GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γιατί στην Ελλάδα μεταδίδουν "ψευδείς ειδήσεις" (fake news) για την Ιταλία;

Οι βιομήχανοι εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης. Θα κατέβουμε σε διαδηλώσεις μαζί με τους...

Οι βιομήχανοι εναντίον της ιταλικής κυβέρνησης. Θα κατέβουμε σε διαδηλώσεις μαζί με τους...
εργάτες μας... τώρα τους συγκρατούμε!
Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι ο θρίαμβος
του απόλυτου καπιταλισμού που κήρυξε πόλεμο
στην τελευταία δύναμη που θα ήταν ικανή να του αντισταθεί:
τα Κυρίαρχα εθνικά δημοκρατικά Κράτη»
 
Αναρωτιόμασταν πριν λίγες ημέρες: Που αποσκοπούν οι ψευδείς ειδήσεις των ελληνικών ΜΜΕ για την κατάρρευση της γέφυρας στη Γένοβα; κι επισημαίναμε Έτοιμο ευρωπαϊκό πραξικόπημα για την Ιταλία!
Χρειάζεται μια απάντηση...
Πως είναι δυνατόν να τρομοκρατείται το διευθυντήριο της Ε.Ε., η Γερμανία της Μέρκελ, η Γαλλία του υπαλλήλου των Ρίτσιλντ κ. Μακρόν και στην Ιταλία ο Σύνδεσμός Ιταλών Βιομηχάνων, επισήμως η μασονία, το Βατικανό, η "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" με το ετήσιο συνέδριο της στο Τορίνο "Για την αντιμετώπιση λαϊκισμού κι εθνικισμού", τα ελεγχόμενα από την "αριστερά" ιταλικά συνδικάτα και η ιταλική αντιπολίτευση να έχει σχηματίσει ένα κοινό Μέτωπο Αντίστασης της "αριστεράς" μαζί με τη δεξιά;!
Η ιταλική κυβέρνηση -για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια μια κυβέρνηση με κοινοβουλευτική και εκλογική απόλυτη πλειοψηφία-, άλλαξε τους κανόνες του καθιερωμένου πολιτικού ευρωπαϊκού σκηνικού με αριστερές κυβερνήσεις που εναλλάσσονται με αυτές της δεξιάς, ή συγκυβερνούν.
Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα απέναντι στη νέα κυβέρνηση της γείτονος χώρας κατόρθωσε να ενοποιήσει όλο το πολιτικό στερέωμα εναντίον της Ιταλίας.
Όχι μόνον δεν υπάρχει συμπαράσταση από κανένα ευρωπαϊκό κόμμα, ή κυβέρνηση της Ε.Ε. στην ιταλική προσπάθεια απεγκλωβισμού από το 4ο Ράιχ, αλλά ένα ισχυρό μέτωπο.
Το "ελληνικό φαινόμενο" απαιτεί σκέψεις και συμπεράσματα.
Είναι απολύτως κατανοητό και σεβαστό πως τα ελληνικά κυβερνητικά κόμματα των χρόνων της "κρίσης" (πρώην ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και λοιποί κυβερνητικοί εταίροι) στηρίζουν τις ευρωπαϊκές επιλογές στραγγαλισμού της Ιταλίας, γιατί μια ιταλική νίκη απέναντι στο διευθυντήριο θα καταδείξει πως μπορούσαν να μην υποταχθούν και παραδώσουν την πατρίδα στο υπερεθνικό κεφάλαιο.
Από την πρώτη ημέρα προσπάθειας σχηματισμού ιταλικής κυβέρνησης η σκυτάλη είναι στα χέρια της ΛαΕ.
Ας θυμηθούμε εκεί στη ΛαΕ που είναι θεματοφύλακες της αριστερής επανάστασης κι αποκάλυψαν τα πάντα για τα "κουραφέξαλα στην Ιταλία" με το μεγάλο θεωρητικό κείμενο πού άνοιξε τον πόλεμο της ΛαΕ στον ιταλικό νέο "αφασισμό" και "ρατσισμό" Τα “αντισυστημικά” κουραφέξαλα και ο πραγματικός χαρακτήρας μιας γεωπολιτικής βόμβας, από το Μάη του 2018 (Βλ. στο σχετικό: Στην Ιταλία η Μασονία επιτίθεται: "Αντισυνταγματικό το Σύμφωνο Διακυβέρνησης”), που συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς "αντιφασιστικής" στάσης, αλλά ταυτοχρόνως υπεράσπισης του "θεσμικού ρόλου" της Ευρώπης του 4ου Ράιχ.
Χθες, για ακόμη μία φορά η ΛαΕ με κύριο κι ανυπόγραφο κείμενο -που λογικά εκφράζει τη σύνταξη- μας πληροφορεί... "Iskra", 1 Σεπτέμβρη 2018: Νέα κωλοτούμπα:Η Ρώμη θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις της έναντι της ΕΕ
Απαραίτητος σχολιασμός...
Αν δεν προσφέρουν υπηρεσίες σε συγκεκριμένα κέντρα, είναι τουλάχιστον ανόητοι εκεί στη ΛαΕ.
Τι συμβαίνει;
Για να δικαιολογήσουν τη στράτευσή τους σε μια "δημοκρατική Ευρώπη", αναπαράγουν ως δήθεν ανάλυση -χωρίς καν να το μνημονεύουν- ένα κείμενο με πηγή το "δημοκρατικό" Reuters: Italy, after Fitch cuts outlook, vows to respect EU commitments και το οποίο έγινε κατά παραγγελία του υπερεθνικού κεφαλαίου με δύο κατασκευασμένα κείμενα της ελεγχόμενης από την ιταλική αριστερά και δεξιά Ansa (αντίστοιχο ΑΠΕ-ΜΠΕΕ):
α. Tria: 'Impegni Ue vanno rispettati'. Lega: 'Non ce ne sono di nuovi, ne discuteremo'
β. Fitch: Tria, li convinceremo con azioni

Φυσικά κανείς δεν είδε, άκουσε, διάβασε την οργισμένη "απάντηση" -και προς την Ansa- του Claudio Borghi, Προέδρου της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Ιταλικής Βουλής...
Όπως κανείς δεν θα επισημάνει την προσπάθεια στραγγαλισμού της Ιταλίας με την "ευρωπαϊκή" απόρριψη, δηλαδή θα βγάλουν εκτός του προϋπολογισμού τις ανάγκες σεισμοπλήκτων, της γέφυρας που κατάρρευσε στη Γένοβα [Η κατάρρευση γέφυρας στη Γένοβα... «Ιδιωτικοποιήστε στο φινάλε και την πουτάνα την μάνα που σας γέννησε…»!], ενώ αυξάνουν σε σημείο στραγγαλισμού τον προϋπολογισμό με έξοδα των πλοίων που συνόδευσαν το Ακουαριους στην Ισπανία, αλλά κι ακόμη και τις υπερωρίες των αξιωματικών..
ΝΑΙ χρήματα στον προϋπολογισμό για τους λαθρομετανάστες!
Ούτε δεκάρα για την κοινωνία!
Αλλά και ορισμένοι αυτόνομοι αρθρογράφοι ρίχνουν νερό στα συμφέροντα της τρόικας:
3 Σεπτέμβρη 2018... κάποιος κύριος Yannis Koutsomitis:
Κωλοτούμπα Σαλβίνι
- ΠΡΟΣΑΡΜΟΖΕΤΑΙ! Η ΠΡΩΤΗ κωλοτούμπα του Σαλβίνι...
Ο κύριος Κουτσομύτης ανακάλυψε "κωλοτούμπα"!
Κι εκείνο που προκαλεί... Μεταφέρει τίτλο της Ansa (ιταλικού ΑΠΕ-ΜΠΕΕ), που ελέγχεται ακόμη όπως κι η ιταλική κρατική ραδιοτηλεόραση από τη δεξιά και την "αριστερά" [Βλ. Wikipedia... Πώς καταστρέφεις έναν "ενοχλητικό" δημοσιογράφο...], χωρίς να δίνει την μετάφραση:
Salvini: 'Mercati? Noi manterremo impegni con italiani' (Σαλβίνι: "Αγορές; Εμείς θα τηρήσουμε τις δεσμεύσεις με τους Ιταλούς")
Γιατί στην Ελλάδα στηρίζουν όλοι τον στραγγαλισμό της νέας ιταλικής κυβέρνησης;
Απλή η απάντηση: Για να δικαιολογήσουν ΟΛΟΙ πως δεν υπάρχει λύση. Η Ευρώπη του 4ου Ράιχ, η τρόικα, το διευθυντήριο, τα μνημόνια, το ευρώ είναι μονόδρομος και συνεπώς χρειάζεται υποταγή με συνετή διαχείριση δολοφονίας των λαών.
Ναι, αλλά κι η ΛαΕ;
Πρωτίστως η ΛαΕ. Συμμετείχε σε μια κυβέρνηση για την οποία δήλωνε πως δεν υπάρχει τρόικα αλλά θεσμοί, αποδέχθηκε πως θα μπορούσε ο σύντροφος Βαρουφάκης με σύμβουλο την κυρία Παναρίτη -με απόλυτη δική τους συμμετοχή σ' αυτές τις κυβερνητικές αποφάσεις-, να πετύχουν μια καλή "συμφωνία", όπως είχαν βαπτίσει το "προοδευτικό μνημόνιο" που ανέμεναν.
Όλα για τα οποία ΠΟΤΕ δεν έκαναν αυτοκριτική και στήριξαν βασιλικότεροι του βασιλέως. Για να μην προσθέσουμε το εμπάργκο εναντίον της Συρίας και την στήριξη των "μετριοπαθών εξεγερμένων" φονιάδων, το εμπάργκο στο Ιράν, τη Ρωσία, τη στήριξη των Κούρδων λακέδων των ιμπεριαλιστών και την προώθηση των αναλύσεων του Στέιτ Ντιπάρτμεντ από  την iskra του Λαφαζάνη: D.Bookchin: Πώς οι ιδέες του πατέρα μου βοήθησαν τους Κούρδους να δημιουργήσουν μια καινούργια δημοκρατία  και φυσικά την ανάπτυξη σχέσεων με το ναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας, όπως επισημάναμε μόλις χθες: Πού στο διάβολο βρίσκεται αυτή η "αντιφασιστική αριστερά";
Ουδόλως απασχολεί όλους όσους είναι σε διατεταγμένη υπηρεσία πως οι βιομήχανοι της Ιταλίας θα διαδηλώσουν εναντίον κατάργησης ευνοϊκών ρυθμίσεων προς τους βιομηχάνους από την κυβέρνηση της "αριστεράς", όπως το πρεκαριατό, την ελαστική εργασία...
Ο πρόεδρος των βιομηχάνων βόρειας Ιταλίας Matteo Zoppas (στη φωτογραφία της ανάρτησης), της γνωστής βιομηχανίας που αποτελεί όπως η Zanussi τμήμα της Σουηδικής πολυεθνικής Electrolux, στην πρώτη γραμμή εναντίον της "αντιευρωπαϊκής" ιταλικής κυβέρνησης ετοιμάζει την πανιταλική διαδήλωση: Θα κατέβουμε σε διαδηλώσεις μαζί με τους εργάτες μας... τώρα τους συγκρατούμε!
"Συγκρατούμε και τους βιομηχάνους που είναι έτοιμοι να κατέβουν στους δρόμους..." επισημαίνει. Έτσι στην Ελλάδα οφείλουμε να αναμένουμε μια κινητοποίηση στην ιταλική πρεσβεία της Αθήνας, όχι να στηρίξουμε τη μάχη που δίνουν για τους λαούς της Ευρώπης, αλλά για τους βιομηχάνους...
Μπορεί η προσπάθεια κι ο αγώνας που δίνει ολόκληρος ο Ιταλικός λαός κι όχι η κυβέρνηση μόνη της να προσβληθεί από το "σύνδρομο Τσίπρα"...
Μπορεί η Ιταλία -που η κυβέρνησή της δηλώνει πως δεν θα επιτρέψει στραγγαλισμό ανάλογο μ' αυτό που επιτευχθεί στην Ελλάδα- να υποταχθεί...
Η υπεράσπιση του υπερεθνικού κεφαλαίου και της τρόικας που ωφελεί τη δική μας πατρίδα;
Μήπως μια ιταλική συντριβή επιβεβαιώνει,  αποτελεί άλλοθι γι' αυτούς που μας είπαν και λένε πως η υποταγή, η δουλειά, το ξεπούλημα της πατρίδας μας είναι μονόδρομος;

Σχετικά με την επίθεση εναντίον του ιταλικού λαού και της νέας ιταλικής κυβέρνησης, από την "αριστερά" και τη "δεξιά":
Προσφάτως...  Προετοιμάζουν πραξικόπημα στην Ιταλία!  και 
Έτοιμο ευρωπαϊκό πραξικόπημα για την Ιταλία!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση