GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

«Brandon Teena» στο Vault

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ Το θέατρο Vault δεν παράγει μόνο γερές παραστάσεις, αλλά αγκαλιάζει ζεστά κι ανάλογες παραγωγ...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
Το θέατρο Vault δεν παράγει μόνο γερές παραστάσεις, αλλά αγκαλιάζει ζεστά κι ανάλογες παραγωγές!«Χτύπησα»για άλλη μια φορά στον πολυχώρο πολιτισμού που... κλέβει την παράσταση και απόλαυσα μια καλαίσθητη,δυνατή δουλειά.Ο λόγος για το «Brandon Teena»που υπογράφει με ζηλευτή δεινότητα ο πολυσχιδής Στέλιος Καλαϊτζής. Ο ίδιος έχει κάνει την γερή επιμέλεια του κειμένου και έχει στήσει σκηνοθετικά μια παράσταση που κεντρίζει το ενδιαφέρον και του πιο απαιτητικού θεατή.Το«Brandon Teena» βασίζεται σε αληθινή ιστορία. Μια ιστορία που συγκλόνισε την αμερικανική και μετέπειτα την παγκόσμια κοινή γνώμη, κυρίως με την μεταφορά της στον κινηματογράφο με τον τίτλο ''Boys Don’t cry''.Στο Falls City της Nebraska, ένα νεοφερμένο αγόρι , ο Brandon Teena, καταφέρνει να μαγέψει τη μικρή επαρχιακή κοινότητα με την γοητευτική αθωότητά του. 'Ομως, ο χαρισματικός ξένος και για πολλούς αληθινός φίλος, κρύβει ένα μυστικό: δεν είναι αυτός που όλοι νομίζουν. O Brandon Teena είναι ένα πρόσωπο ξεχωριστό. Ένας νέος παγιδευμένος σε κρίση σεξουαλικής κι ''ανθρώπινης'' ταυτότητας που τον καταδιώκει σ’ όλη του τη ζωή. Τα λάθη του έχουν υψηλό αντίτιμο, ιδίως το τελευταίο του. Ένα λάθος που θα αποκαλύψει το μεγάλο μυστικό του.

Ο Brandon Teena υπήρξε ταυτόχρονα ένας εντυπωσιακός εραστής κι ένας εγκλωβισμένος παρείσακτος, ένα εξαθλιωμένο μηδενικό κι ένας λαμπερός ονειροπαρμένος, ένας τολμηρός κλέφτης και το τραγικό θύμα ενός άδικου εγκλήματος.Ο ρεαλισμός και η αλήθεια των χαρακτήρων συνθέτουν σταδιακά την αφήγηση της ιστορίας αυτού του ιδιαίτερου ανθρώπου. Η αφαίρεση και η αποδόμηση στοιχείων μέσα σε αυτήν αφήγηση θα φωτίσουν τις σκέψεις μιας κοινωνίας και θα αναδείξουν την πνευματική και συναισθηματική φωνή αυτού του ξεχωριστού, για πολλούς, ήρωα. Μιας φωνής διαφορετικής που πρέπει να ακουστεί.

''Θέλω να ειμαι εγώ . Είμαι εγώ ''.Βρήκα εμπνευσμένη την δουλειά του καίριου Καλαϊτζή-είναι εύρυθμη,ατμοσφαιρική και ζυγισμένη εξαιρετικά- που οφείλει πολλά στη σκηνογραφική δουλειά του Γιώργου Λυντζέρη και στην έξοχη πρωτότυπη μουσική της LOU που στιγμές-στιγμές... κλέβει παράσταση. Η μεγάλη έκπληξη της δουλειάς είναι η ζηλευτή ερμηνεία της πρωτοεμφανιζόμενης Ελένης Φαλατάκη ως Brandon Teena. Η νεαρή ηθοποιός «γίνεται»ο ρόλος με τρόπο που κόβει την ανάσα.Εξαιρετική!Πλάι της συναρπάζει υποκριτικά ο χαρισματικός Ιάσονας Παπαματθαίου-έχει εντονότατη σκηνική παρουσία και ακρίβεια εντυπωσιακή.Η αλήθεια του κόβει στιγμές-στιγμές την ανάσα μια και «μεταμορφώνεται» στον σκληρό βιαστή του Brandon.Νομίζω πως πετυχαίνει την πληρέστερη ερμηνεία του στην παράσταση αυτή. Έξοχος στο πλάι τους ο προσοντούχος Θεόφιλος Μανόλογλου. Έχει ευθυβολία,συνέπεια και κάνει τον μικρό ρόλο του,ουσιαστικά μεγάλο! Εύστοχες μαζί τους η Νίκη Μαστροκάλου, η Μελανία Μπαλτσίδου, η Εύη Τσάφου κι ο Αναστάσης Χριστοφιλόπουλος-«σαρώνει»τη σκηνή κι έχει δεινότητα. Τρέξτε στο «Vault» να χαρείτε την «χειροποίητη»παράσταση που υποστηρίζεται με πάθος από όλους τους συντελεστές της. Λίγες παραστάσεις μείνανε! Δευτέρες-Τρίτες στο Vault.Τρέξτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση