GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Η Εκκλησία καθαίρεσε τον ιερέα με τη Χάρλεϊ, επειδή παντρεύτηκε δεύτερη φορά!

Την ποινή της καθαιρέσεως από το σχήμα της Ιεροσύνης επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος στον π. Γεώργ...

Την ποινή της καθαιρέσεως από το σχήμα της Ιεροσύνης επέβαλε το Δευτεροβάθμιο Συνοδικό Δικαστήριο της Εκκλησίας της Ελλάδος στον π. Γεώργιο Δεληκώστα από τον Βόλο, γνωστό και ως παπά- Χάρλει.
Συγκεκριμένα, ο ιερέας είχε ζητήσει να του επιτραπεί να συνάψει δεύτερο γάμο καθώς μετά τον χωρισμό με τη σύζυγό του, συνήψε σχέση με άλλη γυναίκα η οποία κυοφορούσε και πριν από λίγους μήνες γέννησε το παιδί του.
Η τοπική μητρόπολη του είχε επιβάλλει την ποινή της καθαιρέσεως λόγω… πορνείας και σκανδαλισμού των πιστών και τον είχε παραπέμψει στο Εκκλησιαστικό Δικαστήριο.
«Μετά από μια επεισοδιακή δίκη, με πάρα πολλές εντάσεις, η συντηριτικότητα και ο αναχρονισμός που διαπνέει την Επίσημη Εκκλησία της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τη διδασκαλία της στην πράξη, που έχει υιοθετήσει την τελευταία δεκαετία και μιλώ για την αγάπη υπό όρους, κι αφού χρησιμοποίησε συγκεκριμένους κανόνες, ερμηνεύοντας τους με συγκεκριμένο τρόπο, την οδήγησαν στην επικύρωση της αποφάσεως του Πρωτοβάθμιου Συνοδικού δικαστηρίου δηλαδή την απόφαση της καθαιρέσεως μου από την τάξη των κληρικών και την επαναφορά μου στην τάξη των λαϊκών», ανέφερε ο π. Γεώργιος Δεληκώστας μετά την απόφαση του Συνοδικού Δικαστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση