GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Gillian Genser: Η γλύπτρια που δηλητηριάστηκε από το έργο τέχνης της - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Ούτε που το φανταζόταν η γλύπτρια Gillian Genser ότι αργά αλλά σταθερά η τέχνη της θα την σκότωνε! Η Καναδή καλλιτέχνης δεν έδωσε...

Ούτε που το φανταζόταν η γλύπτρια Gillian Genser ότι αργά αλλά σταθερά η τέχνη της θα την σκότωνε!

Η Καναδή καλλιτέχνης δεν έδωσε αρχικά ιδιαίτερη βαρύτητα στους πονοκεφάλους και τους εμετούς από τους οποίους άρχισε να υποφέρει, νομίζοντας πως γι’αυτά τα συμπτώματα ευθύνεται μια αυτοάνοση διαταραχή που την ταλαιπωρούσε εδώ και χρόνια. Όμως όταν τα συμπτώματα έγιναν πλέον ανυπόφορα καθώς οι μύες της ατόνησαν, έχασε την ακοή της και είχε δυσκολία και στην ομιλία και απευθύνθηκε σε ειδικό γιατρό, τότε τα νέα ήταν τραγικά.

Ένα εξειδικευμένο τεστ αίματος, έδειξε δηλητηρίαση από βαρέα μέταλλα και η Genser συνειδητοποίησε ότι η τέχνη της τη σκότωνε αργά και σταθερά. Όπως δήλωσε η ίδια στην Washington Post, είχε μόλις καταλάβει ότι το έργο στο οποίο δούλευε για σχεδόν 15 χρόνια την είχε δηλητηριάσει.

Αποφάσισε πριν από 15 χρόνια να φτιάξει τον Αδάμ, να σμιλέψει έναν χαρακτήρα βιβλικό για να δείξει πόσο αυτός έχει «μολυνθεί» στον σύγχρονο κόσμο - αγνοώντας την ειρωνεία της εμπειρίας της.

Η γλύπτρια χρησιμοποιούσε όστρακα και κελύφη από μύδια για να δημιουργήσει ένα γλυπτό του Αδάμ. Δεν είχε ιδέα, ωστόσο, ότι τα όστρακα μπορούν να συσσωρεύουν τοξίνες, όπως ο μόλυβδος και το αρσενικό, καθώς τρέφονταν σε μολυσμένα νερά. Όταν η Genser ανέπνεε τη σκόνη του κελύφους ή άγγιζε τα υπολείμματα, μερικά από αυτά τα μέταλλα περνούσαν στο σώμα της.

Όταν έμαθε τα νέα για την υγεία της έπαψε αμέσως να σμιλεύει τέτοια υλικά και ακόμα και σήμερα υποφέρει.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση