GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ο ''Ραφαήλ'' σάρωσε το Παλαιόκαστρο Ηρακλείου - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρά προβλήματα στον οικισμό Παλαιοκάστρου του δήμου Μαλεβιζίου προκάλεσε το πέρασμα του ''Ραφαήλ'' από την Κρήτη. Από...

Σοβαρά προβλήματα στον οικισμό Παλαιοκάστρου του δήμου Μαλεβιζίου προκάλεσε το πέρασμα του ''Ραφαήλ'' από την Κρήτη.
Από την έντονη βροχόπτωση παρασύρθηκαν αυτοκίνητα ενώ πλημμύρισε και ένα υπόγειο σπιτιού. Δυνάμεις της Πυροσβεστικής βρέθηκαν στο σημείο προκειμένου να απομακρύνουν το νερό από το υπόγειο της κατοικίας που πλημμύρισε.
Μηχανήματα και φορτηγά απομάκρυναν τα μπάζα, μεταφέροντας τα στην παραλία, στην είσοδο του οικισμού.
Φθάνοντας κανείς στο σημείο παίρνει ένα μικρό... δείγμα για το τι συμβαίνει στο εσωτερικό του Παλαιόκαστρου. Προχωρώντας θα δει να έχουν σχηματιστεί ρυάκια στο δρόμο, ενώ λάσπες και μπάζα διασκορπισμένα κι έχουν καλύψει το μεγαλύτερο μέρος του οδοστρώματος.
Με δυσκολία γίνεται η διέλευση οχημάτων, ακόμα πιο δύσκολα η διέλευση πεζών.

Όπως δήλωσε ο κ. Αριστείδης Τσατσαράκης, κάτοικος της περιοχής, η νεροποντή ξεκίνησε κατά τις 5 το ξημέρωμα, "λίγο λίγο βροντές- αστραπές. Στις 6 η ώρα έκανε αυτή την καταστροφή. Το πολύ νερό κράτησε ένα τέταρτο με είκοσι λεπτά".
Εκείνη τη στιγμή υπήρξε άμεση κινητοποίηση από τους κατοίκους. "Σηκώθηκα κατευθείαν, κι άλλοι γείτονες άναψαν τα φώτα στα σπίτια τους για να δούμε τι συμβαίνει", υπογράμμισε ο κ. Τσατσαράκης, λέγοντας ότι η λάσπη και το νερό κατόρθωσαν να φθάσουν ως την είσοδο του σπιτιού του.
Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μια παλαιότερη ισχυρή νεροποντή το νερό και οι λάσπες κατόρθωσαν να μπουν μέχρι την αυλή του. "Τότε οι άνθρωποι που έμεναν εδώ και νοίκιαζαν στα σπίτια μου, βγήκαν από τις τουαλέτες. Δεν πρόλαβαν ούτε ρούχα να πάρουν, ούτε τίποτα! Τότε καταστράφηκαν όλα τα έπιπλα και όλες οι συσκευές που ήταν μέσα στα σπίτια".
Ο κ. Τσατσαράκης δεν κρύβει την ανησυχία του για αυτά τα έντονα καιρικά φαινόμενα. "Φοβόμαστε πάρα πολύ! ", επισημαίνει, επιρρίπτοντας ευθύνες στην δημοτική αρχή Μαλεβιζίου: "Ο δρόμος όταν ήρθα εγώ εδώ ήταν ποταμός. Και τον μπάζωναν, ψηλώνοντας τον! Κι ενώ ήμουν ένα μέτρο πιο πάνω, τώρα το σπίτι μου είναι ίσα ίσα με τον δρόμο! Έπρεπε να αδειάσουν τον δρόμο και μετά να ρίξουν μπετόν. Αντ' αυτού, βάζανε μπάζα και μετά έριξαν το τσιμέντο! Γι' αυτό ευθύνεται ο Δήμος. Γιατί τώρα δεν μπορούν να φύγουν τα νερά από εδώ!".
Ο κάτοικος του Παλαιοκάστρου υποστηρίζει ότι με εξαίρεση τη σημερινή μέρα, "που ήρθαν και καθαρίζουν, δεν μας έχουν επισκεφθεί ποτέ από τον Δήμο!". Μονάχα όπως συμπληρώνει, "ήρθαν μια φορά πιο παλιά, άνοιξαν ένα δρόμο και τον άφησαν στη μέση! Μετά δεν ξαναπάτησαν τα πόδια τους!".
Πάντως, ο κ. Τσατσαράκης φρόντισε να πάρει τα μέτρα του, υψώνοντας με νόμιμο τρόπο, όπως μας σημειώνει, ένα προστατευτικό τοιχίο γύρω από την είσοδο στο σπίτι του. "Με προστάτευσε το μπεντένι που έκανα. Αν δεν το είχα κάνει, τα νερά που έχουν μαζευτεί απ' έξω θα είχαν μπει μέσα στο σπίτι μου!".

Ο Γιώργος Παπαδάκης, κάτοικος του Παλαιοκάστρου ανέφερε: "ξαφνικά το πρωί έπιασε πλημμύρα! Παρέσυρε δύο τρία αυτοκίνητα, έκανε ζημιές. Εμείς πλημμυρίσαμε στο υπόγειο. Πάθαμε κι εμείς ζημιά. Ήρθαν οι αρχές από το χωριό, αλλά δεν μας καλύπτει αυτό. Και στο παρελθόν είχε γίνει κάμποσες φορές κάτι ανάλογο. Συνέχεια το ίδιο πρόβλημα έχουμε".
Ο κ. Παπαδάκης σχολιάζοντας για το τι έπρεπε να είχε γίνει, πρόσθεσε: "θέλαμε κι εμείς ένα καλό έργο εδώ. Τόσα χρόνια το ζητάμε! Όλοι οι κάτοικοι εδώ έχουμε "ψιλοπαράπονα". Θα το παλέψουμε όμως, όπως κάθε φορά".

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: cretalive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση