GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Το ΚΚΕ "παρεμβαίνει" στην ιταλική πολιτική σκηνή, επιβάλοντας ψηφοδέλτιο "Κομμουνιστικού Κόμματος"!

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό" κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης πρέπει...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Το σημείο εκκίνησης είναι "εθνικό"
κι απ' αυτό το σημείο εκκίνησης πρέπει...
να λάβεις τις αποφάσεις των κινήσεων»
Antonio Gramsci, Τετράδια της φυλακής, σ. 1729

Με την εκλογική συνένωση πολλών κομμάτων και κινημάτων στην Ιταλία -αφήνοντας κατά μέρος ΟΛΕΣ τις ριζικές τους διαφορές και αντιθέσεις- έγινε τελικώς κατορθωτό να ξεπεραστεί το φράγμα των 180.000 υπογραφών (εκλογική νομοθεσία που επέβαλε η κυβέρνηση της "αριστεράς" στην Ιταλία) κι έτσι είχαμε γεννητούρια: το νέο σχήμα με την επωνυμία "Η Αριστερά" (La Sinistra), αφού Ιταλοί βουλευτές κι ευρωβουλευτές εμφανίζονται ως κόμμα που συμμετέχει στα κοινά
Διαβάζουμε σήμερα στη ναυαρχίδα της ιταλικής "αριστεράς" κι όργανο των Βιομηχάνων (Όμιλος De Benedetti, GEDI Gruppo Editoriale S.p.A.), "Repubblica, 8 Απρίλη 2019:
«Ευρωεκλογές, "Η Αριστερά" παρουσιάζει το σύμβολό της: εργασία, οικολογία, κληρονομια.
Οι κληρονόμοι της "Λίστας Τσίπρα" συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα...
"Είμαστε το μοναδικό αριστερό ψηφοδέλτιο στις επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές"... επισημαίνει ο Nicola Fratoianni, Γραμματέας του κόμματος "Ιταλική Αριστερά" [αδελφό κόμμα της ΛαΕ του Λαφαζάνη, βλεπε: iskra, 18 Φλερβάρη 2017, Λαφαζάνης στο Συνέδριο της ''Ιταλικής Αριστεράς'', αλλά ταυτόχρονα κι αδελφό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ], που σπάει τις καθυστερήσεις-αναβολές [Βλέπε Σχετικό: Ενόψει ευρωεκλογών: «Διαλύθηκε εις τα εξ ων συνετέθη» η προσπάθεια δημιουργίας μιας άλλης «αριστεράς» στη γειτονική Ιταλία] κατά τη διάρκεια της παρουσίασης στη Ρώμη του συμβόλου του σχήματος "La Sinistra" που πραγματοποιήθηκε στο Hotel Nazionale, παρουσία των υπευθύνων για τις άλλες κοινωνικές και πολιτικές συνιστώσες που του έδωσαν ζωή, συμπεριλαμβανομένης της Eleonora Forenza, απερχόμενης ευρωβουλευτίνας [Είχε εκλεγεί το 2014 με το σχήμα "Λίστα Τσίπρα- Αλλάζουμε την Ευρώπη και κάνουμε δημοκρατική την Ευρωζώνη", κατόπιν διαφώνησε και πήγε στην "Κομμουνιστική Επανίδρυση" -κι αυτό το κόμμα είναι αδελφό κόμμα ταυτοχρόνως της ΛαΕ του Λαφαζάνη και του ΣΥΡΙΖΑ- βλέπε σχετικά: ΕΔΩ] (Gue/Ngl) και του Maurizio Acerbo της "Κομμουνιστικής Επανίδρυσης".
Ένα σύμβολο που επιλέχθηκε με διαδικτυακή διαβούλευση όπου συμμετείχαν 20 χιλιάδες μέλη, κάτω την επιγραφή "la Sinistra" σε κόκκινο φόντο, τα πράσινο-κόκκινα ευρωπαϊκά σύμβολα της αριστεράς κι εκπροσωπούμενοι από την ομάδα Gue/Ngl στο ευρωκοινοβούλιο κι εκείνο της "Ευρωπαϊκής Αριστεράς", και στη βάση συμπληρώνουν το κάδρο το κόκκινο και πράσινο του περιβάλλοντος και των μαχών για δικαιώματα γυναικών...».

Είναι πολύ δύσκολο να δώσουμε στον αναγνώστη στην Ελλάδα τι σημαίνει μέχρι χθες να έχεις πόλεμο με τον Τσίπρα σε πολιτικό, ιδεολογικό επίπεδο, να συμμετέχεις στην κυβέρνηση της "αριστεράς" του Matteo Renzi, να καταγγέλλεις τον Τσίπρα μαζί με τον Μελανσόν, να στηρίζεις την "εθνικοκυριαρχική" κυβέρνηση του καθηγητή Κόντε... για παράδειγμα, και τώρα να κάνεις συμμαχία με όσους υποτίθεται σε χώριζε η άβυσσος.
Μπροστά στην προοπτική εξασφάλισης πλουσιοπάροχα αμειβομένων πολυθρόνων στο Στρασβούργο -επιπροσθέτως χρηματοδότηση για τα κομματικά μαγαζάκια με χρήματα των ευρωπαίων πολιτών- και με δεδομένο πως η "Λίστα Τσίπρα" στην Ιταλία έσπασε το φράγμα του 4% και μπήκαν το 2014 στην ευρωβουλή... όλα εξηγούνται.
Τι ένωσε όλα αυτά τα τμήματα από διάφορους πολιτικούς φορείς, που εγκατέλειψαν τις θέσεις αρχών: «"Η μετανάστευση είναι ανθρωπιά". Βρισκόμαστε εδώ για να οικοδομήσουμε μια νέα Αριστερά: εκείνη που χρειάζεται στην Ιταλία κι απουσιάζει στην Ευρώπη...» (‘Migrare è umano’. Siamo qui per costruire una nuova Sinistra: quella che serve all’Italia e manca in Europa).
Στην Ιταλία έχουμε ουσιαστικά μια κοινή πολιτική στάση της καθεστηκυίας αριστεράς (πρώην Κομμουνιστικό Κόμμα Ιταλίας), των ομάδων που σχηματίστηκαν από την "αριστερή μεταρρύθμιση" του κόμματος μετά την πτώση του "Τείχους του Βερολίνου", αλλά και της παραδοσιακής δεξιάς (Μπερλουσκόνι)... ώστε να περιφρουρήσουν την Ευρώπη από το "λαϊκισμό" και τους "εθνικισμούς".
Εκτός από την παραδοσιακή συνταγή του "φιλάνθρωπου" Σόρος (ανοιχτά σύνορα, ομόσπονδη Ευρώπη με κοινή άμυνα, ασφάλεια, οικονομία,  προϋπολογισμό κ.λ.π.), η "νέα αριστερά" που θέλει ν' αγωνιστεί για την "Ευρωπαϊκή Άνοιξη" έχει μπροστά σ' αυτές τις ευρωεκλογές ένα στοιχείο που προβάλει υπέρμετρα τα "ατομικά δικαιώματα": «Η δική μας πολιτική πρόταση θέλει να είναι πρόταση μιας πραγματικής πολιτικής και πολιτιστικής αντίθεσης σε αυτή την επιβεβαίωση της πατριαρχίας... Να οικοδομήσουμε ένα χώρο για να αντιταχθεί σε αυτή την ολίσθηση των δικαιωμάτων των γυναικών και των κοινοτήτων LGBTQI κι αυτό είναι απαραίτητο και καθήκον μας».

Μια "νέα αριστερά" με κινήματα σφραγίδες, μικρές ομάδες που μετακινούνται μεταξύ τους και δεν έχουν καμία απήχηση στο λαό, με μοναδική στρατευμένη στις ΜΚΟ επαγγελματική "αντιρατσιστική" δράση υπέρ της λαθρομετανάστευσης και των ατομικών δικαιωμάτων LGBTQI, τους κινδύνους "αλλαγής κλίματος"... Στην κυριολεξία το μανιφέστο με τις διακηρύξεις Σόρος, διανθισμένο με κραυγές εναντίον της ανόδου της "ακροδεξιάς", του "λαϊκισμού", του "εθνικισμού", του "ρατσισμού", της "ξενοφοβίας"...Η πολιτική "ψαρόσουπα" στην κοσμοπολίτικη "αριστερά" της Ιταλίας δεν έχει αίσιο τέλος, ή τέλος πάντων αλλάζει το σκηνικό αφού το Κομμουνιστικό Κόμμα (αδελφό του ελληνικού ΚΚΕ) έκανε μια σημαντική "παρέμβαση".
Η αδυναμία κατάθεσης ψηφοδελτίου από μέρους του ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος -απαιτείται η συγκέντρωση 180.000 υπογραφών- ξεπεράστηκε με τη βοήθεια του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας, μέσω της ίδας "τακτικής" που χρησιμοποίησε για να σχηματίσει ψηφοδέλτιο ευρωεκλογών το νέο σχήμα της δικαιωματικής "αριστεράς", η "Η Αριστερά" (La Sinistra).

Έτσι το Κομμουνιστικό Κόμμα θα δώσει το παρών στις ευρωεκλογές του Μάη, αλλά κυρίως θα σηματοδοτήσει για πρώτη φορά μετά τη μετάλλαξη του ευρωκομμουνιστικού κόμματος, ένα σημείο αντίστασης στην Ευρώπη του 4ου Ράιχ. Ένα κόμμα που τάσσεται ανοικτά, κατά μέτωπο, χωρίς ναι μεν... αλλά, για την Ε.Ε.: «Έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση κι από το ευρώ. Εξουσία στους εργαζόμενους»  (Fuori dall’Unione europea e dall’euro. Potere ai lavoratori).
Διαβάζουμε σήμερα από την ανακοίνωση του Πολιτικού Γραφείου του Κομμουνιστικού Κόμματος στην Ιταλία, μεταξύ άλλων:
«Το Κομμουνιστικό Κόμμα κατέθεσε το πρωί τα σχετικά παραστατικά για τη συμμετοχή στις ευρωεκλογές 2019. Θα είμαστε παντού, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες χωρίς να υπάρχει αναγκαιότητα συλλογής υπογραφών, καθόσον μέλη της Ευρωπαϊκής Κομμουνιστικής Πρωτοβουλίας που αντιπροσωπεύεται στο ευρωκοινοβούλιο από δύο βουλευτές του ΚΚΕ και χάρις τη συναίνεση που πρόσφεραν οι Έλληνες σύντροφοι θέτοντας στο σύμβολό τους και εμάς, ώστε να ξεπεραστούν όσα επιβάλει η ιταλική νομοθεσία...
Αυτή η πράξη του ΚΚΕ αποτελεί μαρτυρία ενός αληθινού διεθνισμού. Είναι απόδειξη δύναμης και στερεών διεθνών δεσμών που το Κομμουνιστικό Κόμμα οικοδόμησε αυτά τα χρόνια...
Η συμμετοχή μας στις ευρωεκλογές δεν μεταβάλει τις θέσεις μας για την Ε.Ε. και τους θεσμούς της, δεν διακρινόμαστε για υποκρισία κι οπορτουνισμούς...
Η Ευρώπη των εργαζομένων και των Λαών που εμείς θέλουμε, μπορεί να οικοδομηθεί μόνον έξω από την Ευρωπαϊκή Ένωση που είναι μια ιμπεριαλιστική συμμαχία κι έχει στο τιμόνι τις πολυεθνικές του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η Ε.Ε. είναι ο κύριος μοχλός των πολιτικών επίθεσης στους εργαζόμενους και τις λαϊκές τάξεις. Η Ε.Ε. είναι πρωταγωνιστής των πολέμων κι υπεύθυνη της κρίσης.
Δεν υπάρχει χώρος για τη δημιουργία μιας κοινωνίας που θέτει σε πρώτο επίπεδο τα κοινωνικά δικαιώματα στο κλουβί της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ευρώ...
Ρώμη, 8 Απρίλη 2019
Πολιτικό Γραφείο Κομμουνιστικού Κόμματος».

Για την αλληλεγγύη του ΚΚΕ στο αδελφό του Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ιταλία, θα πρέπει να νοιώθουν περήφανοι όλοι οι Έλληνες, πέρα από πολιτικές προτιμήσεις. Αποδεικνύει πως ακόμη υπάρχει αλληλεγγύη μεταξύ αυτών που παλεύουν για μια άλλη κοινωνία, για τους εργαζόμενους.
Όμως, για να επανέλθουμε στο θέμα μας, τώρα στην Ιταλία υπάρχει πραγματικά και μια άλλη πρόταση στην "αριστερά" που για χρόνια απουσίαζε, ασχέτως της τύχης που θα έχει στις κάλπες.

Αρκεί να επισημάνουμε -μιας και κουράζουμε τους αναγνώστες μας- πως το Κομμουνιστικό Κόμμα στην Ιταλία διατύπωσε μια εντελώς αντίθετη θέση από εκείνη της ιταλικής κι ευρωπαϊκής "αριστεράς" και δεξιάς [Όπως ακριβώς συμπεριφέρθηκαν και στην Ελλάδα όλες οι κυβερνήσεις -μαζί κι εξωκοινοβουλευτική "αριστερά" των "ανοιχτών συνόρων"- των τελευταίων εννέα χρόνων, βλέπε: Νίκο Κοτζιά... περίμενες τέτοια ταπείνωση;] απέναντι στην ιμπεριαλιστική επίθεση εναντίον της Συρίας, την "αραβική άνοιξη", αλλά και στο μεταναστευτικό με τα "ανοιχτά σύνορα" των "δικαιωματικών".
 Ο Nichi Vendola (φωτο: δεξιά του Τσίπρα), αρχηγός κόμματος SEL, του πολιτικού σχηματισμού "Λίστα Τσίπρα- Αλλάζουμε την Ευρώπη και κάνουμε δημοκρατική την Ευρωζώνη"...
Σε ότι αφορά τα "ατομικά δικαιώματα" για τα οποία περηφανεύεται η κοσμοπολίτικη "αριστερά", αξίζει να σημειώσουμε πως στο ζήτημα της "τεκνοθεσίας", της ενοικίασης μήτρας κι άλλα φαιδρά, ο Marco Rizzo, Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος, δεν δίστασε να κατακεραυνώσει τον εκπρόσωπο του Αλέξη Τσίπρα στην Ιταλία Nichi Vendola, που πήγε στις ΗΠΑ με τα χρήματά τους γιθα να γίνει "μαμά" εμπορευόμενος τη μήτρα μια φτωχής γυναίκας [Βλέπε: Έγινε "μαμά"... ο εκπρόσωπος του Αλέξη στην Ιταλία].


ΣΧΕΤΙΚΑ
Για τις εκλογές στην Ιταλία 2018
- Έπεσε η αυλαία στην Ιταλία...
Αύριο εκλογές στην Ιταλία... 75 κόμματα στις κάλπες...
 
Για το νέο αφήγημα του Σόρος περί "αντιφασισμού"-"αντιεθνικισμού"
(Γ' Μέρος): Οι φασίστες διαχωρίζονται σε δύο είδη: τους φασίστες και τους αντιφασίστες...
Σχετικό: Δεν είμαι αντιφασίστας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση