GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Χρυσοβελώνη: Ας δούμε τελικά ποιες αποφάσεις θα πάρει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ - Να δούμε "πού θα κάτσει η μπίλια"

Η αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ θα δείξει «πού θα κάτσει η μπίλια» με την στάση του Πάνου Καμμένου ως πρ...

Η αυριανή συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ θα δείξει «πού θα κάτσει η μπίλια» με την στάση του Πάνου Καμμένου ως προς την Συμφωνία των Πρεσπών, που ακόμα δεν έχει «περάσει» από την ΠΓΔΜ, σημείωσε η υφυπουργός Εσωτερικών Μαρίνα Χρυσοβελώνη μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Κώστα Αλατζά.

Για την στάση που θα κρατήσει ο κ. Καμμένος όσον αφορά την συμμετοχή των ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση σε σχέση με την Συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Χρυσοβελώνη είπε ότι «έχουμε ακούσει πάρα πολλά το τελευταίο χρονικό διάστημα ... το θέμα της ονοματολογίας της γειτονικής χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται στη γείτονα χώρα, με διαδικασίες σε εξέλιξη. Όταν τελειώσουν θα έρθει εδώ. Θα πρέπει να διαβάσουμε και μελετήσουμε τα τελικά κείμενα και μετά ο καθένας να πάρει με ψυχραιμία τις αποφάσεις του με γνώμονα το συμφέρον της χώρας και των πολιτών».

«Ας δούμε ποιες τελικά θα είναι οι αποφάσεις που θα πάρει ο αρχηγός των ΑΝΕΛ, μην ξεχνάμε πως αύριο συνεδριάζει η ΚΟ των ΑΝΕΛ ... θα ανταλλαγούν διάφορες θέσεις και απόψεις ... υπάρχουν βουλευτές και υπουργοί που έχουν εκφράσει αντίθετη θέση από του προέδρου. Οπότε ας μην προτρέχουμε, να δούμε "πού θα κάτσει η μπίλια"», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Η κ. Χρυσοβελώνη τόνισε ότι «έχει μεγάλη σημασία να σταθμιστεί το σύνολο του κειμένου και να αξιολογηθεί με βάση την συγκυρία που βρίσκεται η χώρα αυτή την στιγμή. Θα πρέπει με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, θεσμικά βήματα, ορθολογισμό και χωρίς όλο αυτό τον θόρυβο να αφήσουμε να εξελιχθούν οι κρίσιμες διαδικασίες, να δούμε τελικά ο καθένας ποιες αποφάσεις να πάρει».

«Πρέπει όλοι μας -φαντάζομαι ότι θα το πράξει τελικά και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ- να αναλογιστούν ότι η κυβέρνηση αυτή πέτυχε πάρα πολύ σημαντικούς στόχους με την συνδρομή και δουλειά των ΑΝΕΛ (έξοδος από τα μνημόνια, σταθεροποίηση της οικονομίας, κτλ.), αλλά και ότι η επόμενη περίοδος, η πιο παραγωγική, μέχρι τον Οκτώβριο του 2019, είναι εξίσου σημαντική πολιτικά και κοινοβουλευτικά. Δεν είναι μόνο η Συμφωνία των Πρεσπών, υπάρχουν και άλλα θέματα, η συνταγματική αναθεώρηση, η αύξηση του κατώτατου μισθού και η κατάργηση του υποκατώτατου, η προστασία της πρώτης κατοικίας, η επιδότηση του ενοικίου. Όλα αυτά τα χρωστάμε στους πολίτες, το έργο της κυβέρνησης δεν θα πρέπει να διαταραχθεί».

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αλλάξει στάση ο Π. Καμμένος στην αυριανή συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, η κ. Χρυσοβελώνη υπογράμμισε ότι «αλλιώς δεν θα είχε και νόημα η αυριανή συνεδρίαση. Θεωρώ, ότι όταν συγκαλείται μία ΚΟ για τόσο σημαντικά θέματα, συγκαλείται σαφέστατα για να τοποθετηθούν όλοι οι συμμετέχοντες. Αλλιώς δεν θα είχε νόημα, να ανακοινώσει προειλημμένες αποφάσεις. Σκοπός είναι να ακούσει εκείνους που έχουν άποψη διαφορετική από αυτήν που υποστηρίζει... ειλικρινά, θέλω να το πιστεύω» ότι μπορεί να υπάρξει μία διαφορετική στάση από τον κ. Καμμένο, είπε η κ. Χρυσοβελώνη.

«Κυρίως και πρωτίστως, ότι εφόσον η διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη στην γείτονα χώρα, δεν έχει έρθει ακόμη εδώ η Συμφωνία. Όταν έρθει -γιατί στα ψιλά γράμματα κρύβεται ο διάβολος- θα αναγνωστεί και από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και από τον πρωθυπουργό και από όλους. Εκεί θα μπορεί καθένας να επιχειρηματολογήσει. Θεωρώ εξαιρετικά πρώιμο να σηκώνεται θόρυβος και σκόνη για ένα θέμα που επί του παρόντος τουλάχιστον δεν μας απασχολεί», κατέληξε η κ. Χρυσοβελώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση