GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ενώ στην Ελλάδα όλοι παρακαλούν να υποταχθεί η "ακροδεξιά" ιταλική κυβέρνηση και γίνονται πυθίες...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Ζούμε την εποχή της μαζικής υστερίας εναντίον του...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Ζούμε την εποχή της μαζικής υστερίας εναντίον του...
ιταλικού λαού.
Δεν πρέπει με τίποτα η διεθνής κι ελληνική κοινή γνώμη να ενημερωθεί για τον αγώνα που διεξάγει ο ιταλικός λαός. Έτσι ψέματα... ψέματα... ψέματα... η "ακροδεξιά, ρατσιστική, ξενόφοβη, νεοφασιστική" κυβέρνηση της Ιταλίας.

Όλα θα μπορούσαν να συνοψιστούν στο άρθρο του Γερουσιαστή Fernando Rossi... «Στην υποταγή που η Ελλάδα είχε διασωθεί με το δημοψήφισμα, αλλά ο Τσίπρας την πούλησε στην Τρόικα, ενώ εμείς έχουμε Κόντε κι όχι Τσίπρα, μπορώ ν' απαντήσω ότι αυτός είναι ένας ακόμη περισσότερο λόγος να μην αποδεχθούμε συμβουλές (βασισμένες) σε μύθους...» [All’obiezione che la Grecia si era salvata con il referendum ma che fu Tsipras a svenderla alla Troika, mentre noi abbiamo Conte e non Tsipras, posso rispondere che questa è una ragione in più per scendere a miti consigli... σε "Resistere, resistere, resistere!", 27 Νοέμβρη 2018 (Αντισταθείτε, αντισταθείτε, αντισταθείτε!)].
Τα ΜΜΕ, η δημοσιογραφική πορνεία, όλα τα πολιτικά κόμματα με πρώτους τους "επαναστάτες" της εξωκοινοβουλευτικής "αριστεράς" και πρωτίστως τις πυθίες του Λαφαζάνη (ΛαΕ), δεν εύχονται απλώς την ισοπέδωση και παράδοση της Ιταλίας, αλλά διοχετεύουν συνεχώς κι αδιάκοπα ψευδείς ειδήσεις (fake news), σενάρια των τραπεζικών κερδοσκοπικών "οίκων" του που η η κεφαλαίου, σε μια αντί-ιταλική υστερία χωρίς προηγούμενο στη σύγχρονη υστερία.
Τα κρατικά ΜΜΕ (ΑΠΕ, ΕΡΤ) που χρυσοπληρώνει αδρά με αίμα ο ελληνικός λαός, έχουν καταστεί όργανα χυδαίας προπαγάνδας, συκοφαντίας και διαστρέβλωσης της Ιταλίας, με μεθόδους που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα τον Πάουλ Γιόζεφ της ναζιστικής Γερμανία.
Μια χωρίς προηγούμενο ομόφωνη συμμαχία ΟΛΩΝ των χωρών της ευρωζώνης κι όλων των κυβερνήσεων Ευρωπαϊκό "αντιφασιστικό" Μέτωπο! Οι 18 ομόφωνα καλούν την Ιταλία να συνθηκολογήσει και να παραδοθεί.
Ωμές παρεμβάσεις και πιέσεις στην Ιταλία από τις δεξιές κι ακροδεξιές κυβερνήσεις (Αυστρία, Ουγγαρία), αλλά και από τον πρωθυπουργό μας που προκάλεσε την καρδιά του ιταλικού λαού Η απάντηση Fusaro στον Τσίπρα: «Εν συντομία, ο λόγος ενός πειθήνιου σκλάβου»!.
Οι ευρωκράτες στη συνάντηση Juncker με τον καθηγητή Conte έθεσαν τις "ψαλιδισμένες" απαιτήσεις τους: να γίνεται φιλοευρωπαίοι και οριστικό τέλος στις αντί-ευρωπαϊκές δηλώσεις των δύο αντιπροέδρων της κυβέρνησης, του Salvini και Di Maio.
Ο Juncker προτείνει μια εντελώς μετριοπαθή και συμβιβαστική πρόταση της γονατισμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης μπροστά στην Ιταλία:
1. Ένα ασήμαντο σχετικά "ψαλίδισμα" 0,3% - 0,4% του ελλείμματος του προϋπολογισμού (2,4%)
2. "Πολιτικό Σύμφωνο" φιλοευρωπαϊκής κοινής πορείας από την ιταλική κυβέρνηση.
3. Οι δύο αντιπρόεδροι της κυβέρνησης να μην ξανακάνουν δηλώσεις με αιχμές εναντίον της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η  ρεαλιστική πολιτική ή πολιτικός ρεαλισμός (Realpolitik) του σημερινού πολιτικού κατεστημένου θα αναφωνούσε: Ιταλική νίκη, δηλαδή άμεση αποδοχή, αφού ξεπερνιέται αυτό που υπέστη η Ελλάδα κι απειλούσε η Ε.Ε. "Θα σας κάνουμε Ελλάδα"!.

Είναι τρελοί αυτοί οι Ρωμαίοι;
Ο πρωθυπουργός καθηγητής Giuseppe Conte επιστρέφει στη Ρώμη από τις Βρυξέλλες και μεταφέρει τις "προτάσεις" του Juncker στη συνεδρίαση στο Παλάτσο Κίτζι με τους δύο αντιπροέδρους της κυβέρνησης Luigi Di Maio και Matteo Salvini.
Ιδού η επίσημη ανακοίνωση-απάντηση της Ιταλίας:
«Δεν πρόκειται για δεκαδικά ψηφία. Στόχος της Κυβέρνησης είναι η επανεκκίνηση και αύξησης της ανάπτυξης. Επιβεβαιώνονται οι στόχοι που έχουν ήδη θεσπιστεί, ιδίως όσον αφορά τις συντάξεις, ο κοινωνικός μισθός και η προστασία των αποταμιεύσεων», βλεπε την επίσημη ανακοίνωση στην ιστοσελίδα του πρωθυπουργού της ιταλικής κυβέρνησης: ΕΔΩ.
Οι μοναδικοί πολιτικοί σύμμαχοι της "ακροδεξιάς" ιταλικής κυβέρνησης είναι ο Μελανσόν (Μάλιστα δέχθηκε μια άνευ προηγουμένου επίθεση από την εφημερίδα "Il Manifesto", σήμερα ιδιοκτησία των Ρότσιλντ, διότι στηρίζει την "εθνικοκυριαρχική" ιταλική κυβέρνηση), η αριστερή διάσπαση του γερμανικού Die Linke, και τα Κομμουνιστικά Κόμματα που εκλέγουν ευρωβουλευτές, όπως αυτό της Πορτογαλλίας, της Τσεχίας, της Ισπανίας και το Εργατικό (κομουνιστικό κόμμα) της Ουγγαρίας. Μαζί και η νέα αριστερά που αναδύθηκε στην Ιταλία (Στην Ιταλία ξύπνησε από λήθαργο η Πατριωτική αριστερά!).

Φυσικά οι "Πυθίες" των μεγάλων εγχώριων "αναλυτών" κι όλων των πολιτικών κομμάτων, με πρώτη τη ΛαΕ του Λαφαζάνη από την εξωκοινοβουλευτική λεγόμενη "αριστερά" μετρούν καθημερινά τα τέρμινα που θα κάνει την πολυπόθητη κωλοτούμπα η ιταλική κυβέρνηση κι έτσι θα δικαιωθεί το όλο σύστημα των φανερών και κρυφών ευρωλιγούρηδων, σήμερα η δήλωση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Luigi Di Maio, που για ακόμη μια φορά μας δείχνει πως η Ιταλία έχει πλήρη σχεδιασμό στις κινήσεις της:
«Διάλογο με την Ε.Ε., αλλά δεν θα προδώσουμε τους Ιταλούς...
Εμείς θέλουμε τον διάλογο με την Ε.Ε., θέλουμε να βρεθεί μία λύση, αλλά δεν μπορούμε να προδώσουμε τις δεσμεύσεις μας, δεν είμαστε σαν όλες τις άλλες κυβερνήσεις.
Οι δεσμεύσεις θα τηρηθούν, δεν θα υπάρξουν ολισθήσεις» "ANSA" (Ιταλικό Πρακτορείο Ειδήσεων), 28 Νοέμβρη 2018.
Μπορεί στην Ελλάδα να έχουμε πάρα πολλούς "οικονομολόγους", "αριστερούς" και συντηρητικούς, σπουδαγμένους -σύμφωνα με τους τίτλους τους σε "έγκυρα" ξένα ιδιωτικά φημισμένα "ιδρύματα" και λέσχες. Μπορεί να εμφανίζονται οι "καθηγητές" ως γεωστρατηγικοί αναλυτές και μας βομβαρδίζουν με παραφιλολογίες και βερμπαλισμούς... αλλά μάλλον δεν γνωρίζουμε καν τι σημαίνει Alberto Bagnai, Claudio Borghi, Paolo Savona... και ούτε καν αναμένουν να γίνει η "κωλοτούμπα" και κατόπιν να πανηγυρίσουν για την υποταγή του ιταλικού λαού.
E... ας τους γνωρίσουν όλοι όσοι ως χαρτορίχτρες από τον Ιούνη ως σήμερα, προφητεύοντας συνεχώς κι αδιάκοπα την "κωλοτούμπα", για να δικαιολογήσουν την ανικανότητά τους και δυστυχώς τη στράτευσή τους στο υπερεθνικό κεφάλαιο.

Ο Miguel Viegas, ευρωβουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ποστογαλία, καταγγέλει τις επεμβάσεις της Ε.Ε. στις πολιτικές και κοινωνικές επιλογές της ιταλικής κυβέρνησης κι υπογραμμίζει: 
«(...) Ίδια περίπτωση συνέβη στην Ελλάδα και την Πορτογαλία...
Ένα είναι σίγουρο: με αυτό το επεισόδιο αναδύεται ακόμη πιο καθαρά η αναγκαιότητα για την Πορτογαλία να απελευθερωθεί από τους περιορισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι ειδικότερα από το ευρώ!» (Το πλήρες κείμενο στην εφημερίδα του Κομμουνιστικού Κόμματος Πορτογαλίας "avante").
Για να δώσουμε τη διάσταση του πολιτικού κλίματος στην Ιταλία, όπου οι δημοσκοπήσεις (ακόμη κι από το αριστερό LA7) εκτινάσσουν κοντά στο 70% τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού, ας δούμε σημειολογικά που στρέφεται και πως αντιπολιτεύεται η "αριστερά" που ελέγχει ΟΛΑ τα ΜΜΕ, ακόμη και τα κρατικά κανάλια (έχει υπογράψει, λίγο πριν εγκαταλείψει τη διακυβέρνηση, με τους δημοσιογράφους και σχολιαστές συμβόλαια που προβλέπουν με ρήτρες εκατομμύρια για αποχημιώσεις λόγω απόλυσης. Για παράδειγμα ο γνωστός στην Ελλάδα διευθυντής του ΔΝΤ που συνέταξε με τον Γ. Παπανδρέου τους όρους προσφυγής στο ΔΝΤ και παρολίγο δοτός πρωθυπουργός με το πραξικόπημα Ματαρέλα, είναι σχολιαστής στην κρατική τηλεόραση και για κάθε εμφάνιση 15 λεπτών λαμβάνει το ποσό των 6.500 ευρώ!):

Massimo Giannini, κορυφαίος στρατευμένος δημοσιογράφος της "αριστερής" la Repubblica:, της ιταλικής τηλεόρασης, συγγραφέας, "διανοούμενος της αριστεράς" και φυσικά "αντιρατσιστής" κι αγωνιστής υπέρ των "ανοιχτών συνόρων" και της μετανάστευσης:
«Ο Κόντε είναι από την Απουλία, Λεβαντίνος,* που όταν μιλάει δεν τον καταλαβαίνεις».
Ο Massimo Giannini "αριστοκράτης διανοούμενος" (;), αυτός ο "αντιρατσιστής" υπέρμαχος της ελεύθερης μετανάστευσης, χρησιμοποιεί τις πιο χυδαίες ρατσιστικές εκφράσεις που αναπτύχθηκαν από το φασισμό, για να κάνει "πολιτική" αντιπαράθεση στον καθηγητή Πανεπιστημίου και πρωθυπουργό της Ιταλίας. Ε... σίγουρα η Λέγκα μπροστά τους είναι μαρξιστική λενινιστική.
*   Απουλία είναι τμήμα της Magna Grecia (Μεγάλης Ελλάδας)... Λεβαντίνοι: Οι τελευταίοι Ελληνόφωνοι της Σμύρνης, άνθρωποι της Μεσογείου. Χαρακτηρισμοί που υποδουλώνουν την απέχθεια των κατοίκων της βόρεια Ιταλίας προς τους κατοίκους του φτωχού Νότου. Cafoni, Terroni... Εκφράσεις από τα μέσα του εικοστού αιώνα, χρησιμοποιείται από τους Ιταλούς του Βορρά για να χαρακτηρίσει τους κατοίκους της νότιας Ιταλίας, σε μια περίοδο μεγάλων μεταναστεύσεων των τελευταίων προς τα αστικά κέντρα του βορρά.


Maria Teresa Meli, στρατευμένη "αριστερή" δημοσιογράφος της Corriere della Sera, "αντιρατσίστρια" κι υπέρμαχος των "ανοικτών συνόρων" και ακριβοπληρωμένη σχολιαστής στην κρατική τηλεόραση.
Πραγματικά αποκαλύπτει την πολιτική ανικανότητα του πρωθυπουργού της Ιταλίας με το εξής "αριστερό" σχολιασμό για την πολιτική του καθηγητή Κόντε:
«Δεν ξέρω τι συνηθίζουν στην Απουλία, αλλά στη Ρώμη ντύνονται καλύτερα,
Ο Κόντε ντύνεται σκατά.
Ίσως έτσι ντύνονται στην Απουλία».
Μην μας παραξενεύει... η Maria Teresa Meli είναι κι αυτή εναντίον των "διακρίσεων" και στο "αντιρατσιστικό" κίνημα, εναντίον της ανόδου της "ακροδεξιάς" στην Ευρώπη και την Ιταλία, αλλά χρησιμοποιεί για "πολιτική αντιπαράθεση" τους φασιστικούς και ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς εναντίων των "χωριατών" της Νότιας Ιταλίας

O Maurizio Martina, ο ηγέτης της ιταλικής "αριστεράς" που διαδέχθηκε τον Matteo Renzi στην ηγεσία του Partito Democratico κι υποψήφιος νέος Γραμματέας του κόμματος μετά στις επικείμενες προκριματικές εκλογικές διαδικασίες για νέο αρχηγό, κάνει τους φασίστες να μοιάζουν με αγγέλους, αναφορικά με τον ρατσισμό απέναντι στην υποανάπτυκτη Νότια Ιταλία, που το ιταλικό κεφάλαιο της επιφύλαξε την αποβιομηχάνιση και την παραγωγή επιστημόνων, μεταναστών στη Βόρεια Ιταλία, αναφορικά με το "κοινωνικό εισόδημα" της νέας "ακροδεξιάς" ιταλικής κυβέρνησης:
«Στο Νότο είναι ευτυχισμένοι γιατί θα παίρνουν κοινωνικό μισθό και θα δουλεύουν σε μαύρη εργασία».
Το σχετικό βίντεο με τις "ενστάσεις του Γραμματέα του Δ.Κ. για το κοινωνικό εισόδημα": ΕΔΩ)

Simona Flavia Malpezzi: «Στο Νότο είναι ευχαριστημένοι γιατί τα χρήματα θα πάνε όλα εκεί κάτω. Στο Βορρά εργαζόμαστε».
Η κυρία αγαπάει τους παράνομους μετανάστες, μισεί τους Ιταλούς της Νότιας Ιταλίας (ανεργία που ξεπερνάει το 50%) που είναι τεμπέληδες, ενώ στο Βορρά εργάζονται σκληρά (όμως, οι μετανάστες Ιταλοί από το Νότο) κι η "ακροδεξιά" κυβέρνηση θέλει γι' αυτούς κοινωνικό μισθό.
Όχι, όχι, όχι... η Γερουσιαστής Simona Flavia Malpezzi, δεν είναι της πάλαι ποτέ "Λέγκας του Βορρά" του Μπόσι (κι αυτός σήμερα μιλάει για κομμουνιστική κυβέρνηση σοβιετικής έμπνευσης), ούτε της σκέτα "Λέγκα" του φασίστα Σαλβίνι...Είναι Γερουσιαστής της "αριστεράς", είναι αυτή που μόλις προχθές (24 Νοέμβρη) μας ενημερώνει για το θεάρεστο έργο του Renzi υπέρ της αφομοίωσης κι ενσωμάτωσης των παράνομων μεταναστών, όπου για την Ιταλία της "αριστεράς" ήταν "Μοντέλο για την αληθινή αφομοίωση": (Malpezzi (Pd), Italia modello per vera integrazione)
Πρόκειται για την Πασιονάρια της ιταλικής αριστεράς, την καθηγήτρια Γυμνασίου διορίστηκε βουλευτής από τον Renzi και θυσιάζεται για τα "ατομικά ανθρώπινα δικαιώματα", για τους "μετανάστες" και τις ΜΚΟ του Σόρος και που μπορούμε να τη θαυμάσουμε για τη χάρη της, τη γλυκύτητά της στο σχετικό βίντεο, όταν εξέρχεται από το ναό της δημοκρατίας: ΕΔΩ.
Φυσικά στην ίδια πορεία κι η ιταλική δεξιά, που έχει σχηματίσει κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο με την αριστερά εναντίον της "ακροδεξι΄λας" ιταλικής κυβέρνησης.
Σχετικά με τις θέσεις των ιταλικών πολιτικών κομμάτων απέναντι στην κυβέρνηση του καθηγητή Κόντε: Μια "φασιστική" χώρα σύμβολο για τους λαούς της Ευρώπης;

Ημέρες και έργα της "ακροδεξιάς" ιταλικής κυβέρνησης

Εκείνο που "τρελαίνει" το πολιτικό κατεστημένο της ιταλικής κλεπτοκρατίας, των παθιασμένων με τον "ευρωπαίκό πατριωτισμό" και το θεϊκό ευρώ, είναι απλές κυβερνητικές πολιτικές, όπως αυτή.
Η Giulia Grillo, 43χρονη γιατρός, ακτιβίστρια του Κινήματος 5 Αστέρων στην Κατάνη της Σικελίας, στο νότιο άκρο της Ιταλίας των "τεμπέληδων χωριατών", εκλέχθηκε βουλευτής και σήμερα είναι η Υπουργός Υγείας της Ιταλίας.
Πριν λίγες ημέρες κατάργησε το "μπόνους" που θέσπισε η αριστερά για τους γιατρούς που απορρίπτουν στις υγειονομικές επιτροπές τους αιτούντες εξέταση για ποσοστά αναπηρίας.
Ναι! Οι γιατροί έπαιρναν "μπόνους" για να περιορίσουν τα ποσοστά αναπηρίας ανθρώπινων ψυχών!
Η Giulia Grillo έξαλλη: “Παραβιάζει τον Κώδικα δεοντολογίας... Ζήτησα διευκρινίσεις από την Inps (αντίστοιχο ΙΚΑ), αλλά μπορώ να πω κατηγορηματικά ότι παραβιάζει τον κώδικα δεοντολογίας των γιατρών”.
Τι όρκος του Ιπποκράτη, τι διαμαρτυρίες από τον Ιατρικό Σύλλογο Ιταλίας, από τα όργανα των "ατόμων με ειδικές ανάγκες", για να ευημερήσουν οι αριθμοί η αριστερά πριμοδοτούσε νυστέρι στην παροχή υπηρεσιών. Αναλγησία... θυμίζει το μπόνους στους αστυνομικούς (Άραγε ισχύει ακόμη και σήμερα; Στο Δήμο της Αθήνας σίγουρα... σαν σκυλιά με το μηχανάκι μέχρι κι ένα λεπτό πριν τις 21:00 οι "δημοτικοί" υπάλληλοι) για κλήσεις παραβάσεων του κώδικα οδικής κυκλοφορίας που γεμίζουν τα ταμεία και πληρώνονται τόκοι στους "δανειστές" μας.
Τώρα κατανοείς γιατί στη γειτονική Ιταλία η "αριστερά" κι η δεξιά πλησιάζουν την εκλογική εξαφάνιση από το πολιτικό σκηνικό;

Ας ολοκληρώσουμε με τη συνωμοσιολογία

Το 2012 ο δοτός πρωθυπουργός της Ιταλίας Mario Monti, την ίδια περίοδο που στην Ελλάδα είχαμε δοτό πρωθυπουργό τον Παπαδήμο (συμπτωματικά "τεχνοκράτες" για να οδηγήσουν στη σωτηρία την Ελλάδα και την Ιταλία και εντελώς συμπτωματικά κι οι δύο τους μέλη της παγκόσμιας μασονικής στοάς Trilateral Commission), δηλώνει «Ανήσυχος, πολλοί αντί-Γερμανικοί τόνοι στην Ιταλία» σε συνέντευξή του στο Der Spiegel και επισημαίνει πως για ν' αποφευχθεί η διάλυση της Ε.Ε. οι κυβερνήσεις πρέπει να μεγαλύτερη αυτονομία από τα κοινοβούλια, μάλιστα χωρίς κανένα πρόβλημα το συγκεκριμενοποιεί... για τη δυνατότητα να εκπαιδεύουν οι κυβερνήσεις τα κοινοβούλια, κάνοντας χρήση του erziehen, “εκπαιδεύει” (sic!).
Συνωμοσία; Κάτι νέο; Προβληματίζει;

Τίποτα περισσότερο από την επανάληψη της μελέτης για λογαρισμό της παγκόσμιας στοάς "Trilateral Commission" το 1975: The Crisis of Democracy: Report on the Governability of Democracies to the Trilateral Commission, Michel Crozier, Samuel P. Huntington, Joji Watanuki.
Δωρεάν σε αρχείο pdf ΕΔΩ και στο εμπόριο ΕΔΩ.
Συμπέρασμα: εκείνο που τρομάζει το κεφάλαιο, τις "ελεύθερες αγορές" είναι η Λαοφοβία.
Το "αντίδοτο" στη Λαοφοβία είναι οι "τεχνοκράτες".
Επακριβώς όπως το είχε προσδιορίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου:
«Ο τεχνοκράτης δεν έχει συνείδηση, δεν έχει τοποθέτηση μέσα στην κοινωνική δομή. Είναι πληρωμένο χέρι. Είναι όπως πληρώνεις κάποιον για να κάνει μια δολοφονία, πληρώνεις τον τεχνοκράτη να σου βγάλει τη δουλειά. Λοιπόν ‘τεχνοκράτης’ δεν είναι ουδέτερη λέξη».
"Πρωταγωνιστές" στο "πάλκο", κι αναντικατάστατους στην ελληνική πολιτική σκηνή τους "τεχνοκράτες" εφεύραν πρώτοι οι κύριοι Σημίτης με τον Γιώργο Παπανδρέου, για να τους υιοθετήσει η δεξιά και να τους θεοποιήσει σήμερα ο κύριος Τσίπρας.

Σήμερα η Ιταλία αντιστέκεται μόνη.
Ίσως υποταχθεί κι ακολουθήσει την προτροπή Γιούνκερ "Κάντε όπως ο Τσίπρας", δηλαδή: Θέλετε συσσίτια, επιδόματα φτωχών, πολιτική για να διαχειρίζεστε την κυβερνητική εξουσία, αλλά πάντα πιστοί στην "ευρωπαϊκή πατρίδα"; Υποταχθείτε, τηρήστε τους κανόνες μας και βρείτε χρήμα από φόρους, περικοπές, "ισοδύναμα"!
Αν όχι, έρχονται δύσκολες μέρες για το 4ο Ράιχ και το θεϊκό ευρώ.
Οι λαοί της Ευρώπης θα δουν πως υπάρχει κι άλλος δρόμος.
Τα ξεπουλημένα συνδικάτα που σήμερα απεργούν με όμορφα αιτήματα και ουσιαστικά εκτονώνουν τη λαϊκή οργή κι εξαθλίωση, θα αντιμετωπίσουν τα στυγνά ερωτήματα του λαού, την καρδιά του προβλήματος που είναι το εθνικό νόμισμα.
Όταν διαδηλώνουν οι φοιτητές για αυξήσεις στην Παιδεία, θα καταλάβουν πως ο εχθρός δεν είναι σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα, αύριο μια άλλη κυβέρνηση, αλλά το 4ο Ράιχ. Αν η κυβέρνηση, οι διαχειριστές, λογιστές της Ε.Ε. δώσουν αυξήσεις στην Παιδεία μπορούν να το κάνουν, αλλά οφείλουν να πάρουν το "ισοδύναμο" από τους γονείς των φοιτητών, τους παππούδες τους, το λαό.
Το ίδιο για όλα τα δίκαια αιτήματα. Όμως, αυτή την αλήθεια κρύβουν όλοι από το λαό κι αυτό πολεμάει σήμερα η "ακροδεξιά" ιταλική κυβέρνηση.
Όταν μια χώρα σαν τη δική μας -σε συνθήκες δουλείας προς το τυπωμένο χαρτί χωρίς αξία που βάπτισαν ευρώ-, δεν έχει και δεν διεκδικεί έλλειμμα στον προϋπολογισμό τουλάχιστον 3% και βασίζεται σε πρωτογενή πλεονάσματα για να πληρώνει τους τόκους των τοκογλύφων και να θεσμοθετεί φτωχοκομεία σαν αυτά της "βασιλομήτωρ Φρειδερίκης", απλώς τρώει τις σάρκες της, πεθαίνει και αυτό το είχε πολύ καλά αναλύσει ο Τσίπρας πριν γίνει πρωθυπουργός.
Με πρωτογενή πλεονάσματα, αίμα του λαού, λίγα φτωχοκομεία μπορεί να εμφανίσεις, κάποιες δήθεν "παροχές" που αφαιρείς πάντα από τον λαό. Αλλά κάθε σεντς που δίνεις, το αφαιρείς ακόμη κι απ' αυτόν που υποτίθεται του το δίνεις. Δεν μπορείς να έχεις ΚΑΜΙΑ ανάπτυξη! Όσα ΕΣΠΑ να χρησιμοποιήσεις (χρήματα του λαού είναι κι αυτά), δεν έχεις ανάπτυξη.
Απλά τα εξηγούν οι "ακροδεξιοί" Ιταλοί: Χρηματοδοτείς νέους ή γενικότερα επιχειρηματίες. Για παράδειγμα να στήσουν μια επιχείρηση. Για παράδειγμα μια γαλακτοβιομηχανία, μια εκδοτική επιχείρηση... Αν δεν υπάρχει καταναλωτική δυνατότητα, ικανότητα, αν ο συνταξιούχος, ο μισθωτός, ο άνεργος δεν μπορεί ν' αγοράσει γιαούρτι, ή βιβλίο... τι ανάπτυξη προσφέρεις;
Και λαθεύουν στην Ελλάδα όσοι προτάσσουν εθνικοαπελευθερωτικούς και σοσιαλιστικούς αγώνες για εθνική κυριαρχία, και δεν κατανοούν πως προς την Εθνική Κυριαρχία σε οδηγεί το "εθνικό νόμισμα" κι όχι τα λόγια της "επανάστασης".
Η εθνική κυριαρχία παραμένει ένα απλό σύνθημα για εκτόνωση και εσωτερική κατανάλωση. Δεν θα κατακτηθεί ποτέ χωρίς εθνικό έλεγχο της οικονομίας.

«Η αρχαία αξία / στην καρδιά του Ιταλού δεν είναι ακόμη νεκρή»
«L'antico valore / negli Italici cuor non è ancor morto»
Φραντσέσκο Πετράρκα (1304 - 1374), "Italia mia"

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση