GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σε απόγνωση οι αγρότες Σερρών: Όποιος παράγει, τιμωρείται - Μας έχουν πεθάνει

Τους λόγους που οδήγησαν τους αγρότες σε κινητοποιήσεις εξήγησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του α...

Τους λόγους που οδήγησαν τους αγρότες σε κινητοποιήσεις εξήγησε στον Realfm 97,8 και στην εκπομπή του Μάνου Νιφλή ο πρόεδρος του αδέσμευτου Αγροτικού Συλλόγου Σερρών, Γιάννης Τουρτούρας.

«Ο σκοπός μας είναι να φτάσουμε στον Προμαχώνα. Είμαστε πολλοί και θέλουμε να πάμε στον Προμαχώνα. Αυτή τη στιγμή είμαστε πάνω από 100 και περιμένουμε και άλλους. Το κάλεσμά μας είναι προς όλες τις κοινωνικές ομάδες που έχουν βιώσει την οικονομική λαίλαπα τα χρόνια της κρίσης», δήλωσε ο κ. Τουρτούρας επισημαίνοντας ότι «δεν υπήρξε ποτέ σοβαρή αγροτική πολιτική. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι από το 2009 έως το 2019, το 30% των αγροτών έχει φύγει από το επάγγελμα και τα επόμενα χρόνια θα μείνουν ελάχιστοι. Το κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές, η εφορία, το ασφαλιστικό, το συνταξιοδοτικό... όλοι βαράνε τον αγρότη. Κάποιοι δεν θέλουν να σπέρνουμε».

«Με 1.40 ευρώ η τιμή του πετρελαίου, δεν μπορεί να γίνει καλλιέργεια. Οποιαδήποτε παραγωγή και να βάλεις, είτε είναι ρύζι, το οποίο πουλάμε 30 λεπτά το κιλό και το κόστος καλλιέργειας υπερβαίνει τα 35 λεπτά το κιλό, είτε είναι το βαμβάκι το οποίο είναι στα 47 λεπτά, είτε είναι βιομηχανική ντομάτα, είτε καλαμπόκι, είναι ασύμφορο. Δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή καλλιέργεια που να είναι βιώσιμη. Θέλουν να μας ξεκληρίσουν. Μας έχουν πεθάνει, δεν ξέρουμε τι να πρωτοπληρώσουμε. Δεν μένει τίποτα», πρόσθεσε.

Επίσης, ο κ. Τουρτούρας υποστήριξε ότι «τα αγροτικά νοικοκυριά είναι καταχρεωμένα, δεν μπορούμε να περάσουμε έξω από γεωπόνους και τράπεζες γιατί όλοι χρωστάμε. Είμαστε από αυτούς που δεν κάναμε ούτε βίλες ούτε εξοχικά στη θάλασσα. Είμαστε από αυτούς, τους μικρούς αγρότες, οι οποίοι παλεύουν στη γη για να βγάλουν ένα μεροκάματο, το οποίο μας το παίρνουν τα διάφορα καρτέλ, είτε είναι στην κτηνοτροφία είτε στα αγροτικά προϊόντα. Με εισαγωγές, φέρνουν φθηνό προϊόν ώστε τα δικά μας μένουν απούλητα. Είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε τον αγώνα».

«Οι αγρότες θέλουν, όπως όλοι οι Έλληνες , αυτή η χώρα να παράξει, να κάνει πρωτογενή πλεονάσματα. Αν δεν παράξει ο αγροτικός τομέας, αν δεν τραβήξει ο τουρισμός, με δημοσίους υπαλλήλους, που δεν έχω τίποτα με τους ανθρώπους, δεν μπορεί με τη φορολογία και την εφορία να γίνονται πρωτογενή πλεονάσματα. Καμία βοήθεια, κανένα κίνητρο σε αυτήν τη χώρα. Όποιος παράγει, τιμωρείται βάση του ασφαλιστικού και του φορολογικού. Όταν είναι συνδεδεμένη με το εισόδημα η ασφάλεια που πληρώνεις. Προσπαθούμε να έχουμε φορολογικό πλεόνασμα με φορολογία, ξεκληρίζοντας και το τελευταίο παραγωγικό κομμάτι», κατέληξε λέγοντας ο κ. Τουρτούρας.

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση