ΔΗΜΟΦΙΛΗ

PRESS-GR

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΔΗΜΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ...ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ - Η ...OFF SHORE ΤΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ - Ακατάλληλη για αναγνώστες με ευαίσθητο στομάχι. (Τιμή 0 ευρώ - Ετος 15ο). Αποθηκεύστε τη διεύθυνσή μας: press-gr.com. Στείλτε τη γνώμη σας, σχόλια και πληροφορίες στο e-mail μας: press.gr@hotmail.com. Η ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ. Profil στο facebook: Press-gr blogspot

Στο ρυθμό των κωδωνοφόρων η Θεσσαλονίκη - ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ

Share it:

Στον εκκωφαντικό και ξέφρενο ρυθμό χιλιάδων κουδουνιών δονείται η Θεσσαλονίκη, με τον κόσμο να συμμετέχει σε μια γιορτή χαράς με χρώματα, μουσικές, τραγούδια και χορούς.

Στο πλαίσιο του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας «Οι δρόμοι του κουδουνιού», η πόλη ζει στον παλμό εθίμων, τελετουργιών και ιεροπραξιών μιας αρχέγονης πολιτιστικής μνήμης που διαπερνά την ευρωπαϊκή ήπειρο.

Φέτος, ομάδες κωδωνοφόρων από κάθε γωνιά της Ελλάδας και από πολλές χώρες της Ευρώπης, με περισσότερους από 1.500 τελεστές των εθίμων, παίρνουν μέρος στη μεγάλη γιορτή ξεσηκώνοντας την πόλη, πραγματοποιώντας, κατά μήκος της παλιάς παραλίας, την καθιερωμένη μεγάλη πομπή των κωδωνοφόρων, με αφετηρία το Λευκό Πύργο και σημείο κατάληξης τον Πρώτο Προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, όπου θα φιλοξενηθεί ο βασικός κορμός των δράσεων του 5ου Ευρωπαϊκού Φεστιβάλ Κωδωνοφορίας.

Share it:

Κοινωνία

Σχολιάστε το άρθρο:

0 comments:

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση