GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Γενικός Επιθεωρητής Υγείας για το φαινόμενο ''φακελάκι'': Να καταγγέλλονται τα περιστατικά γιατί όλοι μαζί θα μπορέσουμε να το εξαλείψουμε

Την εκτίμηση ότι πιο εύκολα σήμερα οι πολίτες καταγγέλλουν περιστατικά χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία εξέφρασε μέσω του Realfm 97,8...

Την εκτίμηση ότι πιο εύκολα σήμερα οι πολίτες καταγγέλλουν περιστατικά χρηματισμού στα δημόσια νοσοκομεία εξέφρασε μέσω του Realfm 97,8 και της εκπομπής του Μάνου Νιφλή ο Γενικός Επιθεωρητής Υγείας και Πρόνοιας Σταύρος Ευαγγελάτος.
«Πιο εύκολα ο άνθρωπος σήμερα, με την ευαισθητοποίηση που υπάρχει, καταγγέλλει ένα τέτοιου είδους περιστατικό. Η πολιτική απόφαση είναι σαφώς να περιοριστεί, να εκμηδενιστεί το φακελάκι με μία σειρά από μέτρα όπως η θεσμοθετημένη λίστα του χειρουργείου. Επίσης, σε κάθε νοσοκομείο υπάρχει τμήμα για τα παράπονα των ασθενών. Είναι ένα κομμάτι του παρελθόντος, πάμε να το εξαλείψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Ευαγγελάτος.
«Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας την οικονομική συγκυρία γιατί σήμερα είναι πιο δύσκολο για κάποιον να βρει ένα ποσό της τάξεως των χρημάτων που φαίνεται να ζητήθηκαν στο παρόν περιστατικό, τα 2000 ευρώ. Δεν είναι τόσο εύκολο για την καθημερινότητα των ανθρώπων σήμερα, με την οικονομική συγκυρία που βιώνουμε», τόνισε ο κ. Ευαγγελάτος αναφερόμενος στο περιστατικό με τον μαιευτήρα που υπολογίζει το ''φακελάκι'' με τα κιλά του μωρού.
Ο Γενικός Επιθεωρητής Υγείας και Πρόνοιας κάλεσε τους πολίτες « να καταγγέλλουν τέτοιου είδους περιστατικά γιατί όλοι μαζί θα μπορέσουμε να το εξαλείψουμε. Με δεδομένη την οικονομική συγκυρία, τα φαινόμενα αυτά είναι πια περιορισμένα γιατί ο κόσμος δυσκολεύεται να τα δώσει. Είναι μεμονωμένα τα περιστατικά πλέον».
Παράλληλα, ο κ. Ευαγγελάτος υποστήριξε ότι «έχουμε διαπιστώσει ότι υπάρχουν κατασκευασμένες καταγγελίες σε βάρος γιατρών τη στιγμή που κρίνεται η θέση τους. Επίσης, σε νοσοκομεία της βορείου Ελλάδας είχαμε το φαινόμενο δωρεών. Οι ασθενείς καλούνταν να προβούν σε μία δωρεά ώστε δια της δωρεάς αυτής το Δ.Σ του νοσοκομείου να αποφανθεί να παρακαμφθεί η λίστα και να δοθεί προτεραιότητα».
Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση