GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άνθρωπος Ελέφαντας με σκηνοθέτη τον Δαμάτη στο Vault

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ ΜΠΟΡΕΙ ο πολυσχιδής Δημήτρης Καρατζιάς να μετρά αρκετές υποκριτικές και σκην...

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ
Του ΒΑΣΙΛΗ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗ
ΜΠΟΡΕΙ ο πολυσχιδής Δημήτρης Καρατζιάς να μετρά αρκετές υποκριτικές και σκηνοθετικές νίκες μέχρι σήμερα, τώρα όμως βάζει το δυσκολότερο κι απαιτητικότερο «στοίχημα» της καριέρας του, αφού ετοιμάζεται να πρωταγωνιστήσει στον «Άνθρωπο Ελέφαντα» που θα ανέβει στο «Vault» του με την σκηνοθετική καθοδήγηση του εμπειρότατου Κοραή Δαμάτη. Πάμε να τα πάρουμε από την αρχή τα πράγματα; Πάμε!
Μετά την "Ψιλικατζού" και το "Χορεύοντας στο σκοτάδι" που σκηνοθέτησε τη φετινή σεζόν στο Vault, δύο παραστάσεις που ξεχώρισαν τη φετινή σεζόν, ο Δημήτρης Καρατζιάς (τρία χρόνια μετά το Marvin's Room, που έσκισε εισπρακτικά και καλλιτεχνικά και προτάθηκε και για 3 βραβεία στο Αθηνόραμα, μεταξύ και καλύτερης παράστασης της χρονιάς) επιστρέφει στο σανίδι κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του Κοραή Δαμάτη (κάτι που επιθυμούσαν χρόνια να γίνει), με ένα εξαιρετικό team ηθοποιών και συνεργατών. Δίπλα στον Καρατζιά θα δούμε τους Περικλή Μοσχολιδάκη, Μαρία Καβουκίδη, Στέλιο Καλαϊτζή, Μιχάλη Καλιότσο, Αντώνη Καραθανασόπουλο και Σοφία Ρούβα. Ξεχωριστά να αναφέρουμε ότι τη μουσική της υποσχόμενης παράστασης θα γράψει ο εξαίρετος Μάνος Αντωνιάδης που μαζί με τον Καρατζιά «πλουτίζουν» τη θεατρική ζωή μας μέσα από το υπέροχο «Vault» που’ναι... φάρος στα καλλιτεχνικά δρώμενα!
Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ
Με αφορμή τα 40 χρόνια από το πρώτο του ιστορικό ανέβασμα στο Broadway (Απρίλιος του 1979 - Ιούνιος του 1981, 916 παραστάσεις), τo πολυβραβευμένο έργο του Bernard Pomerance «Ο Άνθρωπος Ελέφαντας», ανεβαίνει στον Πολυχώρο VAULT τον Απρίλιο του 2019, σε δραματουργική επεξεργασία -διασκευή- σκηνοθεσία Κοραή Δαμάτη, με τον Δημήτρη Καρατζιά στον ομώνυμο ρόλο.
Πρόκειται για την πραγματική ιστορία του Τζον Μέρικ (Joseph Carey Merrick), γνωστού και ως Ανθρώπου Ελέφαντα, ενός τραγικά παραμορφωμένου άντρα που έζησε στο Βικτωριανό Λονδίνο το 1880. Η τραγική ζωή του υπήρξε πηγή έμπνευση για τις τέχνες και τα γράμματα.
Το έργο τιμήθηκε με τα Βραβεία Tony (3 βραβεία από 7 υποψηφιότητες το 1979, 2 υποψηφιότητες το 2002 και 4 υποψηφιότητες το 2015), Drama Desk (4 βραβεία από 7 υποψηφιότητες το 1979) και New York Drama Critics’ Circle (το 1979) ως Καλύτερο Έργο της χρονιάς το 1979.
Από τότε συνεχώς παρουσιάζεται στις θεατρικές σκηνές ανά τον κόσμο, μια και ο ρόλος του Τζον Μέρικ θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες υποκριτικές προκλήσεις, με μερικούς πολύ σπουδαίους ηθοποιούς να έχουν αναμετρηθεί κατά καιρούς μαζί του (David Schofield, David Bowie, Mark Hamill, Bradley Cooper κ.α). Στην Ελλάδα παρουσιάστηκε το 1980 από το θέατρο Έρευνας του Δημήτρη Ποταμίτη και αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εισπρακτικές επιτυχίες του πάντα πρωτοποριακού καλλιτέχνη.
O Άνθρωπος Ελέφαντας (The Elephant Man) παρουσιάστηκε και στον κινηματογράφο σε σκηνοθεσία David Lynch, με τους John Hurt, Anthony Hopkins, Anne Bancroft, κ.α, όπου απέσπασε οκτώ Υποψηφιότητες για Όσκαρ (Kαλύτερου Ά Ανδρικού Ρόλου, Σκηνοθεσίας, Καλύτερης Ταινίας, Σεναρίου, Κουστουμιών, Σκηνικών, Μουσικής και Μοντάζ). Η ταινία καθιέρωσε τον David Lynch ως grand auteur, αποτέλεσε σταθμό στην καριέρα του Anthony Hopkins και ανέδειξε το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του John Hurt.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση