GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τι είπε η Μέρκελ στη συνάντηση με τους Έλληνες επιχειρηματίες

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου Η φορολογία, οι παροχές, η δημόσια διοίκηση, οι επενδύσεις και οι τράπεζες βρέθηκαν στο επίκεντρο της σ...

Της Αναστασίας Παπαϊωάννου

Η φορολογία, οι παροχές, η δημόσια διοίκηση, οι επενδύσεις και οι τράπεζες βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης της Καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ με επιχειρηματίες και θεσμικούς παράγοντες στο πλαίσιο γεύματος που διοργάνωσε και παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι ο Γερμανός Πρέσβης και στο οποίο δεν συμμετείχαν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πηγές η Γερμανίδα Καγκελάριος τάχθηκε υπέρ της μείωσης των φόρων ωστόσο υπογράμμισε πως δεν πρέπει να υπάρξουν «φορολογικές και άλλες παροχές εις βάρος του πλεονάσματος» διότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να πλήξει την εμπιστοσύνη απέναντι στην Ελλάδα, η οποία παραμένει «ευαίσθητη».

Για την δημόσια διοίκηση η Άνγκελα Μέρκελ επεσήμανε ότι «δεν έχει γίνει αρκετή πρόοδος». Σχολιάζοντας το «καυτό» ζήτημα των επενδύσεων είπε ότι «η Ελλάδα χρειάζεται σημαντικές επενδύσεις τόσο σε αριθμό όσο και σε μέγεθος».

Στάθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές τράπεζες και ανέφερε πως «έχουν θέματα». Ωστόσο, αναγνώρισε ότι γίνεται προσπάθεια και ανέφερε το παράδειγμα της Eurobank. 

Στο γεύμα συμμετείχαν από ελληνικής πλευράς οι: Νικόλαος Καραμούζης, πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Μιχάλης Μαϊλης (πρόεδρος του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου), Ευτύχης Βασιλάκης πρόεδρος της Aegean, Μιχάλης Τζαμάζ πρόεδρος και CEO του ομίλου ΟΤΕ, Ευάγγελος Μυτιληναίος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Μυτιληναίος, Μελίνα Τραυλού ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Neptune Lines.

Πηγή ρεπορτάζ: real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση