GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Ντόρα Μπακογιάννη υποψήφια γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακοίνωσε ...

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη βρίσκεται μεταξύ των υποψηφίων για την θέση του γ.γ. του Συμβουλίου της Ευρώπης ανακοίνωσε ο πανευρωπαϊκός οργανισμός.
Τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, οργανισμού για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, είχαν προθεσμία μέχρι χθες τα μεσάνυκτα για να προτείνουν τον υποψήφιό τους.
Εκτός της Ντόρας Μπακογιάννη, υποψήφιοι είναι ο πρώην υπουργός Εξωτερικών του Βελγίου Ντιντιέ Ρεντέρ, η υπουργός Εξωτερικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Κροατίας Μαρία Πετσίνοβιτς και ο πρώην πρωθυπουργός της Λιθουανίας Άντριους Κουμπίλιους.
Η διυπουργική επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης θα οργανώσει χωριστές συνεντεύξεις με τους τέσσερις υποψηφίους τον Μάρτιο και θα καταρτίσει τον τελικό κατάλογο υποψηφίων, ο οποίος θα διαβιβασθεί στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Η Κοινοβουλευτική Συνέλευση θα εκλέξει τον Ιούνιο τον νέο γενικό γραμματέα ο οποίος θα διαδεχθεί τον Νορβηγό Τόρμπγιορν Γιάγκλαντ, η θητεία του οποίου λήγει τον Σεπτέμβριο.
Σε ανακοίνωσή της, η Ν.Δ. σημειώνει ότι η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για τη θέση της γενικού γραμματέως του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελεί εξαιρετική τιμή για την πατρίδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που πολιτικός από την Ελλάδα προτείνεται για ένα τόσο υψηλό και κρίσιμο, για την ευρωπαϊκή και διεθνή πολιτική, αξίωμα.
«Η Νέα Δημοκρατία επιθυμεί να ευχαριστήσει την Κυπριακή Δημοκρατία που πρότεινε και στηρίζει την υποψηφιότητα της κ. Μπακογιάννη και θεωρεί αυτονόητη και την αντίστοιχη υποστήριξη της από την ελληνική κυβέρνηση», συμπληρώνει η Πειραιώς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση