GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ιταλία - Ε.Ε.... "Die Welt": "Μια μαύρη ημέρα για την Ευρώπη"! * Rabenschwarzer Tag für Europa!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο θρίαμβος του απόλυτου καπιταλισμού που...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο θρίαμβος
του απόλυτου καπιταλισμού που...
κήρυξε πόλεμο
στην τελευταία δύναμη που θα ήταν ικανή να του αντισταθεί:
τα Κυρίαρχα εθνικά δημοκρατικά Κράτη»

Η Ιταλία κέρδισε ή έχασε μια μάχη... κι ο πόλεμος είναι σε εξέλιξη ενόψει των ευρωεκλογών του Μάη 2019;
Σίγουρα δεν δικαιώθηκε ο Αλέξης Τσίπρας, που έσπευσε να καλέσει την Ιταλία να παραδοθεί και προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την ιταλική κυβέρνηση και μια "πληρωμένη" απάντηση από τον μαρξιστή φιλόσοφο Diego Fusaro [βλέπε: Η απάντηση Fusaro στον Τσίπρα: «Εν συντομία, ο λόγος ενός πειθήνιου σκλάβου»!].
Μια πρώτη "γεύση" με τι πραγματικά συνέβη σε σχέση με τις μάχες που επακολούθησαν την απόφαση της Ιταλίας να μην αποδεχθεί τις εντολές του διευθυντηρίου για έλλειμμα 0,8% στον προϋπολογισμό της και για την υποτιθέμενη "κωλοτούμπα" -που το σύνολο του ελληνικού πολιτικού σκηνικού επικαλείται από τον Ιούνη του 2018 για την "ρατσιστική, ακροδεξιά, νεοφασιστική, ξενόφοβη, ομοφοβική" και τόσα άλλα επίθετα που έχουν προσδώσει στη νέα ιταλική κυβέρνηση όλα τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα-, μας έδωσε η Γεωργία Γκαρδαλίνου: Habemus manovram! Ιδού η "ιταλική κωλοτούμπα" που όλοι ανέμεναν
Όμως, η άποψη της Γερμανίας που καθοδήγησε την επιχείρηση εξολόθρευσης της Ιταλίας είναι ίσως το σημείο αναφοράς για να κατανοήσει κάποιος την έκβαση αποδοχής του ιταλικού προϋπολογισμού από την Ε.Ε.

Ο Olaf Gersemann, οικονομικός αναλυτής κι ειδικός των χρηματοπιστωτικών συστημάτων, συγγραφέας και δημοσιογράφος στις μεγαλύτερες εφημερίδες του κόσμου (European Dailies Alliance, Daily Telegraph, Le Figaro, Diario ABC, Financial Times, The Guardian), "προοδευτικός" που εκφράζει την κυρίαρχη πολιτική της Γερμανίας, δηλαδή των γερμανικών συμφερόντων της συγκυβέρνησης των σοσιαλιστών και της δεξιάς, είναι εκείνος που μας δίνει το "στίγμα" για την εκτίμηση της "διαπραγμάτευσης" του καθηγητή Κόντε με τους ευρωκράτες της γερμανικής Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο Olaf Gersemann στην "Die Welt" μας δίνει το πλαίσιο που διαμορφώθηκε η σύγκρουση Ιταλίας-Ε.Ε. με τον χαρακτηριστικό τίτλο: «Rabenschwarzer Tag für Europa» [Μια μαύρη ημέρα για την Ευρώπη].
Στην αναγνωρισμένου κύρους "Die Welt" γράφει για τη συμφωνία της ιταλικής κυβέρνησης με την Ε.Ε. πως «αυτός ο συμβιβασμός είναι πολύ γενναιόδωρος προς τους Ιταλούς και θα εξυπηρετήσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τους Ευρωπαίους και Γερμανούς λαϊκιστές στην πορεία τους εναντίον του ευρώ».
Ο Olaf Gersemann εξειδικεύει την άποψή του -που απηχεί τις θέσεις της γερμανικής συγκυβέρνησης και όλων των γερμανικών κομμάτων που ουσιαστικά τους ανήκει αυτή η Ευρώπη [αριστερά, δεξιά, πράσινοι, αλλά και το "ακροδεξιό" Alternative für Deutschland («Τρελός προϋπολογισμός. Γιατί να πληρώνουμε εμείς τους Ιταλούς;»!)]-, ως εξής:
«Στη μάχη για το χρέος η κυβέρνηση της Ρώμης κατορθώνει να επιβληθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η Ευρώπη δεν είναι ένα μηχάνημα αναδιανομής του πλούτου σε βάρος των Γερμανών.
Όλες οι προσπάθειες που καταβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια για τη σταθεροποίηση του ευρώ ακυρώθηκαν. Ένα θανατηφόρο σήμα για το κοινό νόμισμα».

Η αναγνωρισμένου κύρους καθημερινή γερμανική εφημερίδα "Die Welt", του ομίλου Springer, δεν είναι μια "τυχαία" εφημερίδα. Είναι εκείνο το δημοσιογραφικό όπλο που εκφράζει αυθεντικά το γερμανικό κεφάλαιο -της γερμανικής "αριστεράς" και δεξιάς- κι αποτελεί εκείνο το ΜΜΕ που επιλέγουν όλοι οι πρωθυπουργοί του κόσμου όταν επιθυμούν να εκφράσουν δημόσια την προσήλωσή τους στις γερμανικές πολιτικές.
Αρκεί να θυμηθούμε πως είναι εκείνο το όργανο που επέλεξε κι ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να δώσει τα δικά του "διαπιστευτήρια" στην Φροϋλάιν Άνγκελα Δωροθέα Μέρκελ, τον Ιούνη του 2018: Τσίπρας «Mea culpa» το δημοψήφισμα - Αποθέωση Μέρκελ, δικαίωση Γεωργίου (ΕΛΣΤΑΤ) [Βλ. Tsipras fordert Schuldenerleichterungen für Athen όπως επίσης Tsipras Says He Regrets 2015 Austerity Referendum He Reneged On].

Σταχυολογούμε από το σχετικό άρθρο του Olaf Gersemann στην "Die Welt":
«Η ιταλική κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι το δημόσιο έλλειμμα θα μειωθεί στο 0,8% και στη συνέχεια στο μηδέν το 2020... (...)
Η κυβέρνηση της Ρώμης έχει αλλάξει εν τω μεταξύ, την άνοιξη ο Giuseppe Conte με τη λαϊκιστική του κυβέρνηση αντικατέστησε τον πρωθυπουργό Paolo Gentiloni... (...)
Τώρα βρέθηκε συμφωνία στο 2,04% και οι Βρυξέλλες δεν θέλουν πλέον να ξεκινήσουν διαδικασία κυρώσεων για την παράβαση λόγω υπερβολικών ελλειμμάτων. Δεν είναι μόνο η αξία πάνω στην οποία έχει επιτευχθεί ένας συμβιβασμός, αλλά είναι πολύ πιο κοντά στις ιδέες των λαϊκιστών της Ρώμης παρά στις αρχικές δεσμεύσεις... (...)
Αλλά το βασικό ερώτημα είναι γιατί οι Βρυξέλλες πρέπει να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των Ιταλών... Η κυβέρνηση Conte καταργεί στην πραγματικότητα τις κοινωνικές και εργατικές μεταρρυθμίσεις που πραγματοποίησαν οι προκάτοχοί της και δεν πιστεύει στο ευρώ. Ποιος επιχειρηματίας, εγχώριος ή ξένος, θα πρέπει στην πραγματικότητα να επενδύσει στην Ιταλία υπό αυτές τις συνθήκες; (...)
Το ευρώ αποδυναμώθηκε από τη νίκη του Πύρρου της Ρώμης. Η ΕΕ έχει γίνει πιο αδύναμη. Σε κάθε περίπτωση, μακροπρόθεσμα δεν θα υπάρξουν νικητές. Μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη».
Το πλήρες άρθρο -ευκαιρία για όσους πραγματικά θέλουν ν' αναζητούν την αλήθεια- βρίσκεται: ΕΔΩ

Τι κατόρθωσε και τι κέρδισε η κυβέρνηση του καθηγητή Κόντε και δικαίως "αγανακτεί" και μιλάει για "Μαύρη ημέρα για την Ευρώπη" ο Olaf Gersemann στην "Die Welt";
- Καμία αύξηση ΦΠΑ
- Αύξηση στις χαμηλές συντάξεις [όλες σε 780 ευρώ]
- Κοινωνικός Μισθός [780 ευρώ το μήνα]
- Κατάργηση του ασφαλιστικού συνταξιοδοτικού της Φορνέρο [ήταν απαίτηση του ΔΝΤ και της Ε.Ε. να μην καταργηθεί ο νόμος και να πάνε σε σύνταξη στα 62 χρόνια... Ο λεγόμενος νόμος Κατρούγκαλου είναι πιστή αντιγραφή του νόμου της Φορνέρο]
- Συντάξεις αναπήρων [780 ευρώ το μήνα]
- Περικοπή των "χρυσών συντάξεων" [συντάξεις της τάξης και των 50.000 ευρώ το μήνα για τους ημέτερους πρώην υπουργούς, βουλευτές, τραπεζίτες κ.λ.π.]
- Περικοπή των επιχορηγήσεων στις εφημερίδες [οι εφημερίδες της Ιταλίας επιχορηγούνται όλες από το κράτος]
- Εξαίρεση από την Οδηγία Bolkestein [Οδηγία του του Ολλανδού Επιτρόπου Frits Bolkestein για την εσωτερική αγορά... η ταφόπλακα για την ανάπτυξη οποιασδήποτε χώρας]
- Μείωση 1/2 δισεκατομμυρίου για στρατιωτικές δαπάνες
- Ολοήμερα Σχολεία
- Μείωση 30% φόρων για Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- 10,5 δισεκατομμύρια για την αποκατάσταση δασών και υδροφόρου ορίζοντα
- 1,5 δισεκατομμύριο για αποζημίωση των πολιτών που έχασαν τις οικονομίες τους από πτώχευση τραπεζών
- Προσλήψεις 12.000 δημοσίων υπαλλήλων για την καθαριότητα στα Σχολεία
- Κατάργηση "ΕΝΦΙΑ" για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις
- Μείωση 50% στη φορολογία βιομηχανικών εγκαταστάσεων
- Αύξηση δαπανών για την Έρευνα
- 1 δισεκατομμύριο ευρώ για επιχορήγηση αγοράς οικολογικών αυτοκινήτων [χωρίς επιβάρυνση φόρων στα συμβατικά οχήματα]
- 6.000 ευρώ επιχορήγηση για αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων
- Αύξηση κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ στις δαπάνες για την Υγεία

Στην Ελλάδα όλο το πολιτικό σύστημα επιμένει συνειδητά στην παραπληροφόρηση σε σχέση με τον προϋπολογισμό της ιταλικής κυβέρνησης. Πρόκειται ακριβώς για ν' αποφευχθεί αυτό που επισημαίνει ο Olaf Gersemann στην "Die Welt": «Αυτός ο συμβιβασμός είναι πολύ γενναιόδωρος προς τους Ιταλούς και θα εξυπηρετήσει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο τους Ευρωπαίους και Γερμανούς λαϊκιστές στην πορεία τους εναντίον του ευρώ... Ένα θανατηφόρο σήμα για το κοινό νόμισμα».
Με απλά λόγια... ν' αντιμετωπιστεί ο "λαϊκισμός κι η ακροδεξιά", που αποτελεί το κοινό Μέτωπο στην Ελλάδα των ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΙΝΑΛ, αλλά και της λεγόμενης "εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς". Ένας βομβαρδισμός από όλα τα ΜΜΕ για ν' αποδειχθεί πως "δεν υπάρχει άλλος δρόμος" και συνεπώς τόσο οι μνημονιακές κυβερνήσεις μπορούν να "ανταγωνίζονται" σε ρόλο λογιστή, με στόχο τη "δίκαιη αντιμετώπιση του χρέους" και ουσιαστικά την πληρωμή των τόκων στους τοκογλύφους του 4ου Ράιχ.
Σ' αυτή την κατεύθυνση, εκτός από τη δεξιά και τον ΣΥΡΙΖΑ, το "πρώτο βιολί" στην ορχήστρα της διαστρέβλωσης και της παραπληροφόρησης η ΛαΕ του Λαφαζάνη για να ποδείξει τι; Κι αυτό χρήζει ιδιαίτερης αντιμετώπισης, ή ψυχιατρικής μελέτης, όταν μάλιστα κλιμάκιο της ΛαΕ πάει στη Ρώμη για να διαδηλώσει εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης [βλέπε: Μήπως ο φασισμός κρύβεται από τον "αντιφασισμό κι αντιρατσισμό";], που είναι η πρώτη κυβέρνηση μετά από περισσότερα από 30 χρόνια με κοινοβουλευτική και εκλογική απόλυτη πλειοψηφία (εκλογές 4 Μάρτη 2018).


Ενδεικτικά για τη χυδαία και σίγουρα κατευθυνόμενη διαστρέβλωση:
- Ο κύριος Αργύρης Παναγόπουλος (υποψήφιος ευρωβουλευτής στην Ιταλία με τη "Λίστα Τσίπρα" το 2014, "δημοσιογράφος" της 'Αυγής'), στην εκπομπή της ΕΡΤ χαρακτηρίζει "Νεοφασιστική" την ιταλική κυβέρνηση [ΕΡΤ (ΥΕΝΕΔ)... Για τον πρωινό καφέ και με κουτσομπολίστικη διάθεση]
- capital.gr: Πολύ μικρή η ιταλική "κωλοτούμπα" για να κάνει την διαφορά
- "Πρώτο Θέμα", Λαφαζάνης: «Ταπεινωτική η ιταλική κωλοτούμπα απέναντι στην δικτατορία του ευρώ»
- "iskra": Θεαματική κωλοτούμπα της Ρώμης για το έλλειμμα
- "iskra": Το λεβέντι. Το επαναστάτι. Το Σαλβίνι. Το καραμπουζουκλί
Και φυσικά όλα τα ΜΜΕ της λεγόμενης "συντηρητικής" παράταξη, όπως και η κρατική τηλεόραση με το ΑΠΕ που πληρώνουν ακριβά οι Έλληνες φορολογούμενοι για την "ενημέρωση", μαζί με τα τρολ του διαδικτύου, των μέσων κοινωνικής δικτύωσης: 
ΕΡΤ... Γιατί να πληρώνουμε κατευθυνόμενα ψέματα και προπαγάνδα;
Ενώ στην Ελλάδα όλοι παρακαλούν να υποταχθεί η "ακροδεξιά" ιταλική κυβέρνηση και γίνονται πυθίες
Ευρωπαϊκό "αντιφασιστικό" Μέτωπο! Οι 18 ομόφωνα καλούν την Ιταλία να συνθηκολογήσει και να παραδοθεί
Γιατί στην Ελλάδα μεταδίδουν "ψευδείς ειδήσεις" (fake news) για την Ιταλία;

Απορία παραμένει αυτή η εμμονική συμπεριφορά του κυρίου Λαφαζάνη απέναντι στον ιταλικό λαό και την επιλογή του... Περιέργως δεν λαμβάνει υπόψη του, ή δεν γνωρίζει, ή δεν τον ενημερώνουν οι υποτιθέμενοι "ειδικοί συνεργάτες" του... για το γίγνεσθαι στη γείτονα χώρα: Στην Ιταλία ξύπνησε από λήθαργο η Πατριωτική αριστερά!

Υ.Γ. Οι λαοί της Ευρώπης τώρα μπορούν ν' απαιτούν από τα πολιτικά κόμματα να στραφούν στον "λαϊκισμό" και να εγκαταλείψουν" τους "τραπεζιστές". Δεν είναι τυχαία η επιλογή του Τορίνο της Ιταλίας για τη Σύνοδο του 2018 της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, με ημερήσια διάταξη: Η "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" για την αντιμετώπιση του "λαϊκισμού" κι "εθνικισμού"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση