GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αυτή η Μελίνα είναι εφιάλτης για τους εθνοκτόνους!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας
«Η θύμηση του παρελθόντος μπορεί να είναι η...

απαρχή επικίνδυνων διαισθητικών γνώσεων και η
παγιωμένη κοινωνία δείχνει να φοβάται τα
ανατρεπτικά περιεχόμενα της μνήμης»
Χέρμπερτ Μαρκούζε

Αρνούμαστε να ξεχάσουμε!
Είκοσι πέντε χρόνια μετά το θάνατο της μεγάλης Ελληνίδας ζούμε πλέον οριστικά σε ένα θέατρο παραλόγου... ακόμη και το σημερινό υπουργείο πολιτισμού θυμάται τη Μελίνα.
Το ίδιο πανομοιότυπο "σενάριο" σκύλευσης Εθνικών Πολιτικών Παρακαταθηκών μ' αυτό του Ανδρέα Παπανδρέου: "Ο Ανδρέας Παπανδρέου ψηφίζει τη Συμφωνία των Πρεσπών! "La vita è bella"... "Η ζωή είναι ωραία"!".

"Αυτοί που υπερασπίζονται το Έθνος δολοφονούνται ή εξορίζονται. Το νεοφιλελεύθερο σχέδιο απαιτεί διεθνοποίηση της ιστορίας, απαιτεί διαγραφή της εθνικής ιστορίας και μετατροπή της σε διεθνή...
Μια επαναστατική διαδικασία πρέπει να ξεκινήσει με την ανάκτηση των ιδεών του Έθνους και της Πατρίδας
"

Subcomandante Marcos
Βιασμός της συλλογικής ιστορικής μνήμης, όπως επιτάσσει η νέα τάξη, η παγκοσμιοποίηση: διαγραφή της ιστορίας... από το σύνολο του κομπραδόρικού πολιτικού προσωπικού, υποταγμένου στους τραπεζίτες. Και δεν υπάρχει μια άλλη φωνή.

Μοναδική, σεμνή κι ευχάριστη "παραφωνία" ο Στάθης Παναγούλης: «Θέλω να μοιραστώ μαζί σας φίλοι μου αυτή την φωτογραφία. Σήμερα που συμπληρώνονται 25 χρόνια από όταν η αγαπημένη Μελίνα Μερκούρη «έφυγε». Νοέμβριος του 1968, στο γκρίζο Λονδίνο κάναμε απεργία πείνας για να ανατραπεί η απόφαση της χούντας για την καταδίκη σε θάνατο του αδερφού μου Αλέκου. Η Μελίνα με κοίταζε στα μάτια και μου έλεγε "Στάθη μαζί θα αγωνιστούμε και θα τον σώσουμε"! Η απουσία της μας πονάει.»
Είναι η Μελίνα του Πανελλήνιου Απελευθερωτικού Κινήματος - ΠΑΚ (51 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΚ... 100 από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου!).
Είναι η Μελίνα που με εντολή του Ανδρέα Παπανδρέου ταξιδεύει στο Μιλάνο κι εκφωνεί εκ μέρους της Ελληνικής Αντίστασης τον τελευταίο αποχαιρετισμό στην Elena Angeloni. Ήταν ανεπίτρεπτο να μην δοθεί παγκόσμια πολιτική κάλυψη στην αντιστασιακή πράξη των Angeloni-Τσικουρή, που θέλουν να πετάξουν από πάνω τους οι "ανανεωτές της 'αριστεράς'" που αναζητούσαν "εθνική αντιδικτατορική ενότητα" και με τον Γλύξμπουργκ.
Σήμερα η Μελίνα, μαζί με τον ηγέτη Ανδρέα Παπανδρέου, μας λείπουν...
Σήμερα η Μελίνα επίκαιρη όσο ποτέ, αλλά όλοι όσοι σήμερα υποκριτικά θέλουν να είναι τιμητές της, σκυλεύουν τη μνήμη της, αφού κανένας δεν μιλά για τις Πολιτικές της Παρακαταθήκες. Μιλούν για τη Μελίνα και πρόδωσαν τα βασικά ζητήματα που την χαρακτήριζαν ως πολιτικό ζώο!
Σήμερα κανένας δεν τολμάει να μιλήσει για όσα εκείνη πρέσβευε και δεν σιωπούν, αλλά αγνοούν επιδεικτικά και το "ρίχνουν στο τσάμικο" λες κι έχουμε υποστεί όλοι λοβοτομή σ' αυτό τον τόπο.
Ποιος από τους σημερινούς υποκριτές τιμητές της θυμήθηκε;
Την Μελίνα... ορκιζόμενη...  «να καρφώσει την Παλαιστινιακή σημαία στην πρωτεύουσα της Παλαιστίνης, την Ιερουσαλήμ»!
Την Μελίνα... να διακηρύσσει... «Μακεδονία... το όνομα είναι η ψυχή μας»!
Την Μελίνα... να διαλαλεί με σαφήνεια δεν είναι αριστερή πολιτική η φιλανθρωπία, τα σημερινά φτωχοκομεία που μάλιστα τα βαπτίζουν "αριστερή πολιτική" τα χορτασμένα στομάχια: «Απεχθάνομαι τη φιλανθρωπία, γιατί είναι προσβλητική! Για φιλανθρωπία ούτε συζήτηση! Δεν ανέχομαι ούτε λέξη! Εκείνος που οφείλει να επουλώνει τις πληγές του λαού είναι το Κράτος και όχι εγώ».
Αυτή η Μελίνα είναι εφιάλτης για τους εθνοκτόνους!
Κι όμως, σήμερα χωρίς ίχνος ντροπής επικαλούνται τη Μελίνα -όπως επικαλούνται τον Ανδρέα Παπανδρέου-, όλοι όσοι πρόδωσαν τα ιδανικά κι Εθνικές Παρακαταθήκες της Μελίνας!  
Λένιν:  «Η φιλανθρωπία δολοφονεί την κοινωνία»

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση