η χωρίς αποτέλεσμα επίθεση εναντίον της Υεμένης (θυμίζουμε... πρώην Λαϊκή Δημοκρατία της Υεμένης), των αραβικών δικτατορικών καθεστώτων της περιοχή μαζί με το Ισραήλ, με επικεφαλής της Σαουδική Αραβία. Πάνω από 500 ημέρες σφαγών από αεροπορικούς βομβαρδισμούς, τοποθέτηση ομάδων του "ισλαμικού κράτους" στο εσωτερικό της Υεμένης (γνωστή δυτική συνταγή, όπως συνέβη με Συρία, Λιβύη, Ιράκ...), χιλιάδες νεκρούς και κατεστραμμένες υποδομές, ο λαός της Υεμένης δεν λύγισε και καταλαμβάνει πόλεις της Σαουδικής Αραβίας.
Έτσι, η ηττημένη δύση προσπαθεί σήμερα να βάλει στο προσκήνιο των επιθανάτιων σπασμών των τζιχαντιστών, τους Κούρδους. Είχε επισημανθεί κι αυτό το "χαρτί" των ιμπεριαλιστών: 19 Φλεβάρη 2016, Τώρα ανακάλυψαν τους "Κούρδους της Συρίας"...
Στοχεύουν ένα νέο προτεκτοράτο μέσα στη Συρία, αντίστοιχο με το ισραηλινό Κουρδιστάν στο Ιράκ, μέσα στην Συρία.
 Η επίθεση των Κούρδων στην Αλ Χασακά
Οι Κούρδοι της YPG στην στην Αλ Χασακά, έχοντας καθοδήγηση και συμβούλους της Cia και Μοσάντ, επιτέθηκαν με όλμους και πυροβολικό εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στην περιοχή Nashwa Street, στη Χριστιανική εκκλησία των Ασσυρίων και την αγορά.
Μόνον που δεν εκτίμησαν ότι την περιοχή ελέγχει ο στρατηγός Issam Zahr Eddine, το "Λιοντάρι της Συρίας", με τους αλεξιπτωτιστές και την Προεδρική Φρουρά.
Σε σύντομο χρόνο οι Κούρδοι της YPG απωθήθηκαν από τη σχολή Amal και το Ινστιτούτο Τουριστικών σπουδών, που είχαν καταλάβει και διαπραγματεύτηκαν συνθηκολόγηση με τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Kurds: We Support Israel, Thanks you USA... Αυτοί είναι οι νέοι "εξεγερμένοι" στη Συρία κι έχουν επίσημη στήριξη από το Ισραήλ...
Αντίστοιχη Κουρδική επίθεση πραγματοποιήθηκε και στην πόλη Καμισλί (Qamishly), όπου κι εκεί συνθηκολόγησαν μετά την άμεση επέμβαση της Λαϊκής Πολιτοφυλακής και την ταξιαρχία "Gozarto" των Χριστιανών κατοίκων (εθελοντές πολίτες της Συρίας, στη διάρκεια των πέντε χρόνων εισβολής των αποκεφαλιστών τζιχαντιστών, συγκροτούν δυνάμεις Αντίστασης, όπως η Ταξιαρχία Ιερουσαλήμ, των Παλαιστινίων της Συρίας).
Σε αναμονή, λοιπόν, αν τα πιόνια της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ κρατήσουν το λόγο τους και τηρήσουν τη συνθηκολόγηση.
Πολλοί στην πατρίδα μας θα "ενοχληθούν" από όσα περιγράφονται, μιας και ο ελληνικός λαός έχει αγκαλιάσει τον αγώνα των Κούρδων να έχουν τη δική τους πατρίδα, όμως στη γη τους κι όχι εκεί που είναι φιλοξενούμενοι και προστατευμένοι... αλλά δυστυχώς είναι μια πραγματικότητα. Να διαπιστώσουμε πως η κερκόπορτα δεν είναι αποκλειστικά ελληνική υπόθεση. Σήμερα είναι διαδεδομένο παγκόσμιο "φαινόμενο"...

Βέβαια, δεν είναι όλα τα μέλη και στελέχη του PYD/YPG, σύμφωνοι με τους νεοεμφανιζόμενους "εξεγερμένους".
 
Κουρδική σημαία, μαζί με τη "σημαία" των φονιάδων αποκεφαλιστών, όταν στην περιοχή είχαν επιβληθεί οι μισθοφόροι της "αραβικής άνοιξης made in usa"
Η πλειοψηφία των Κούρδων στη Συρία δεν είναι πουλημένοι σε ξένα συμφέροντα. Γνωρίζουν πως και στη διάρκεια των πέντε χρόνων επίθεσης εναντίον της Συρίας, συχνά τμήματα, εκμαυλισμένοι Κούρδοι της YPG, είχαν συνεργαστεί στενά με τους αποκεφαλιστές τζιχαντιστές και τους φονιάδες-μισθοφόρους του δήθεν "ελεύθερου συριακού στρατού" (των 3.000 δολαρίων, μηνιαίο μισθό). Υπάρχουν οι Κούρδοι που αναγνωρίζουν τη φιλοξενία του λαού της Συρίας και πολεμούν μαζί με τη Χεζμπολά και τις δυνάμεις του Αραβικού στρατού της Συρίας. Δεν ξεχνούν που έβρισκε ασφαλές καταφύγιο ο Οτσαλάν... που έχουν ίσα κι ίδια δικαιώματα με τους Σύρους πολίτες, ανεξαρτήτως θρησκεύματος, εθνικότητας και πολιτικών απόψεων (στη φώτο, πρόσφατη εκδήλωση Κούρδων της YPG, ακριβώς στην Αλ Χασακά, που εκδηλώθηκε η δειλή επίθεση).

Οι Κούρδοι στη Συρία είναι αποτέλεσμα της Γενοκτονίας που επιτελεί διαχρονικά η Τουρκία, με θύμα τους Κούρδους.
Στη Συρία -όπως κι οι Παλαιστίνιοι πρόσφυγες- έχουν πλήρη δικαιώματα κι ειδικά οι Κούρδοι πολλά περισσότερα:
- εκλέγονται στη βουλή και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
- δεν πληρώνουν ηλεκτρικό ρεύμα
- δεν πληρώνουν νερό
- δεν υποχρεώνονται να καταταγούν στο στρατό για να υπηρετήσουν θητεία
- οι δάσκαλοι κι οι καθηγητές της Κουρδικής στα σχολεία, είναι δημόσιοι υπάλληλοι και τους πληρώνει ο λαός της Συρίας
- απολαμβάνουν πλήρη και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, δημόσια και δωρεάν παιδεία σε όλες τις βαθμίδες, ανεξιθρησκεία...
Η πλειοψηφία των Κούρδων θεωρούν πατρίδα τους τη Συρία και συμβιώνουν -πριν την έναρξη της "αραβικής άνοιξης"- ειρηνικά με όλες τις μειονότητες, θρησκευτικές και εθνικές.
Φίλος Άραβας, μου έλεγε κι ήμουν δύσπιστος, πως υπάρχει ένα ρητό στους γέροντες Άραβες της Μέσης Ανατολής: "Να θυμάσαι, ποτέ μην εμπιστευτείς Τούρκο και Κούρδο"... Ας ελπίσουμε ότι δεν θα είναι έτσι για τη μαρτυρική Συρία...

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ
Η αντεπίθεση του λαού της Συρίας, σηματοδοτήθηκε με την ανακατάληψη της Παλμύρας: H Παλμύρα είναι Λεύτερη! Σήμερα, αυτοί είναι οι ήρωες μας!
Σε πολιτικό επίπεδο, με τις εθνικές εκλογές και το σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας (Σοσιαλιστικό κόμμα Μπάαθ, τα δύο κομμουνιστικά κόμματα της Συρίας, τους σοσιαλιστές και πατριωτικές δυνάμεις), με κοινοβουλευτική αντιπολίτευση -όχι ένοπλη "αντιπολίτευση"- τη φιλελεύθερη δεξιά, τελείωσε το όνειρο της δύσης να βρει Εφιάλτες και κερκόπορτες...

Κι επειδή κανένα ΜΜΕ και δημοσιογράφος της σημερινής Ελλάδας δεν έγραψε μια φράση για τις εκλογές στη Συρία και τα εκλογικά αποτελέσματα -λες και αυτές οι ειδήσεις αποτελούν δολοφονική εγκληματική πράξη-, ας δούμε τη σύνθεση της σημερινής Βουλής στη Συρία:
Συνασπισμός National Progressive Front 168 έδρες (κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων)
- Arab Socialist Ba'ath Party 134 έδρες
Socialist Unionists 18 έδρες
- Communist Party of Syria (Wissal Farha Bakdash faction -το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΚΚΕ) 8 έδρες
- Communist Party of Syria (Yusuf Faisal faction -Κομμουνιστικό κόμμα από διάσπαση) 3 έδρες
- National Vow Movement 3 έδρες
- Arab Socialist Union 2 έδρες
Συνασπισμός Popular Front for Change and Liberation 5 έδρες (δεξιά αντιπολίτευση)
- Syrian Social Nationalist Party 4 έδρες
- People's Will Party 1 έδρα
Ανεξάρτητοι βουλευτές 77 (Αρμένιοι, Κούρδοι, μειονότητες θρησκευτικές κ.α.)

Σύνολο εδρών Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής) της Συρίας: 250

Ανακοίνωση του στρατιωτικού τμήματος του Κουρδικού κόμματος PYD, που απευθύνεται στους Σύρους στρατιώτες και συμμάχους τους:
"Η Διοίκηση της YPG στην Αλ Χασακά, δηλώνει πως όλες οι Συριακές δυνάμεις και οι συμμαχικές τους δυνάμεις θα χτυπηθούν από εμάς και τους ελεύθερους σκοπευτές μας... σας καλούμε να καταθέσετε τα όπλα σας και να παραδοθείτε στο πιο κοντινό σημείο των δικών μας δυνάμεων, ώστε να λάβετε οδηγίες κι έτσι θα σας συμπεριφερθούμε με σεβασμό. Αν όχι, θεωρείστε πως είστε νεκροί".

Στην Αλ Χασακά είναι έντονο και παλιοψηφία ο χριστιανικός πληθυσμός (Ελληνορθόδοξοι). Στη φωτογραφία μαχητής στην Αλ Χασακά, πριν πάει στο μέτωπο (φωτο αρχείου)

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση