GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Wikipedia... Πώς καταστρέφεις έναν "ενοχλητικό" δημοσιογράφο...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia... παρουσιαζόμενη ως " ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια " και...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

Η Βικιπαίδεια ή Wikipedia... παρουσιαζόμενη ως "ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια" και...
που δυστυχώς χρησιμοποιείται πλέον ακόμη κι από έγκυρους αναλυτές, για τους "συνωμοσιολόγους" ήταν πάντα μια επιχείρηση της Cia και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ασχέτως του γεγονότος πως χρησιμοποιήθηκαν και χρησιμοποιούνται -μάλιστα εθελοντικά χωρίς αμοιβή με την ιδιότητα του "συντάκτη" και κωδικούς- εκατοντάδες χιλιάδες "χρήσιμοι ηλίθιοι", ως επί το πλείστον προοδευτικοί πολίτες που σε κάθε χώρα οι πλούσια αμειβόμενοι στρατιώτες του Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρησιμοποιώντας αφανώς κομματικούς μηχανισμούς τους πέρασαν στο μυαλό πως επιτελούν "κοινωνικό, επιστημονικό, μορφωτικό και πολιτιστικό έργο".
Έτσι σήμερα υπάρχει μια πλούσια βάση δεδομένων που έγινε ΔΩΡΕΑΝ κι απλώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ χρύσωσε αρχηγούς προοδευτικών κομμάτων κι αντιστοίχως αυτοί με τη σειρά τους τους έμπιστους αγκιτάτορες που περνούσαν το πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουν όλοι σ' αυτό το σύστημα της "παγκοσμιοποίησης με ανθρώπινο πρόσωπο".
Θα έχει ενδιαφέρον να αποκαλυφθεί πως λειτούργησε και λειτουργεί το σχήμα αυτό της Βικιπαίδεια στην πατρίδα μας και ποια πολιτικά κόμματα ώθησαν και προώθησαν να εργαστούν "εθελοντές" χωρίς αμοιβές σ' αυτή την υπόθεση, ώστε να μπορεί ο καθένας να εξάγει συμπεράσμστα.
Η σημερινή φάση λειτουργία της Βικιπαίδεια συνεχίζει τον εμπλουτισμό της βάσης δεδομένων, θεωρείται ένα αξιόπιστο κι έγκυρο υλικό, αλλά σε ορισμένα κρίσιμα ζητήματα που υπάρχει αναγκαιότητα έκφρασης πολιτικής του υπερεθνικού κεφαλαίου τίθεται η "πινελιά" που χρήζει επικαιροποίηση και διάδοση. Για παράδειγμα... λίγοι γνωρίζουμε πως ο νεολογισμός "ομοφοβία" -που κυριαρχεί σήμερα αναφορικά με το καθοδηγούμενο και χαρακτηρισμένο ως "κίνημα" ΛΟΑΤ - LGBT+ (Λεσβία, Ομοφυλόφιλος, Αμφιφυλόφιλος, Τρανς, διαφυλικοί κ.α.π)- είναι μια "εφεύρεση" και κατοχύρωση της Βικιπαίδεια. Τυχαίο;
Ένα άλλο παράδειγμα αποτελεί η ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας. Ο καλόπιστος αναγνώστης που θέλει να κατανοήσει περισσότερα ανατρέχει στην "έγκυρη" Βικιπαίδεια, όπου μεταξύ των πραγματικών στοιχείων γι' αυτή τη χώρα του προστίθεται η "πινελιά": Αραβική Δημοκρατία της Συρίας... Πολίτευμα... Μονοκομματική Προεδρική Δημοκρατία. Λέτε να μην γνωρίζουν οι "συντάκτες" της Βικιπαίδεια πως στη Συρία υπάρχει πολυκομματισμός και πως στην κυβέρνηση της χώρας συμμετέχουν πολλά κόμματα και μεταξύ αυτών τα δύο (2) Κομμουνιστικά Κόμματα Συρίας; (1)
Η χθεσινή "συμπεριφορά" της Βικιπαίδεια αναφορικά με τον ορισμό του προέδρου στην Ιταλική Ραδιοτηλεόραση (RAI) είναι απλώς μια επιβεβαίωση για το πως λειτουργεί αυτός ο μηχανισμός του υπερεθνικού κεφαλαίου.
Ας παρακολουθήσουμε την εξέλιξη των γεγονότων...
Η νέα ιταλική κυβέρνηση που τόσο η ιταλική αριστερά και δεξιά -όπως κι όλα τα ευρωπαίκά ΜΜΕ και δημοσιογράφοι- χαρακτηρίζουν ως "ακροδεξιά, ρατσιστική, ομόφοβη, ξενόφοβη, εθνικοκυριαρχική...", με την λήξη της θητείας της προηγούμενης διοίκησης στην κρατική ραδιοτηλεόραση προτείνει ως πρόεδρο τον Δημοσιογράφο (με Δ κεφαλαίο) Marcello Foa. Διανοούμενο, καθηγητή, συγγραφέα και δημοσιογράφο που δεν έσκυψε ποτέ τη μέση σε εργοδοσίες και πολιτικά κόμματα.
Ο Marcello Foa κατηγορείται από την "αριστερά" και τη δεξιά, που έχουν θεμελιώσει ένα κοινό αντιπολιτευτικό μέτωπο, ως "εθνικοκυριαρχικός" κι "αντιευρωπαϊστής".
Είναι όμως αλήθεια πως ο Marcello Foa δεν έχει καμία σχέση με την την "αριστερή" πρόεδρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης Monica Maggioni, στέλεχος της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και σήμερα η επίσημη Πρόεδρος της Ιταλικής Trilateral, της γνωστής παγκόσμιας μασονικής στοάς της οποίας επίσημο στέλεχο είναι κι ο πρώην πρωθυπουργός Παπαδήμος. Ο αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης Luigi Di Maio (Κίνημα 5 αστέρων) αναρωτιέται: «Γιατί συζητάμε; "Κυριαρχία" είναι λέξη από το άρθρο 1 του Συντάγματος. Πρόκειται για όμορφη λέξη που επιστρέφει στη μόδα χάρις σε πρόσωπα σαν τον Marcello Foa».
Ο Alberto Bagnai, καθηγητής, κομμουνιστής κυβερνητικός Γερουσιαστής της Λέγκας του Matteo Salvini (δες: Η αλληλεγγύη της αγέλης των λύκων στην Ελλάδα...), επιχειρηματολογεί:
«Η Κυριαρχία ανήκει στο λαό. Όμως μόλις ο λαός τη διεκδικεί κι αρχίζει να την ασκεί, αυτή η Συνταγματική αρχή παρουσιάζεται από τα ΜΜΕ ως επικίνδυνη ιδεολογία και ασκείται μια καμπάνια συκοφαντίας. Σε μια κοινωνία οποιουδήποτε είδους πρέπει να λαμβάνονται αποφάσεις, όπου να εφαρμόζεται η κυριαρχία, δηλαδή να μην μπορεί ν' απαγορευτεί η κυριαρχία από το πολιτικό σύστημα, όπως ακριβώς η βαρύτητα δεν μπορεί από τη φυσική.  Όποιος είναι ενάντιος στην κυριαρχία δεν θέλει να μην υπάρχει κυριαρχία: θέλει να την κρατάει για τον εαυτό του. Θέλει να τη διαχειρίζεται με αδιαφάνεια και τη λογική που έχουν οι συνήθεις ύποπτοι, έξω από τον δημοκρατικό έλεγχο. Σωστά μας το υπενθυμίζει ο Di Maio».
Η αρμόδια Επιτροπή της ιταλικής βουλής απέρριψε τον ορισμό του Foa μιας και στην Ιταλία αυτές οι Επιτροπές χρειάζονται τα 2/3. 40 μέλη η επιτροπή κι ο υποψήφιος της κυβέρνησης έλαβε 22 κι όχι τους αναγκαίους 27 ψήφους, αφού η "αριστερά" και δεξιά δεν έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Πρωτοφανές γεγονός μιας και ποτέ δεν υπήρχε στο παρελθόν η απαιτούμενη πλειοψηφία των 2/3, αλλά η βουλή αποδεχόταν το δικαίωμα της κάθε κυβέρνησης να ορίζει τον πρόεδρο της κρατικής ραδιοτηλεόραση. Πρωτοφανές γεγονός γιατί επίσης για πρώτη φορά εδώ και περισσότερα από 30 χρόνια υπάρχει στην Ιταλία μία κυβέρνηση υπερβαίνει το 50% της κοινοβουλευτικής αλλά και λαϊκής πλειοψηφία σύμφωνα με τις εκλογές τοης 4 Μάρτη 2018.
Η πρωτοφανής άρνηση (δεξιάς κι αριστεράς) να εγκρίνουν τον υποψήφιο της κυβέρνησης για πρόεδρο της κρατικής ραδιοτηλεόρασης, σύμφωνα με την ιταλική νομοθεσία δεν αφήνει "ακέφαλη" την ιταλική RAI. Σε περίπτωση μη έγκρισης της κυβερνητικής πρότασης -δεν έχει ξαναγίνει ποτέ και μάλιστα σε κυβερνήσεις που μόλις κατείχαν το 35% της πλειοψηφίας- καθήκοντα προέδρου ασκεί το αρχαιότερο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, δηλαδή ο Marcello Foa που ήταν μέλος της Διοίκησης από μέρους της αντιπολίτευσης στην "αριστερή" διακυβέρνηση.
Κι εδώ αναλαμβάνει η Βικιπαίδεια το έργο της, δηλαδή την πολιτική εξόντωση ενός αδέσποτου κι ανεξάρτητου δημοσιογράφου.
Στις 28 Ιούλη 2018 και ώρα 16:37 (δηλαδή εντελώς "συμπτωματικά" και "τυχαία", το Σάββατο με πλήρη εξέλιξη τη συζήτηση για τον ορισμό πρόεδρου της RAI), η Βικιπαίδεια ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ, αλλάζει τη σελίδα Wikipedia του Marcello Foa, με την προσθήκη μιας νέας ενότητας-κεφαλαίου με τίτλο Controversie” (Διαφωνίες), όπου χαρακτηρίζεται ο Δημοσιογράφος ως "συνωμοσιολόγος", ενάντιος στη Μέρκελ και εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών στην Αλ Κάιντα κ.α.π. Όπως επίσης και μία ακόμη προσθήκη "Teoria del gender" που μίλησε εναντίον της "θεωρίας gender", δηλαδή είναι ομόφοβος.
Η "έγκυρη" Βικιπαίδεια έβαλε τη δική της "πινελιά" για τον Δημοσιογράφο, μιας και θεωρείται άριστος επαγγελματίας κι επιστήμονας. Περισσότερα σε Enrica Perucchietti, “Marcello Foa, wikipedia e fake news: come si distrugge la reputazione di un giornalista scomodo” (Marcello Foa, wikipedia και fake news: πως καταστρέφεις τη φήμη ενός ενοχλητικού δημοσιογράφου), στο blog di Uno Editori, 30 Ιούλη 2018.
Ας δούμε επιγραμματικά ορισμένες θέσεις που έχει εκφράσει ο Marcello Foa για να κατανοήσουμε την πηγή ενός χωρίς προηγούμενο μίσος εναντίον του από την "αριστερά" και τη δεξιά:
«Να γιατί μισούν τον Marcello Foa:
Η Ευρωπαϊκή Ένωση ποδοπατεί τη Λαϊκή Κυριαρχία.
Η αριστερά ανησυχεί για να προστατεύσει περισσότερο τα συμφέροντα των ελίτ, παρά του λαού.
Οι εθνικοκυριαρχικοί έχουν το δίκιο και δεν θα μας σταματήσετε. Η Ιταλία δεν είναι πλέον μία αποικία της Γαλλίας και Γερμανίας.
Η επίθεση των ΗΠΑ στη Συρία είναι ένα μεγάλο λάθος. Μία χειρονομία εκφοβισμού του Άσαντ, της Ρωσίας και του Ιράν. Κάποιος θέλει να ακνευρίσει τον Πούτιν.
Το φιλοευρωπαϊκό σχέδιο του Ματαρέλλα [προέδρου δημοκρατίας] πρέπει να σταματήσει»

Πολλά θα μπορούσαν να γραφτούν και να ειπωθούν για ότι συμβαίνει στη γειτονική Ιταλία όπου έχει ανατραπεί η "πολιτική" καθεστηκυία τάξη και η παραδοσιακή "αριστερά" μαζί με τη δεξιά αναγκάζονται μπροστά στην εξαφάνισή τους να σχηματίζουν ένα κοινό μέτωπο πολιτικής επιβίωσης με κοινή πολιτική την υπεράσπιση της Ευρώπης και του "ευρωπαϊκού πατριωτισμού", που δημοσίως και με στεντόρεια φωνή προτάσσουν πως πρέπει να "εξαλείψει της εθνικές κυριαρχίες των κρατών μελών, για το καλό των λαών", πάντα για να μπορούν αυτές οι δυνάμεις να μονοπωλούν την εναλλαγή τους στην κυβερνητική εξουσία.
Ας πάρουμε μια μικρή "γεύση", ένα απόσπασμα παλαιάς συνέντευξης του σε απρόβλεπτους χρόνους σε σχέση με τη σημερινή του υποψηφιότητα, για το τι σκέφτεται για την Ευρώπη ο Marcello Foa -και μάλιστα την εποχή του "μαύρου στην ελληνική ΕΡΤ- με αποτέλεσμα να είναι ο πρωταρχικός "επικοινωνιακός" απόλυτος εχθρός του κατεστημένου:

«Μια διαδρομή μετ' εμποδίων... ένα ευρωπαϊκό κοινοβούλιο με ελάχιστες αρμοδιότητες που πριν δεν είχε καμία...
Οι αποφάσεις λαμβάνονται από ένα Ευρωπαϊκό Συμβούλιο που ανακαλύπτουμε πως δεν υπάρχει καμία συζήτηση, όταν γίνεται μια συνεδρίαση των τριών ωρών μεταξύ των πρωθυπουργών κι αρχηγών κρατών, αυτοί μπορούν να μιλήσουν μόνον με μια παρέμβαση δύο (2) λεπτών και οι αποφάσεις έχουν ήδη παρθεί.
Από ποιόν έχουν παρθεί οι αποφάσεις; Ποιος αποφασίζει; Εσπεράντο... Θλιβερό...
Αυτό δεν πάει πουθενά... Αυτό δεν πάει καλά... Δεν πάει καλά... Εμείς είμαστε Δημοκράτες κι αυτό σημαίνει πως αυτός που μας αντιπροσωπεύει πρέπει να αντιπροσωπεύει το λαό...
Στη σημερινή Ευρώπη δεν ξέρουμε ποιος αντιπροσωπεύει ποιον, αλλά σίγουρα δεν αντιπροσωπεύει το λαό.
Βλέπω με έκπληξη τη συμπεριφορά της αριστεράς...
Με μεγάλη πικρία κι ανθρωπιστική αλληλεγγύη και προς τους δημοσιογράφους της αριστεράς στην Ελληνική Δημόσια Τηλεόραση που υποστήριξαν την Ευρωπαϊκή πολιτική, τους πολίτες της Ελλάδας και τώρα δέχονται μια πολιτική που επιβάλλει η Ευρώπη... Η αριστερά που υποστηρίζει την Ευρώπη υπομένει περισσότερο από όλους αυτή τις συνέπειες που επιβάλει η ευρωπαϊκή πολιτική λιτότητας, η Ευρώπη για την οποία η αριστερά αγωνίστηκε...
Η ελληνική δημόσια τηλεόραση έκλεισε, οι Έλληνες συνταξιούχοι απολαμβάνουν σήμερα τη μισή από τη σύνταξη που δικαιούνται... το κοινωνικό κράτος αποδιαρθρώθηκε... το 1/3 των Ελλήνων πολιτών δεν έχει πρόσβαση στις υπηρεσίες παροχή υγείας...
Όλα αυτά που έπρεπε να είναι για την αριστερά περηφάνια, για αδιαπραγμάτευτες κατακτήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση τα πέταξε στην άκρη... Να είμαστε σίγουροι πως τα ίδια θα συμβούν σε άλλες χώρες όταν η εξουσία δίνεται στην τρόικα...»

Από τους ελάχιστους στον κόσμο και μοναδικός στην Ιταλία και την Ευρώπη που κατάγγειλε αμέσως ως κατασκευασμένη από τις ΗΠΑ την δήθεν επίθεση με χημικά από τον πρόεδρο Άσαντ και τους αμερικάνικους βομβαρδισμούς εναντίον της Συρίας. Πως με μοναδική πηγή κοινωνικό μέσο (τα "λευκά κράνη" της Cia), χωρίς διασταύρωση η δημοσιογραφία δημοσιοποιεί αυτές τις κατασκευασμένες ειδήσεις;


(1) Η εκλογική δύναμη των κομμάτων της Συρίας και η σύνθεση του σημερινού κυβερνητικού συνασπισμού:
Συνασπισμός National Progressive Front 168 έδρες (κυβερνητικός συνασπισμός κομμάτων)
- Arab Socialist Ba'ath Party 134 έδρες
Socialist Unionists 18 έδρες
- Communist Party of Syria (Wissal Farha Bakdash faction -το αδελφό κομμουνιστικό κόμμα του ΚΚΕ) 8 έδρες
- Communist Party of Syria (Yusuf Faisal faction -Κομμουνιστικό κόμμα από διάσπαση) 3 έδρες
- National Vow Movement 3 έδρες
- Arab Socialist Union 2 έδρες

Συνασπισμός Popular Front for Change and Liberation 5 έδρες (δεξιά αντιπολίτευση)
- Syrian Social Nationalist Party 4 έδρες
- People's Will Party 1 έδρα

Ανεξάρτητοι βουλευτές 77 (
Αρμένιοι, Κούρδοι, μειονότητες θρησκευτικές κ.α.)
Σύνολο εδρών Λαϊκής Συνέλευσης (Βουλής) της Συρίας: 250

 Σχετικά με την επίθεση εναντίον του ιταλικού λαού και της νέας ιταλικής κυβέρνησης, από την "αριστερά" και τη "δεξιά":
1. "Vade retro satana"... Σατανάς ο Salvini για τον καθολικισμό...
2. Η αλληλεγγύη της αγέλης των λύκων στην Ελλάδα...
15. Στην Ιταλία η Μασονία επιτίθεται: "Αντισυνταγματικό το Σύμφωνο Διακυβέρνησης”
16. Η "Λέσχη Μπίλντερμπεργκ" για την αντιμετώπιση "λαϊκισμού" κι "εθνικισμού"!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση