GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έκλεψαν κεφάλι μούμιας ηλικίας 800 ετών από την κρύπτη εκκλησίας

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στο Δουβλίνο, στην εκκλησία του St Michan όταν ο ξεναγός που έφτασε για να ανοίξει την εκκλησί...

Ένα περίεργο περιστατικό σημειώθηκε στο Δουβλίνο, στην εκκλησία του St Michan όταν ο ξεναγός που έφτασε για να ανοίξει την εκκλησία είδε να λείπει το κεφάλι μιας μούμιας, γνωστής ως «Ο Σταυροφόρος» από την κρύπτη του ναού.

Αρκετές άλλες μούμιες μέσα στην κρύπτη, συμπεριλαμβανομένων των λειψάνων μια μοναχής ηλικίας 400 ετών, καταστράφηκαν και βεβηλώθηκαν κατά την διάρκεια της διάρρηξης, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εκκλησίας της Ιρλανδίας. Το σώμα του «Σταυροφόρου» βρέθηκε αναποδογυρισμένο μέσα στην κρύπτη.

«Είμαι σοκαρισμένος που κάποιος έβαλε στόχο αυτό τον αρχαίο τόπο ταφής και κατέστρεψε τα λείψανα εκείνων που βρίσκονταν εκεί» ανέφερε σε δήλωσή του ο Αρχιεπίσκοπος του Δουβλίνου.

«Τα άτομα αυτά όχι μόνο βεβήλωσαν την ιερή κρύπτη, αλλά κατέστρεψαν και αυτές τις ιστορικές μούμιες που είχαν διατηρηθεί στο St. Michan επί εκατοντάδες χρόνια. Απευθύνομαι σε αυτούς που το έκαναν να σκεφτούν πολύ καλά και να ακούσουν την συνείδησή τους και να επιστρέψουν το κεφάλι του Σταυροφόρου στη σωστή του θέση».

Η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση