GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Mήνυμα Γιούνκερ για το Σκοπιανό

Αποστολή στο Βουκουρέστι, Θάνος Αθανασίου Το μήνυμα ότι η ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια δεν μπορούν να περιμένουν την ευρωπαϊκή τους π...

Αποστολή στο Βουκουρέστι, Θάνος Αθανασίου

Το μήνυμα ότι η ΕΕ και τα Δυτικά Βαλκάνια δεν μπορούν να περιμένουν την ευρωπαϊκή τους προοπτική για άλλα 10 χρόνια και πως όλοι οι παράγοντες που εμπλέκονται στη διαδικασία της επικύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, πρέπει να “πράξουν αυτό που τους καλεί η ιστορία να κάνουν”, έστειλε ο Πρόεδρος της Κομισιόν Ζ.Κ.Γιούνκερ, μιλώντας στον Τύπο στο Βουκουρέστι, μετά τη συνεδρίαση του Κολεγίου των Επιτρόπων και της Ρουμανικής Κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα, κληθείς από το real.gr να σχολιάσει τις εξελίξεις τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και την Ελλάδα σε σχέση με την επικύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, σχετικά με το ενδεχόμενο αποτυχίας και την κατάρρευση της ευρωπαϊκής προοπτικής της περιοχής, ο Πρόεδρος Γιούνκερ επεσήμανε τις “θαρραλέες κινήσεις των δύο πρωθυπουργών” για την επίτευξη της συμφωνίας και κάλεσε όλους τους παράγοντες να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να “πράξουν αυτό επιτάσσει η Ιστορία”.

Ερωτηθείς αν η ΕΕ μπορεί να αντέξει μια νέα, ίσως δεκαετή αναμονή και τη διείσδυση τρίτων δυνάμεων στην περιοχή ο Πρόεδρος Γιούνκερ απάντησε εμφατικά “όχι”.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Ρουμανίας Κλάους Βένρερ Γιοχάνις τόνισε ότι τα Δυτικά Βαλκάνια ανήκουν στην ευρωπαϊκή γειτονία και “είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτή η περιοχή πρέπει να είναι μαζί μας”, ξεκαθαρίζοντας ότι γρήγορη πρόοδος πρέπει να επιτευχθεί.

Πηγή: Real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση